Köpråd. Volvo V70 T5 -98

Tjena! Är inne på att skaffa en Volvo V70 T5-98. Bilen har gått 23.800 mil, det är dags för kamremsbyte byte (24000 mila service) Bilen läcker kylarvatten när den står still, och drar ca 5dl olja på 1000 mil. Lamda lampan lyser men troligtvis pga läcka i avgasröret. Bilen får ja till ett förmånligt pris och kamremen byter jag själv. Borde ja köpa den, eller är 23000 mil långt för just en T5:a?? Tack!



Svar på inlägget: Köpråd. Volvo V70 T5 -98



Hur mycket får du den för ?


Beror på pris och varifrån den läker kylarvatten. Och lampan för motorelektroniken kan ju lysa för enlång rad olika anledningar.


Om du får den billigt som i under 30000. Var en del att göra tyckte jag som första uppfattning iom lambdan, drar förhållandevis mycket olja? och läcker, kan bli ett helvete eller ett lcykat köp.. jag hade nog letat efter en bättre.


Den lilla oljeförbrukningen är inget att bry sig om. Det är snarare att den drar oväntat lite olja.


Okey, jag gemförde dock (kanske inte rättvist) med min gammla Glt som inte drog något alls (nästan) 27800 mil, samt s40:in som inte drar något den iheller, 20000 mil.. Men om det inte gör något så okey.


jag får förhoppningsvis den för 30k eller under vid stark prutning. Den läcker ju inget vatten under körning utan när den står still, ägarn trodde det var någon slang runt kylet som läckte. Att den drar olja är väl pga turbon om ja inte är helt ute och cyklar. Ägaren trodde att lambda lampan lyste pga att den drar tjuvluft i avgasröret. Den gjorde de innan och då lös lampan, när han lagade läckan så slockna lampan. För några dagar tändes den igen, men han har ej kollat upp om de är samma läcka. Någon som har bra koll på när turbon börjar bli sliten på dessa modeller?


låter dyr ju


kollar man på marknaden så ligger den under medel... men blir ju en chansning


Läker den enbart vatten när den står still så är det nåt som inte är rätt med den. Och skulle en kylarslang ha gett upp borde den läka hela tiden. Så jag skulle kolla väldigt noga vart det läker innan jag köpte den. Olja drar dem alltid, och dessa motorer kan dra rejält med olja. Just det där exemplaret ligger ungefär mitt i vad man kan försvänta sig i oljeförbrukning. Och förbrukbningen har inte så mycket med turbon att göra. Har han lagat läckaget så kan man nästa utgå ifrån att det är något annat denna gång. Turbon ger upp nånstans mellan säg 20.000 och 40.000 mil. Exakt vart beror på en massa saker.






Okej, förstår vad du menar. Skulle du köpt den för 25 000:- om du hade en bror som jobba med bilar och kan de mesta om dessa modeller och gör jobbet gratis, du behöver bara betala materialet? kollar man på blocket så finns de knappt ingen av denna modell under 40 000:-


blocket är ju skapligt överpriser..köpte en v70n för 28 för nån vecka sen..pruta på en hel ist


Är bilen original? 30k med dom felen är ju inget fynd om du frågar mig stark prutning hade jag gjort.Att lambda lampan lyser kan ju som sagt va väldigt mkt annat som spelar roll där och som sagt har han lagat läckan på avgaset så e det troligtvis inte det.Har du otur kan det ju springa iväg i pengar ju.Det som brukar vara vanligt på dom är ju också bromsok bak,läckage från oljeretur till turbo är ju heller inget ovanligt och sist men inte minst packboxen mellan motor o låda.Annars trevliga bilar är själv sugen på att köpa en sådan eller en s70.Jag hade letat vidare efter ett annat ex.Lycka till med köpet!


ändå säljs de utan problem... då är frågan hur denna "bil" ser ut och hur många mil den har rullat? motor och uttrustning?


tkr många ligger på blocket över en månad.. fullutrustad förutom nav. 30000mil..kanon fin


Tackar! Ja, jag får kolla över den ordentligt innan jag fattar något beslut



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka