Köpråd: Vilken bil för mig? [Billig, sedan eller mindre]

Har sedan ett par år tillbaka kört en Volvo 740 jag ärvde efter min farfar kan man säga. Har varit rätt nöjd med bilen och fixat en del mindre grejer som behövts göras (bytt tankband, avgasrör) men känner att det framöver kanske kan vara läge för en ny bil. Jag är student, ensamstående och kan vid behov låna en större bil. Därför spelar det ingen större roll om bilen bara har plats för 2 eller litet bagageutrymme osv. Men har heller inget emot bilar i ungefär samma storlek som 740n. Vad jag söker i en bil:- Lite roligare att köra än 740n (borde inte vara svårt..) - Går att få billigt i bra skick, max 20 000kr - Inte automatare - Pålitlig - Inte särskilt dyr att hålla igång (billiga reservdelar, inte så mkt elektronik, lätt att fixa själv är plus) - PLUS om bilen är bakhjulsdriven - PLUS om den har AC men inte nödvändigt Förstår att det förmodligen är många bilar som passar in på detta, men har rätt dålig koll själv så skulle vara kul att höra lite rekommendationer.



Svar på inlägget: Köpråd: Vilken bil för mig? [Billig, sedan eller mindre]



Volvo 940


Mercedes W202 220, men.. akta dig för rost, W202 älskar rost som i äktenskap, 7 barn och villa och sommarhus-älska typ. Men borde gå att få en fräsch och rostfri för 20 papp tycker jag. Eller skapligt rostfri iaf, och manuell.


BMW E36, BMW E34 kanske till och med E39 V


940/850


En opel omega verkar ligga i den prisklassen.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka