"Köpråd" Stor eller liten?

Halloj. Behöver råd om vilken bil jag ska välja. Bor utomlands och behöver köpa en billig bil. Bilen kommer mestadels att rulla på min hemort men även en del längre resor kommer bli av. Lite hög markfri gång är bra och då vi har hund är det även bra att det inte är sedan modell. Jag har några exempel med länkar, priserna är ganska så lika på de väldigt olika bilarna och jag är inte alls vidare kunnig på bilar så alla inputs och anledningar till det ena eller andra är toppen att få. Jag vill inte ha en bil som strular, vem som nu vill det vet jag inte. Är orolig att exempel två kommer behöva en hel del nya delar eftersom den rullat längre. Har ingen aning om kvaliten på dessa bilar och förvånas över att Suzukin i många fall är dyrare än andra bilar med netydligt med elekronik och lull lull. 1: Suzuki Caribian -97 manuell bensinare på 1.3 liter som gått 12 000mil. 4WD annars inte mycket mer. 1 ägare. Inte direkt bekväm vid längre körningar men liten och smidig och tar sig fram. http://www.one2car.com/SUZUKI_CARIBIAN/H09100140 2: Ford Ranger 2.5 XLT OPENCAB (4WD) 2000 års modell som gått drygt 20 000mil. Diesel motor, manuell. Troligen betydligt bekvämare vid längre körning, bra utrymme längst bak. http://www.taladrod.com/w20/Search/CarD . cib=460001 3: Toyota, Soluna eller annan Toyota -97 - 20 år modell. Har med det här valet bara för att höra mer om märket Toyota skulle va mycket bättre än ovan nämnda. I den här klassen finns det mycket att välja på även om jag i nuläget inte lockas mest av den typen så finns det med i tankarna. http://www.taladrod.com/w20/Search/CarD . cib=472696 Över till er.



Svar på inlägget: "Köpråd" Stor eller liten?



ska du nån gång åka i issan lär du satsa på Rangern bor du i bangkok och ska hålla dig i omnejd ta suzukin men jag får nog lov att säga at toyotan känns mest pålitlig alla jag känner i thai kör dom..


Isaan kommer jag troligen aldrig åka till. Bor på en ö i söder och har släkt i Bangkok. Toyota som märke hade ju varit ok (det är som sagt populärt här tillsammans med Isuzu) men tyvärr har jag inte hittat någon lämplig i samma klass som Forden. Har du någon aning om den här Suzukin är känd för att vara hållbar eller så. Som sagt är det underligt att man får dubbelt så stor motor och bil mm för samma peng tycker jag, även om det är en liten peng. Har en del vänner som inte gillar Ford och undrar lite över om dem är dåliga?


Känner några i sverige som haft/har suzuki (dock nyare men också jeep modell) dom är super-nöjda uppe i 16k mil vanliga servicar inget annat är gjort/bytt och tar sig fram med råge inte specillt törstig heller komforten kan ju dock diskuteras, men med så liten motor blir den ju också riktigt billig dessutom är det en vädligt populär bil i thailand speciellt bland bil uthyrare, nu när jag tänker efter så hyrde vi faktiskt en sån i 2002 fick intrycket av att det var en "evighetsbil". Ska du åka riktigt långa sträckor typ phuket->Bangkok så bör du prova alla bilar du har i åtanke och verkligen känna efter att ryggen inte värker efter 10minuter! Vissa fordar tenderar att krångla mer än andra speciellt europa modellerna får mycket skit så visst kan det vara en risk att köpa den, annars är ju priserna helt ok men det är ju bilar med några år på nacken så vissa probelm kan säkert uppstå det får du ju räkna med men jag skulle nog påstå att alla du länkat till ändå kan klassas som slithästar som sällan ger upp.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka