Köpråd: Sierra 2.0 vs Mercedes 190e

Dags att köpa första bil. vill ha något billigt och bakhjulsdrivet som håller Gamla volvos är inget jag vill ha alls. Men jag har funderat på Mercedes 190E eller Sierra 2.0 dohc, men är öppen för andra förslag oxå. Vilken borde jag satsa på? för och nackdelar med båda bilarna?



Svar på inlägget: Köpråd: Sierra 2.0 vs Mercedes 190e



Av dessa två mercedes 190 hitta en som inte är upprostad bara annars är bmw e30 kul


Mercedes 190. Sierra är en dålig bil precis som ryktet säger. Ansågs tillåmä som skräp när de var nya...


Mercedes naturligtvis, gör dig själv en tjänst och glöm Sierra.


lite dumt att säga att sierra är en skit bil vilket den inte är om den är bra skött. tycker sierra är en bra första bil så jag röstar för den.


Saken är den att även en Sierra i nyskick är ett tråkigt och rangligt åbäke jämfört med en lagom sliten Mercedes, dessutom har Sierra haft bra mycket mer än sin beskärda del av problem vilket har gjort att modellen förekommit på mer än en lista över de sämsta modellerna. Det finns en inscannad bild från Teknikens Värld där de listar de fem sämsta modellerna, Sierra står med och om någon hittar denna bild får det sin förklaring. Skitbil är inte helt fel, oavsett hur bilen varit skött. Edit: Titta vad en titt på Google kan ge! Notera att detta var för drygt 10år sedan, som bekant gör åldern knappast en bil bättre...


Framförallt är ju Mercan 100ggr snyggare än en skranglig Ford.


Köp en Mercedes så får du en bra bil samtidigt som du kan åka bakom gamla Fordar och njuta av den typiska oljelukten. Perfekt!


Snubben verkar vara en Fordhatare, ingen tvekan om det! Visst ingen superbil, men duger kanon som förstabil! Dock i det här fallet är det väl lyxigare med en Merca än en Sierra


Nu är jag ingen ford älskare men jag har en scorpio o den har ingen av dessa fel dem påstås ha i den listan






Har en sierra som står hemma i halland 36 mil ifrån mig, Och jag är glad att skiten står långt bort. Köp ALDRIG en sierra. ALDRIG ALDRIG ! Om du inte gillar att slänga ut pengar å meka 24/7. Då är de en perfekt bil. Är du inte galen redan när du köper sierran kmr denna bilen driva dig till vansinne.


Europeiska Ford har aldrig varit någon höjdare alls Mercedes 190e skulle jag tagit! Cosworth är ruskigt grym den Fast kanske lite dyr för dig (dock inte så mycket för vad man får).


Personligen hade jag inte valt någon av dem. Jag har haft en Mercedes 190 och upplevde den mest som trång, obekväm och trist att köra, och då hjälpte det inte att kvalitén och slitstyrkan var bra, utan man måste ju trivas med bilen också. Ford Sierra är roligare att köra men kvaliten? Njae. BMW E28 eller E36 är bättre val enligt mig. Och eftersom "billigt" kan tolkas på olika vis så lägger jag till Mercedes SLS AMG och Maserati Shamal som alternativ


Köp Mercedes Mvh


tack alla lutar åt mercan nu IceEyes : billigt för en student som ska köpa sin förstabil^^, maxpris på ca 10k


Siktar du på så billigt att du inte bryr dig om vad du kör? För isåfall hade jag valt något utan en stjärna på huven. Nu ANTAR jag att försäkringen är hög, det är den väl? För en fattig student skulle jag säga en liten småbil, ja om man inte bryr sig alls om vad man kör.


Varför inte ta reda på fakta innan du börjar spekulera? Jag betalar 1500.- året för halvförsäkring på min 190E, kollade snabbt vad en Sierra skulle kosta och den är 200.- dyrare per år.


Jag skrev att jag antog. Jag hade fel, förlåt herrn. Fast fan så billigt! Min 9000 kostar 2500:- om året för trafik på min far


Nu är vi här igen, varför är det ok att en bil är pappig eller "dålig" bara för att det är en förstabil? Nej självklart väljer man bästa möjliga modell efter sina preferenser vid ett bilköp, oavsett om det är den första eller trettioförsta bilen man köper. Sierra är alltså lika usel/bra som förstabil som den är som trettioförstabil. Och eftersom Sierra inte är någon höjdare på något vis oavsett vilket köp den blir i ordningen är den naturligtvis en dålig förstabil med.


Ja har gått igenom samma process nyligen.. har du suttit i en sierra? jag föredrar bekvämlighet då det inte är några raketer vi snackar om - bara ett tips



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka