Köpråd: Nikon D5000 eller D90?

Hej Vad rekommenderas för en nybörjare på systemkameror mellan en Nikon D5000 eller D90? Vet att D90 är mer avancerad, men det skiljer ju inte så mycket i pris ändå. Kan inte så mycket ännu, så D5000 känns ju enklare att börja med, fast när lärt sig och fotograferat ett tag så kanske D90 är bättre lämpad och håller längre?



Svar på inlägget: Köpråd: Nikon D5000 eller D90?



Beror sig på lite, D5000 är en riktigt bra kamera som kan det mesta, D90'n är några strån vassare men i stora hela så är det en smaksak, jag hade valt att köpa D5000 att starta med då den kan näst intill allt som D90'n kan + att D5000 har en utvecklingsbar display display som gör det lättare att ta kort över ex, publik och folksamlingar och samtidigt ta kort på låga höjder utan att du behöver lägga dig ner på marken. och om du senare känner att du vill ha nån proffsigare kamera så satsar du på en D300 eller vad som nu kan tänkas finnas den dagen du vill uppdatera. Mvh Freddie


Jag hade satsat på D90 alla dagar! Då den har bättre sensor och nästan allt är snäppet värre än d5000 så då har du lite mer att växa i men samtidigt är den inte alldeles för krånglig! Samt att med D90 så får du något större utbut av objektiv om du känner för att byta upp dig på den fronten senare!


Hmm ok, men D5000 har samma sensor som D90 enligt recensioner jag läst. Sen ryktas det ju om en uppföljare till D90 här i September... Större utbud av objektiv låter iofs bra! Svårt val detta!


Det med samma sensor kan stämma, jag är inte så påläst om just d5000 men jag hade iaf valt D90, och om det är som du säger så skulle jag väntat tills den uppföljaren kommer och se vad det är för något! Annars såg jag idag att scandinavianphoto har fått in en ny kameramodell som heter D3100 kanske kunde va något, Ta en koll! http://www.scandinavianphoto.se/product . d=11178622


Jag hade valt D90:n utan att tveka..! D5000:n känns så himla liten, blir nästan fumligt å fota med.. D90:n känns helt enkelt skönare i all hantering, rejälare..! Det tekniska lär väl inte skilja så vidare, så vad man väljer är ju helt upp till vilken som känns bäst att fota med.. Sen är det inte fel att ha nåt å "utvecklas med".. Så av de två modellerna så hade jag valt D90:n..!


Huset är viktigt för min del, gillar inte för små hus nu när man vant sig vid D300s-huset jag har. D3100 verkar ju se rätt kul ut som instegsmodell annars http://www.nikon.se/sv_SE/products/prod . ID=8331081


Jag valde mellan samma modeller som du när jag skulle köpa. Jag valde D90 då huset är större och passade mina händer bättre och knappar och rattar sitter lite bättre enligt mig. Så kläm och känn till att börja med. Men jag rekomenderar D90!


D90 hade jag utan att ens tveka valt av dom 2. Titta in canon`s 50d. Har en sån och är grymt nöjd med den.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka