Köpråd: Behöver hjälp att finna ny bil!

Nu behöver jag era erfarenheter för att hitta den bil jag söker. Är sjukt trött på min Toyota Corolla 1,6 16v. Ful liten rosthög som är för seg för min smak. Har en tråd om Eclipse vs Celica för jag trodde att det var mellan dom de stog men nu har jag blivit för osäker.. Därför vill jag ha eran hjälp! Nu till det jag söker: Utseendet är inte extremt viktigt, dom flesta bilar kan göras snygga med lite kreativitet men den får fortfarande inte se ut som nått min farmor skulle köra runt i om man säger så. En lite sportigare bil helt enkelt. Den MÅSTE ha 140 hk eller mer, lite kraft måste de ju finnas under huven(Corollan har ju 105 hk tror jag och bilen ska vara bra mycket kvickare än Corollan). Tänker aldrig i livet köpa en Volvo, Saab, BMW eller Golf, dom är helt uteslutna! Helst inga V6or eller större då dom är för dyra i försäkring. Hade tänkt pröjsa mellan 20-30k(Kanske kan lägga lite mer om det är ett riktigt klipp). Kan ni finna en bil som möter mina kriterier så var vänliga att göra ett inlägg i denna tråd! Uppskattar verkligen svar Mvh Simon



Svar på inlägget: Köpråd: Behöver hjälp att finna ny bil!



Nissan Sunny GTI eller Opel Astra GSI?


Som ovan, blir nog bra.


Tackar för svar, men dom där modellerna påminner bara om golf. Klarar verkligen inte av dom där små äggformade bilarna ;P


Det finns inte så mycket annat att välja på om du vill att den ska vara pigg och billig och då du samtidigt skjuter ner de billigaste alternativen.


Finns - Honda Civic , Mazda 323 3dörrars då mazda 323F är fett fula. .. Men eftersom du verkar lite kräsen på bilen, så öppna ögonen för honda bilarna . Fast dom har lite hästar så går dom svin! Finns då Honda Crx - 125 Honda Crx VTEC - 150 Honda Civic Lsi - 90 hk, Honda Civic Coupe Lsi - 105hk Honda Civic Esi - 125 hk Honda Civic Vti (ligger dock i högre klass) 160hk. fast dom har låga hästar så väger dom knappt något så dom rör sig i låga hastigheter fast i dom högre (100+) så kan dom va lite långsama! Hoppas du ger ett bra val!


låter som du ska köpa en Nissan kolla lite på 200sx, det var min första bil som jag var mycket nöjd med. Varierade priser men du får en i den prisklassen du pratar om. Bakhjulsdrift och många roliga eftermarknads delar.


Jo jag vet att mina kriterier inte är dom lättaste att uppfylla men jag sitter och hoppas på den perfekta bilen för mig, kanske inte finns någon bil som fyller mina kriterier men jag tappar inte hoppet! Fortsätt gärna tipsa om bilar! Har faktiskt kollat lite på 200sx men många säger att motorn pajjar ganska lätt, hur är det med det egentligen? ;o


Sålänge du har en jävligt bra oljekylare, håller konstant koll på oljetempen så bör det nog kanske gå bra.


Lät ju inte speciellt bra.. Låter som att det är en riskabel bil att äga ;p






Mja bra oljekylare är inte speciellt dyra, sen så är det ju låg vikt med hyfsat mycket hk och bakhjulsdrift. Blir rätt roligt. Om du inte vill bråka med CA18 motorn så kan du innehandla en RB20 från en Silvia S15 så har du 250hk original i en rätt hållbar konstruktion.


Skulle vara nått de! Verkar dock vara ett lite dyrare inköp än vad jag hade tänkt mig ;D Vill helst ha bestämt mig för en bil till slutet av nästa månad då jag får en skaplig lön och plus att jag får en slant om jag säljer rostjapsen jag har nu. Kommer bara kunna röra mig med 20-30 tusen så jag måste ha en schysst bil för den slanten som är redo att köras direkt ;o Sitter och letar som en idiot och de finns ju vissa bilar som funkar men hoppas hela tiden på nått bättre Och visst, har ju faktiskt hela nästa månad på mig att hitta en så de kommer nog hinna komma ut ett par nya kärror. Men fortsätt gärna att tipsa! Uppskattar som sagt svar!


Eh, kanske inte riktigt det flottigaste men Ford Sierra 2.0 DOHC. Vanliga samt 4x4 är rätt roliga och väldigt billiga. Dock bara 120hk men väger cirka 1100.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka