Köpråd: Första bil, Volvo vs BMW

utan tvekan en e30 !



Svar på inlägget: Köpråd: Första bil, Volvo vs BMW



Reguired: Bra skrivet kunde inte ha gjort det bättre själv!


Skulle rekommendera en E30 i sådana fall. Billiga delar och det finns mycket att få tag i på AP, PPF och andra forum. Relativt billiga att försäkra. Se bara upp med rosten och att tidigare ägare inte tuktat den för hårt. Är du tillräckligt färsk kommer det kosta fläsk att trafikförsäkra en rosa skottkärra med punka så det är bara att bita i det sura äpplet. Volvo är dyra att försäkra, dricker soppa som en medelstark fotbollsfirma dricker öl och delarna är svindyra på skroten. De flesta rimligt prissatta "TICar" är sopslut och ofta utsatta för sk "EPAmeck" med skiftande resultat. Visst finns det pärlor men de är svåra att hitta och brukar kosta flis. Sedan tycker jag det är bättre stil och känsla på BMW folk än Volvofolk men .. Det är bara min subjektiva bedömning efter att ha läst många "XXXX har blåst mig!" trådar på diverse forum. 8 fall av 10 var det Volvorelaterat. Tyvärr. Missförstå mig rätt nu ^^


Jag betalar 2800 kr för en helförsäkring per år för min 16v som gick i samma kategori som TIC. Vad betalar du för din? Varför skulle delarna vara så mycket dyrare på skroten? Här i nordvästraskåne så har delarna fast pris oavsett märke/modell. Delar finns det minst lika gott om till Volvo. Sen tycker jag att du har fel i att Volvon skulle dra så pass mycket mer bränsle som du verkar tycka, allt beror på hur tung man är på gasen och så himla bränslesnåla är minsann inte en likvärdig Bmw E30. Men sen är det väldigt svårt att få tag i fina äldre turbomodeller från Volvo. Dom är "alltid" skruvade på och är i allmänt dåligt skick. Lycka till att hitta en TIC som där inte sitter vita blinkers på och är sänkt . Nemen lite så är det.


När jag letat delar till min volvo har delarna varit billigare nytt på Volvo än på skroten eller mycket överprisade. Min är dyrare att försäkra men jag har 50 pållar mer än dig så det är helt normalt. Jämnfört med min gamla volvo kan jag köra BMW 540 V8 för samma pengar


Efter dina krav hade jag utan tvekan valt en 940, en fruktansvärt bra bil OM man hittar ett bra exemplar, roliga att gå på tvären med och servicevänliga, skall du köra fort så är nog BMWn bättre alla dagar på året. Jag skulle rekommendera en 945 Ltt = Billigare försäkring än "fulltryckaren" och kombi är nice(min högst personliga åsikt) Mvh Joakim


240 Turbo?


Volvo 940 turbo, BMW blir bara dyrt.


Kaos tråd pågång, ännu än volvo vs bmw slutar aldrig bra


Om du är beredd att betala lite "mer" för en äldre BMW i kanonskick så kan det säkert vara bra. Men snackar vi lägre summor så kan nog en Volvo 940 med B230FK-motorn vara lämplig, har oftast inte rostat bort som ännu äldre bilmodeller (tex BMW E30) gör.






Jag är ingen bmw expert men det jag har kört var bla en E36 325a trimmad till 240 hk. Den var ju ganska så rolig att köra men jag hatade den delade bakaxeln. Tyckte det var helt värdelöst med delad bakaxel om man ska sladda men det är kanske en vanesak... Jag kör själv 740 och det finns många fördelar med dom. En utav dom vanligaste och mest sålda bilarna i Sverige finns det alltid gott om reservdelar till samt kunskap på verkstäder och forum mm. Alla har ju nästan ägt en 740 någon gång. Bilen är väldigt stryktålig och framför allt krocksäker. Fortfarande en av dom säkraste bilarna i trafiken idag 20 år efter dom slutade tillverkas enligt folksam. Det finns väldigt mycket styling till dom, inga problem att köpa begagnade kjolpaket fälgar vindavisare vingar mm på tex blocket. Om du köper en 740/940 turbo så är dom väldigt billiga att trimma till runt 250 hk. Det går på strax över 2000 kr med chip och allt. Ska du trimma mer så blir det dyrt men så är det ju med dom flesta bilarna. 740 är en väldigt bekväm bil enligt mig. körde från Uddevalla till Luleå och tillbaka för en månad sen. 135 mil tog ca 12 timmar. behövde inte stanna mer än att tanka pissa och käka donken och hade allt klarat köra några timmar till. Ingen träsmak i röven lr så även efter en sån körning. Ganska lätt att hitta en 740/940 tic på blocket som är fräsch. Ger du runt 20k så får du ett riktigt fint exemplar. Turbobilarna brukar också ha en hel del utrustning. Farthållare ac temp läder elhissar mm. 740/940 motornerna är ju nästan odödliga. Min har gått 32000 mil. Gjorde komptest på alla cylindrar och fick riktigt jämna och fina värden. Såg en 740 på blocket en gång som hade gått 96000 mil med orginalmotor och växellåda... Karosserna är ju riktigt bra rostskyddade så rost brukar inte vara något större problem på ett fint exemplar. Det finns en stor nackdel med en gammal Volvo och det är som flera har sagt tidigare: Dom dricker fruktansvärt mycket bensin. Jag kör ganska aggressivt och tar ofta några varv i rondellerna om det är blött ute. Brukar ligga runt 1.2-1.3 liter/mil för mig. Går ju köra under litern om man kör försiktigt men det är svårt att köra under 0.8. Jag kan inte så mycket om bmw men om du kör en 325 lika hårt som du kör 740/940 turbo så skulle jag inte tro att förbrukningen blir särskilt mycket lägre på BMWn. Eftersom dina krav var billig att trimma och reparera och bakhjulsdrift så är ju valet ganska så enkelt. Det finns ingen billigare bakhjulsdriven bil att reparera och trimma än 740 tic lr 940 tic. Saab 9000 är ju också en fin säker bil som man kan trimma väldigt mycket med små pengar men den är ju framhjulsdriven... Du får ju ta ställning till hur du vill ha din image också:) Volvo raggare/bonne eller pizzabakare.


Man hör talas om 740 100 000+ milare rätt som det är. En hade gått 129 000 med bara service och slitagedelar. Hur fin som helst. Angående krocksäkerhet, Folksam anses som det bästa då det bygger på flera års studier av verkliga olyckor. Krockkuddar är inte allt och dessutom har Volvo som de flesta känner till en lååång säkerhetshistoria. http://www.folksam.se/polopoly_fs/1.586 . 0_webb.pdf Denna tråd kan bara bli kaos, kul att du väckte den. Nu jävlar!


Vi som var så nära att bevisa Karlitoo fel med en Bmw vs. Volvo-tråd som slutat bra, vi får hoppas att detta inte förstör den! Men Zemet, du måste ha missförstått någonting. En Bmw är inte tänkt att sladda med, självklart går det men bilen är byggd för att köras. Och köras skall inte blandas ihop med orden "på tvären", jag ser många fördelar med en Bmw men struntar blankt i att sladda. Alla bilar driver inte bak för att det skall gå att sladda med dem, en del driver i "rätt" ända för att det skapar en viss körkänsla.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka