Köpråd: Ford Mustang GT V8 2003+

Är det någon som har erfarenhet av denna modell och kan ge råd och tips på vad man bör kika på när man är och kollar? - Vanliga fel? Barnsjukdomar etc? - Det är väl kamkedja på dessa? Stryktåligare än rem, men man har ju hört om ras där kedjan gått av. Finns det något miltal kedjan ska bytas? - Reservdelar, dyrare än vanligt? - Vad kostar en liten respektive stor service i runda slängar? Samt vid vilka miltal är dom? Jag har kollat på den här Mustangen på Blocket, en 05:a och tycker den verkar sjysst, bra pris och bra miltal. http://www.blocket.se/boden/Mustang_gt_ . 10&w=3



Svar på inlägget: Köpråd: Ford Mustang GT V8 2003+



Kamkedja ska leva bilens livslängd, vet inte hur det är med mustangerna dock. Reservdelar bör vara ganska billigt då det är en väldigt vanlig bil, speciellt om man beställer från staterna. vanliga fel? Jo, det är ju en Ford:)


Ett tips är att inte ta en bil när den precis kommit. 2005 kom den nyaste karossen, ta hellre en 2006 då för små grejjer är alltid fixade till året efter som kan orsaka problem. Annars brukar bilarna vara tuta och köra, ungefär som vilken annan bil som helst. Fast vill du ha kvalité känsla så ta en annan bil.


Det är ljudet jag vill åt! Ey caramba! Det beror på vad man menar med kvalité. Skillnad på kvalité och kvalité. Om det är kvalité eller om det känns som kvalité. Min Civic är en gokart, den känns mer plastig, har ganska lätta dörrar och ger inte den där bastanta känslan när man stänger och öppnar dom, som t ex på Audin jag hade tidigare. Men om man verkligen pratar kvalité så var delarna på Audin allt annat än kvalité. Det var en ren skitbil som pajade dagligen. Den kändes kvalité, men var motsatsen. Min Civic som jag har nu har aldrig strulat med någonting. Det känns mindre kvalité men är i själva verket mer kvalité. Saker och ting håller.


Jo oftast brukar ju första årskullen av bilen dras med diverse barnsjukdomar. Men vilka är dessa då? EDIT: Den här bilen har gått i Californien också. Jag vet inte riktigt hur serviceböckerna fungererar där. Men jag fick det inte riktigt klart för mig, eller hur jag ska tolka dom service:ar som är gjorda. Ägaren läste upp det i telefonen. Det var i alla fall 4 service:ar som var gjorda hittills. Bilen hade även bara en nyckel och det kan kanske vara lämpligt att göra en reservnyckel. Vad brukar detta kosta?


Hej! Bra att du vill ha åt ljudet! Bilens uppbyggnad är kvalité och riktigt gjort överallt! Det är endast inredningen som är sisådär men ljudet är ju kung! Jag vet dock ej barnsjukdomarna på dessa bilar men bör inte vara så farligt. Någon du ska akta dig för är första årsgången av Corvette C6. En kompis till oss hade en Corvette C6 och var el problem överallt och den var inne på service 3 gånger och dom hittade aldrig det. Nyckel kommer nog kosta lite då det är elektrisk mockafjong men jag skulle byta alla lås med tanke på att du inte får med alla nycklar! På säkra sidan. Att bilen gått i kalifornien är bra! Dock kvittar det på en så ny bil men en california bil brukar aldrig vara rostig. Endast solblekt/ytrost av solen.


Okey! Tack för svaren! Ja det där med nycklarna är väl det enda egentligen som känns lite sisådär. Kan tänka mig att det är ganska kostsamt att byta låsen och koda nycklar. EDIT: Läste något om att tankningen kan vara problem? Någon som har koll på vad som är problem där?


Tankningen ett problem? Låter mysko. En kompis till oss har iallafall en 2007 Mustang GT och han/hon är extremt nöjd med den. Används hela somrarna.


05-07 har problem med kondens i framlyktorna och att tanken inte går att fylla mer en till hälften, varför har jag läst men kommer inte ihåg just nu, lösningen har jag för mig var att byta tanken inte helt säker dock. Googla på så hittar du säkert mer info.


Mycket lustigt fenomen det där med tankningen. Tydligen hjälper inte byte heller. Verkar vara nått att leva med






Måste säga att servicekostnaderna var ganska så billiga vilket är ett stor plus!


En kompis pappa har en 06gt v8 och den kan också vara svår att tanka pga att vi inte har samma munstycken på bensin pumparna här i sverige som i usa



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka