Köpråd: Tips,förslag osv HJÄLP

Hejsan..(Ny här på forumet och inte så motorkunnig.) Jag skall imorgon iväg och hämta min första bil, en Mazda 626 2,5 V6 -92a.. Det som jag vill ha hjälp med är att höra vad ni har för tips,råd,ideér och förslag att ge mig om vad ni tycker att jag kan/skall göra med bilen.. Är ute efter både styling, trim, väghållning osv... Vore väldigt tacksam för svar och ifall ni har något förslag så får ni gärna skriva en kort motivering samt kanske tips på vart man kan köpa det till en hyffsad peng.. Hjärligt tack / Tjogge



Svar på inlägget: Köpråd: Tips,förslag osv HJÄLP



Köp bilen först... Sen är det ju bara att kika runt lite här och var så hittar du säkert något skoj att göra med den.


Tror du gör det lättare för dig om du köper en valfri tysk bil istället för en Mazda. Borde finnas mera bolt-on grejer att köpa inom styling & väghållning.


Jo men nu gillar jag denna bil och skall som sagt hämta hem den imorgon men lite förslag måste det väll finnas? är som sagt inte så insatt men typ filter avgassystem?


Enda de två gör bättre är ljudet... Du får inte en snabbare bil.


i 99% av fallen tjänar du ingenting på avgassystem och filter, skitsamma vad det står på kartongerna. Ett avgas ger MAX ett par hästar och ett filter gör många gånger att bilen går sämre... ända positiva är att man kan få bättre respons. En hårt trimmad bil tjänar ju på att på filter osv. Men en originalare mår bättre av att ha originalprylar. Ett avgas gör att bilen "känns/låter" snabbare men är i 99% av fallen samma effekt, eller så marginellt ökad/minskad att du inte märker nått. Bilen du har valt är inte en populär bil att trimma/styla så lycka till med att hitta färdiga saker till den... Det finns säkert men lär inte vara lätt o hitta.


Satsa på bra skick och vettiga fälgar i första hand och lägg energi på stereo, väghållning mm. Överstylade bilar är fult. Men iofs har alla olika smak så tänk efter vem du själv är innerst inne om du inte redan gjort det, kanske gör det att du både ändrar bilsmak och stylingsmak. Gör bilen efter din smak och skit i om "alla" andra tycker att det är asfult, det är ju det som är meningen med styling. En massa priser på träffar och högt betyg på Garaget är ändå inget kul om man inte följt sin egen smak...


Absolut.. jag tänker absolut inte göra något som jag själv inte vill och jag tycker inte heller att överstylade bilar är snyggt, utan jag är mer ute efter små detljer som gör bilen snyggare utan att för den skull bli vulgär på något sätt, Jo men som sagt så vet jag inte så mycket om bilar, så där fanns redan ett par snygga 18" LM fälgar på så den utgiften slipper jag=) har du några tips på väghållnings saker jag kan förbättra? tycker för annars det är väldigt svårt att hitta saker till dessa bilar,


Jag är oinsatt i både Mazda (mer än att det brukar vara bra bilar) och väghållning har jag ingen aning om men det finns säkert folk här som är experter.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka