Köpråd: Opel Vectra -03 1.8l

Hej! Har funderat på att köpa en Opel Vectra från 2003. Det är en 1,8l maskin. Är något speciellt man skall kolla på? eller finns det några vanliga fel som de brukar ha? Den som jag har sett på är är medkörd 195 000km. Har hört att dessa bilar är ganska bränslesnåla, någon som kan bekräfta det? Tack på förhand!



Svar på inlägget: Köpråd: Opel Vectra -03 1.8l



Tjo.. De är en schysst bil, helt klart! De vanligaste felen på dom brukar vara: *bakbromsarna kärvar, så skivorna är rostiga/slut. *inre styrleder glappar *fjädrar brustna *matta strålkastarglas *kamrem/vattenpump bytt? (var 9000;e mil eller 6år) *läckade stötdämpare bak/gungig baktill Kollar du över dessa grejer, är de vanligaste förekommande felen på vectra som ja vet om. Sen är det ju även en fördel om servicarna är ordentligt skötta, spar mkt på motorn. Vad gällande bränsleförbrukningen så har ja också hört de är skapligt bränslesnåla, men den tar nog 0,8-0,9L/mil blandat då Vectran är en ganska stor bil.. Lycka till nu. mvh


Okej, skall se över dessa saker. Stort tack för informationen!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka