Köpråd: bil mellan 20-30 tusen

Hejsan! Ni som läste om mitt inlägg "nekad till lån", nu har jag fått lånet. Och tänkte köpa en bil mellan 20-30 tusen, och jag har verkligen ingen aaaaning om vad man kan köpa för bil som e vettig, pålitligt och "rolig" att busköra lite med. Alltså en bil som e mycket bil för pengarna. Jag har redan haft 2st 740s, 2st golf och 1 BMW. Dock inget med turbo. Är sugen på en Saab 900 - 94a, men de är helt nytt för mig, skulle något paja, så kanske jag blir stående o inte har en aning om vad jag kan göra. Haha. Några tips? Några vanliga fel på saab 900 som man ska tänka på? Är de bra kvalité? Vore plus om de satt nått litet chip i o lite sjystare än orginal Suttit och letat som en tok i 2 dagar nu, men inte tusan hittar jag något. De gjorde jag hela tiden när jag inte hade pengarna. Ha de gött!



Svar på inlägget: Köpråd: bil mellan 20-30 tusen



Saab 900 är verkligen ett A-B transportmedel och ingen rolig busbil på något vis, dessutom var det mycket problem och barnsjukdommar på de tidiga årsmodellerna. Jag hade satsat på något annat, du bör kunna köpa en 9-5 för den summan om inget annat. Ingen problemfri modell den heller men mycket mycket mer bil för pengarna.


En volvo 940 turbo eller 850 T5 kanske skulle passa??


SAAB 9000 Aero är mycket bil för pengarna. Suverän prestanda, härlig komfort och stora utrymmen Eller varför inte en kultförklarad kärra som BMW E28 M535 (Alternativt 528), om det nu finns några sådana kvar i livet.


kolla på följande . Saab 9-5 2.0T eller 2.3T Saab 9000 Aero eller 2.3T helst över 95 då. Saab 9-3 2.0T från 98-99 kan du få också Honda Civic Esi Bmw e36 325i Volvo 850/855 T5 finns också dock, gav 23 000 för min. rullat 14 000 m.m bara Jag hade faktiskt kollat efter en 9000, 9-3 för dom pengarna. även annars en snygg 9-5. dock så får du se om 9-5 orna har bytat vevhusinstaillion så du inte får "oljeludge" eller ngt sånt


Hej! Som andra har sagt så finns de en massa konstigheter på tidiga 900. Men om du bestämmer dej för att köpa en 900/9-3 kolla gärna efter rost på fjäderbenen under skydds bälgen (DYRA!). Och att bensinpumpen är bytt (om den har gått långt) är både ganska dyrt och bökigt att byta då man måste hänga ner tanken.. Personligen hade jag satsat på 9000 eller en E36. //


Tjenare! Tack allihopa för era råd. Men BMW modellerna har jag ingen koll på, har hört att någon modell är en jävel på att ta sönder topplockspackningen, vilken modell e de? Och 850 t5a e jag sugen på, men hört att de tuggar packboxar som tusan, är det så? Saab 9000 har så fula rövar, haha Jag tycker 900 från 94a och uppåt e snyggast. De verkar gå fint när de sitter steg 3 chip i de också. http://www.blocket.se/sodermanland/Saab . 12&w=1 Sugen som tusan på denna, men förstår inte varför den ligger ute så billigt? någon som kan tänka sig varför? Så mycket gjort med den ju Har 4 dagar på mig innan jobbet börjar, måste ha bil så jag kommer dit, haha!


Mycket bytt, men ingen (?) vill ha en bil med intercoolern hängandes utanför? Der har rullat ca 24000 mil och haft 16 ägare. Men bor du nära så är det bara att kika, det är ju gratis!


Tänkte kika på den, men finns inge nr o svarar inte på mail Bor ju i Nyköping ja med så Du som har saab 900, va tycker du om den bilen, för och nackdelar? Sugen som tusan på en 900


Det är "Buskörd men inte skött"-modellen det, en riktig klassiker den Nej för att bli lite seriös, Bmw har egentligen bara en dålig motor och det är M40 (4cyl. 88-94). Denna motor var helt enkelt felkonstruerad och slet ut kamaxelremmar på löpande band och i långa loppet även kamaxlar. De äldre 80-tals modellerna har bra motorer, men de är känsliga mot dåligt underhåll. Kort och gott så sköt dem så håller de mycket bra. Men för 20-30k får du mycket nyare Bmw än så, och M4x-fyrorna (M40 ej inkluderad) och M5x-sexorna är så gott som skottsäkra maskiner samtidigt som bilarna är bra byggda. Bmw är populära bilar för de som tycker om att köra bil, därmed finns det många utslitna och slutkörda exemplar. Men köper du en välskött bil har du en vän för en lång tid framöver om du fortsätter att ge den åtminstone grundläggande skötsel, som sig bör på vilken bil som helst.






blir det vinterkörning så satsa på bakhjulsdrivet. Annars funkar en 850 eller saab 9000 fint. Skippa de där förbannade saab900.


Widing - Köp inte en 900, rost/rost/rost. Det är det mesta problemt med dom, om du är sugen på dom så kör på en 9-3 istället!!! bättre rostskydd m.m!!


Honda CR-X modell äldre låter som någonting för dig.


Saab 900, speciellt 94-96, är inte på något sätt synonymt med kvalité tyvärr. De årsmodellerna hade grava problem med galvsläpp, och det är svårt att hitta några utan rost på nederkant dörrar, hundben och baklucka. Hjulupphängningen fram är rentav dålig och underdimensionerad t o m för sugmotorerna, men de flesta borde vara kampanjuppgraderade till samma länkarmssystem som på 96-98 som i alla fall gör jobbet lite bättre. Handbromsen måste spännas ofta. Väldigt ofta. Vajrarna går genom ett antal fästen under bilen, och kärvar lätt. Man spänner handbromsen inför besiktningen, och åker sedan utan till nästa besiktning för att man tröttnar på att fixa den. Något som är riktigt bra och bara går och går är motorerna. Speciellt turbon är ju helt underbar. Men vad hjälper det när resten av bilen faller ihop runtom motorn? 94-97 har förresten vajerkoppling om den inte är modifierad. Man vänjer sig, och det kan vara kul att se kompisar få kärringstopp när de inte orkar med kopplingen, men det känns lite B. Skulle någon dessutom vilja ha 20k för en N/A 900 94-96 är det ett kraftigt överpris. Edit: Det finns inga chip till sug-saabar som kan ge mer än kanske 10 hk. Köp en turbo om du vill chippa. Jaha, det gick att tolka ditt första inlägg som att du inte skulle ha turbo. Well, oavsett vad som är gjort på den bil du länkar är det fortfarande en ng900 -94. Det går inte att få igen det man gör på bilen när man säljer. Med det sagt så kvarstår ju alla andra problem såsom rost, handbroms, hjulupphängning osv. Vill du ha en bruksbil ska du nog satsa på en gubbkörd, välservad original, med sådana bekvämligheter som ACC och sådant kvar. Köpa gammal busbil är nog en bra garanti för att få stå i garaget och svära oftare, och i den andra tråden var det ju prio 1 för dig att ha en bil som du kan lita på tar sig till jobbet varje dag. Då känns det jävligt underligt när du länkar till en trimmad, antagligen rätt hårt körd bil. Att titta på de andra modellerna är nog inte heller så dumt. 9000 har också sina problem, men de är inte så dyra eller irriterande som på 900:an.


Fjäderbenen gäller 900 -98 + og 9-3. Det var 98 någon gång man började sätta dit fjäderbenen som pajade, och de sista ng900 som tillverkades blev förbannade med dessa fjäderben.


Tack som tusan Andromeda, nu försvann suget för saab 900 en del! Och självklart ska de va en pålitligbil, men jag vill ha lite drag i det också O tack alla andra för tipsen och informationen Men vad tusan ska man ta, de andar bilarna med turbo är ju 850 och 940, nej tack! 940 är för likt 740 på alla sätt och vis, och 850 käkar packboxar. Tusan va svårt det här ska vara, nästan ett krav att de ska vara turbo, så man kan börja leka lite själv. Trött på att åka slött! Vill inte va han som ligger sist längre, nu vill jag hänga på lite också. 855orna är ju för jävla snygga, så jävla heta rövar! Men de där med packboxar får mig att vika undan. Bmw, jag är så värdelös på vilka modellera som är bra och inte, BMW har aldrig varit min grej. S40, är de en bra bil? Nu måste jag tametusan hitta en bil, så svårt kan de väl inte va. Bara jag som blivit "lite" kräsen.


Rent personligen skulle jag inte köpa en framhjulsdriven bil om jag är sugen på att ha något i stil med busbil.. Och om S40 är en bra bil eller inte kan jag inte svara på, har hört både fördelar och nackdelar. Och Bmw frälst som jag är så skulle jag tipsa dig om Bmw 325/328. E36. Riktigt rolig bil med bra sug i. Och om du köper 325an så kan du ju slänga på en turbo när du känner att du blivit för van vid de draget motorn har. Mkt bra bil för inte så mkt pengar.


Alltså med busbil menar jag inte att drifta runt, utan att trycka på lite, någon bil med lite klös i. Okej, ska kolla upp dom och se vad jag tycker tack för tipset! Alla tips är uppskattade!


Om du vill ha en turbo, så att "du kan börja pilla lite själv" är det väl ofta där som en del av tillförlitligheten försvinner Visst, många kör många mil mellan haverierna på sina trimmade bilar, men mer effekt används ju också, och det sliter mer på övriga delar av bilen såsom lager, växellåda, koppling, bussningar, ja allt. Själva T5-motorn håller mycket bra för trim, men resten slits ju mer om man kör hårdare. Och så fort man slänger ihop specifikationer som inte tillverkaren räknat med tar man risken att det blir till det sämre ur hållbarhetssynpunkt, även om det självklart kan bli bättre med. BMW har ju rykte om sig att hålla, men frågan är om det inte blir svårt att hitta en BMW i de prisklasserna som inte redan är hårt körd och halvhjärtat servad av gasglad motorburen ungdom?


Ja jo, det är sant, men jag är less på att åka slött alltså jadu, det där med BMW är inte min grej, har ingen koll på deras modeller, så lite mer tips om det vore inte fel Men är bra sugen på 855 t5a, vågar man chansa?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka