Köpråd! Systemkamera

Hej! Kan i stort sett ingenting om systemkameror mm men har börjat gilla att fota en del! Så jag tänkte köpa en systemkamera på blocket eller liknande för en 2500-3000 men har ingen ide om vad jag ska kolla efter för att få så mkt för pengarna som möjligt.. En kompis köpte precis en Sony Alpha a350 och den verkar hur bra som helst? Men där finns ju en massa andra alpha som också verkar bra? Så lite tips om modeller som är schyssta och vad man ska kolla efter hos en kamera uppskattas Mvh



Svar på inlägget: Köpråd! Systemkamera



För de pengarna hittar du en begagnad Nikon D40, i mitt tycke en väldigt bra nybörjarkamera. Den är smidig att hantera och Nikons inbyggda hjälpsystem (tryck på hjälpknappen så får du upp en kort beskrivning av den aktuella funktionen/inställningen) är ett mycket bra stöd om man inte är van vid systemkameror. Jag har haft min D40 i snart två år och är fortfarande väldigt nöjd.


Har kollat lite på dom nu! Ser absolut bra ut.. Men vad jag förstår så tar den inte lika bra eller skarpa bilder som Sony Alpha 350? Ni vet ju själv att man inte vill ha något sämre än polaren haha


För den prissumman är det nog bäst att lägga pangarna på en Canon 400D eller nikon D40x. Har haft en Canon 400 (och har nu en 450D(som är till salu lustigt nog )) Och den är extremt användarvänlig, och är nog mest "pang för pengarna". Tänk på att ska du fota i mörker/natt så nästan måste man ha ett stativ. Omöjligt att få skarpa kort annars.


Kan inte uttala mig hur D40:n står sig mot Sonyn, men man ska ha med sig att stor del beror på fotografen. Gemene man brukar inte kunna avgöra vilken som kommer från vilken kamera. Mitt tips är att gå till en affär och känna lite på olika kameror också - prylen ska ju kännas rätt också. Jag tror helt ärligt att de flesta kameror i den prisklassen tar ungefär likvärdiga bilder för den normala konsumenten (som vi ändå får anse oss vara). Jag trycker återigen på hjälpsystemet i D40:n, som gör livet rätt mycket lättare. Vad gäller D40 mot D40x är det inte överdrivet stor skillnad, ISO-känslighet, antal MP och 3 istället för 2.5 bilder / sekund. Inte heller något som jag tror du kommer att nytta av som första systemkamera, om du inte får det till ett bra pris, då.


Som sagt, gå och känn på kamerorna i butikerna. Jag skulle köpt en Nikon, typ en D40 eller nån billig canon, 400D mest för att utbudet på begagnade objektiv och tillbehör är mycket större till dom än t. ex. Sony. Hur skarp bilden är beror mestadels på objektivet, så det kan du uppgradera om du känner för det. Sen kan du inte använda objektiven som gjordes innan '87 till Canon, om du skulle få för dig att köpa det. Det kan du dock till Nikon.


Kvittar i princip vilket märke du kör.På Sony så passar ju Minoltas objektiv.Tror man får mest finesser på Sonys kamera att leka med om man gillar sådant.Har du polare som fotar och du kan låna objektiv av dom så kan det vara en ide att köra samma märke för då kan ni låna objektiv av varandra.Det är dyrt att köpa bra glas så att låna kan vara bra ide.


ang skarpa bilder så har det till 100% med objektivet att göra. kan kanske spåra in dina tankar på var pengarna bör hamna i slutändan? men det har sagt tusen gånger förut: åk och klämm. det gäller kameror också


Håller med, kläm och känn. Själv började jag med en Canon 350D en gång i tiden, testade sedan en Nikon D80 och var såld (bättre skärm och så gillade jag huset bättre) Blev sedan en D300 samt nu en D300s. Nu är man så insnöad på Nikon så det skulle vara jobbigt att byta märke, man kan inställningar osv. Annars är huset nästan sekundärt, objektiven är det som gör största skillnaden Och som sagt, har du polare som plåtar, kolla vad dom kör så underlättar det att låna objektiv


Känn på kameran i 1:a hand. Den ska vara skön att hålla i, även om du är ute i skogen på rally en hel dag. Som nybörjare märker man inte så stor skillnad på bliden. Dock brukar sonys objektiv bli rätt sågad i tester, samtidigt som Nikons brukar få beröm. Jag skulle satsa på Nikon eller Canon, det är säkra kort. Själv har jag en D40x med Nikkor 18-55 sen ett par år tillbaks, grymt bra kamera enligt mig, knivskarpa bilder med klara färger oavsett ljus och pålitlig AF. Kvalitén är topp, så bra den kan bli i den klassen skulle jag tro. Min har fått känna ett och annat, och funkar perfekt Far har en Canon EOS 400D, också det bra kamera, men kräver mer inställningar och pill för att nå upp till D40:ins bildkvalitet med standardiställningarna. Kan vara fel på hans ex också. Lite långsammare AF, och en stor nackdel med Canon: Dom använder blixten för att lysa upp för AF:en i mörker... Annars en pålitlig kamera som det finns obegränsat urval av objekltiv till iom att ALLA EOS-objektiv passar. Sen finns det mellanringar för att använda gamla objektiven till t.ex A1 och F1. Sony, olympus m.fl kan jag inte uttala mig om då jag inte provat dom så mycket






Köpte en nikon d5000 är supernöjd


Köpte en 5d mark 2 super nöjd jag med:)


Jag köpte Canon EOD 50D och är också nöjd!


Jag skulle säga antingen Canon Eller Nikon, för då har man ett GRYMT utbud med tillbehör. Och det är oftast ett bra plus när man håller på med foto, man vill snabbt byta upp sig och lära sig mera om man tycker att det är kul! Finns mycket beg också!


Tack så jätte mkt för alla svar! Som ni skriver så ska jag åka och klämma lite innan jag bestämmer mig


En sak när det gäller Nikons D40 och D60. Till skillnad från sina större syskon så har dom motorn till autofokusen inbyggd i objektiven istället för i huset! Det gör att utbudet på objektiv blir väldigt litet och dom e dyra. Både 40 o 60 e väldigt bra instegsmodeller o tar bra bilder, men vill du kunna utveckla dig mer så leta upp en beg D80 i så fall.


Det var så förut, men nu när det gått 4 (D40, D40x, D60, D3000) generationer emellan har tillbehören kommit ifatt. Idag skiljer knappt en 100-ing mellan ett objektiv med AF-motor och ett utan... Sen går det använda även andra objektiv till D40, bara det att man inte får nån autofokus... En nackdel dock om du köper en D40, den har ingen sensorrengöring, så den får man rengöra själv om det kommer skit på den. Det har D60 som i övrigt är samma kamera, så ja skulle rekommendera en sån.


Som första systemkamera är som några redan skrivit en Nikon D40 ett bra val för just 2500-3000 kan man få en+ett extra objektiv. Det är just objektiven som är dyra till systemkamerorna men även dom som gör skillnaden på bilderna! Använder själv en D40 och D3000 En bra länk med bla tester http://www.letsgodigital.org/se/index.html Test av D40 http://www.letsgodigital.org/en/camera/ . age_1.html Mvh Hamilton



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka