Köpråd Golf GTI 1996

Hej alla bilkunniga. Jag är interesserad av en Golf gti 8v Color Concept 1996 import 3 dörrars som gått ca 23500. Självklart finns rost, lite repor, torkararm + blad saknas, sätena är i dåligt skick, dags för kamremsbyte snart och övriga packningar, centrallåset funkar inte heller. Hon begär 25 tsk men kan släppa den för nån tusenlapp under, dock inte under 21 tsk. Jag känner till bilen sedan 2006 då en polare ägde den och då blev den hårdkört. Såldes till ett äldre par och fick en inspelning när den gick på tomgång i vintras och då upplever jag att den tickade. Om man ska utgå ifrån det värsta att ventilerna är slut, ventillyftare t.ex. vad kostar sånt att laga / byta? Hur mycket kan denna bil vara värd? Vad kan vara felet med centrallåset? Tacksam för alla svar. mvh.



Svar på inlägget: Köpråd Golf GTI 1996



ingen ?


Tror du seriöst att någon skall hinna svara på dina fråger efter mindre än 20 minuter ?


Jag skulle inte ens ge en 20-lapp för bilen. Mitt råd är att kolla efter ett annat exemplar.


Leta upp ett annat exemplar. Riktigt skrotexemplar verkar det vara det du beskriver.


Ett hett tips är att leta vidare utan att försöka låta stöddig. Riskt för att det blir en dyyyyr affär annars


Har ägt golf gti 16v -96, kostar ungefär lika mycket och är en bra mycket bättre bil.


är inte 8v 115 ynkliga hästar och 16v runt 140? skulle lätt titta efter andra exemplar, 20 papp låter otroligt för ett rep- projekt, att få den i bra skick hamnar du väl 30+...om du har turen att hitta elfelet som fuckar centrallåset snabbt...och med "fel" motor.


Får du loss den för någonstans under 10000 (vilket det inte låter som) så kan det väl vara värt att fundera på. Annars skulle jag leta vidare.


Alldeles för dyrt! För 25000 ska du få en i absolut toppskick i princip. Enligt din beskrivning bör den inte kosta mer än 15000. Fast om det tickar väldigt mkt så hade jag personligen inte ens funderat på att köpa den. Leta vidare






16v har 150 så det är bra mycke mer krut i den och kostar inte speciellt mycke mer, så enligt mig är den värd pengarna men 8v är det inte.


Köp en 16v GTi MK2 istället. MKT roligare bil



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka