KÖPRÅD: Ford Focus 1.8 Flexifuel -07 vs. Skoda Octavia 1.6 Ambiente -07

Nu är det dags att byta bort Saaben. Har kollat runt lite och fastnat för dessa. Är det nåt speciellt man ska kolla på bilarna förutom serviceboken? Har varit och provkört en Skoda och ska kolla lite på Forden imorgon. Vore bra om ni kunde skriva vilken av dom som är att föredra. (Servicepriser, reservdelar och liknande grejer).



Svar på inlägget: KÖPRÅD: Ford Focus 1.8 Flexifuel -07 vs. Skoda Octavia 1.6 Ambiente -07



tycker focusen är en trevlig bil och enligt bilprovningen är den som har minst fel med men samtidigt går det inte att säga att att nån av dom är dåliga för att köpa bil är a och o man vet aldrig vad man får gäller alla bilar tycker jag. men personligen såp tycker jag focusen är en trevlig bil billig att köra och bra last möjligheter om man väljer kombi.


ja en kompis köpte sig en precis sådan ford du nämner och nåt styrdon (eller liknande, vågar inte svära 100% på att det var styrdon just) för 25000 gick sönder inom ett år, sådär halvnöjd med det. delar inte den här focusen tekniken med s40/v50? som inte direkt är volvos MVG- barn om man säger så


Som Mortalis skriver är Ford knappast det mest driftsäkra man kan köpa, att modellen klarar sig så bra i bilprovningens statistik beror väl på att ägarna fått byta ut halva bilen i reservdelar mellan besiktningarna? Skämt åsido, Ford ligger knappast i topp när det gäller varken driftsäkerhet, nöjda ägare eller kvalitétsundersökningar. Bilprovningen däremot bryr sig om grundläggande säkerhet, om resten av bilen trillar i bitar i hallen spelar ingen roll så länge de bedömer att det grundläggande är trafiksäkert. Och därför är deras undersökningar kanske inte den man blint skall lita på. Personligen tycker jag Ford Focus är en billig, simpel och riktig tråkig bil till utförandet. Kort och gott budgetklass för den som söker ett billigt transportmedel mellan A och B. Det finns mycket bättre bilar, Octavia är visserligen mer bil än Focus men även den mer av ett enkelt transportmedel. Så mitt tips är en Octavia över en Focus, men främst att fortsätta titta efter andra modeller. Att ge något tips är däremot svårt när man inte vet varken budget eller vad du söker för typ av bil.


Det jag letar efter är en kombi som är billig att äga, säker och som det går att lassa en hundbur och lite bröte i. Letar alltså inte efter nåt fartmonster. Så ny som möjligt , har gått så lite som möjligt och kostar ca 100 000 kr. Nån som vet hur det är med nybilsgarantier o.d. på de bägge som jag nämnt?


Två år för både Skoda och Ford om jag minns rätt. -VW Passat är ett alternativ, det vill säga den nya versionen som kom sent 2005. Mycket bil för pengarna men bara ett charmtroll jämfört med Ford eller Skoda. Ex: http://www.blocket.se/goteborg/Volkswag . 20&w=3 -Ett lite äldre alternativ är Lexus IS Sportcross, lite äldre än övriga men Lexus är väldigt tillförlitliga bilar. Visserligen en sexa som förmodligen dricker lite mer, men jag hade hellre lagt pengarna på en mysig motor än reperationer. http://www.blocket.se/gavleborg/Lexus_i . 20&w=3 -En egen favorit, Bmw 3-serie. Det sägs att en bil aldrig är så bra som när den slutar tillverkas, så Bmw´s populära E46 av sista årsmodellen men den snåla fyran är ett tips. Snål, billig i underhåll och rolig att köra: http://www.blocket.se/stockholm/BMW_318 . amp;last=1 -Och så har vi Sverige´s favorit Volvo V70, bra och bekväm bil men ingen under av varken driftsäkerhet eller ekonomi. Inte lika vettig som äldre Volvo alltså, men mycket mer bil för pengarna än en Focus eller Octavia i mina ögon. Fyra modeller jag personligen valt över modellerna i topic, där 318i eller IS200 är förstahandsval. Inga storlastare men rymmer både jycke och lättare last


Alltid kul att läsa vad andra tycker. Kanske är inte Focusen den vackraste, men att skriva att den är tråkigare än en Skoda fick mig ett gott skratt! Hade valt Forden alla dagar före en Skoda. Andra tips är Volvo eller en tråkig Toyota?


Observera att där står "till utförandet", Focus är en rolig bil att köra om det var det du tänkte på. Sedan skrev jag aldrig att Skoda är roligare byggd, bara att det är mer bil för pengarna.


Har du möjlighet att vänta så kommer en ny Passat hyfsat snart, då lär de droppa i pris och det är rejält bra kombibilar både att lasta och åka långt med. Annars, om jag fick välja av de två du nämnt, så skulle jag valt Skodan, mest för att jag är nöjd med VW, och octavian är ju en golf i skoda kostym. Inga överraskningar för plånboken, men du kan ju titta om vi bilägare har beg. testat båda, brukar få med rätt viktiga saker.


Var och provkörde en Ford idag. Jag gillade den. Den var snygg och kändes bra. Tyvärr så gillade inte min sambo sätena utan tyckte de var obekväma. Svankstödet på passagerarsidan gick inte justera bla. Var runt och kollade efter några Skodor, men hittade inget.






Igår var vi och hämtade våran nya bil. En Skoda Octavia 1.6 -08. Vi är mycket nöjda


Köpte mig en sån focus -06 för ett halvår sedan. Grymt bra lastmöjligheter. Har snittat 0,78lit/mil. Tycker att det är lite väl mycket vägljud när man kör motorväg dock. Ojdå! Missade att ni köpt bil nu. Nån annan kanske är nyfiken iaf



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka