Köpråd: Tjänstebil för netto 318.000 SEK

Nu är det fritt fram och komma med allahanda trevliga förslag på vilken bil jag skall välja som min tjänstebil i November månad. Reglerna är som följer: Endast bilar från Volvo, BMW eller VAG samt totalt nettopris skall vara max 318.000:- Nå, vad säger ni experter därute? V70? A4? V50? 318d? Tacksam för förslag! /Mattking23



Svar på inlägget: Köpråd: Tjänstebil för netto 318.000 SEK



Tjänstebil ska ha komfort och bra med utrustning Volvo S80 2.5T Momentum vore mitt val 313tkr,231hk,Manuell,Farthållare,Parkeringshjälp bak. Riktig fin bil!


Jag hade valt en snål diesel före 2.5T, pga. förbrukningen. En modell som kan vara intressant är 2,5FT alt biogasmodellen då man får kraftigt reducerat förmånsvärde. Tyvärr tycker jag att ny S60 är lite småful bakifrån annars hade den nog varit ett bra val.


ska du sitta skön´t och åka skönt så ska du inte välja nån v50 kan jag säga. Hårda säten och tråkig inredning. Tycker du ska köpa en s60 (Fast gammla s60 hade skönare säten o finare inredning). Som natt och dag mellan s60 och v50. Dom andra bilarna har jag ingen större erfarenhet av. Men i s60 åker man riktigt skönt, dessutom är interiörer mycket fin. Absolut finare och skönare att sitta i än både BMW och audi


S60 är inte skön o sitta i baksätet gamla modellen annars grym bil, (har själv inte suttit i baksätet men mina passagerare har sagt att det är trångt)


Komfort är en smakfråga så att påstå att man sitter bäst i S60 är bara dumt, för min egen del är det precis tvärt om och Volvo´s stolar ger mig ryggont. Därför är det så viktigt att provköra rejält, eller sitta still i bilhallen om man nu föredrar det. Jag har kört mycket bil i tjänsten, hyrbilar då och framför allt Volvo och Audi. Och i fallet V50 är det mycket problem med de bilarna, och även när de fungerar känns de billiga och obekväma. Kort och gott en billig bil med en dyr prislapp, inget jag övervägt ens. V70 och S80 är stadiga men otroligt tråkiga och med de motorer jag kört (Inklusive 2.5FT) riktigt törstiga. Bra bilar men inte heller dem något jag personligen köpt, Audi däremot är kanonbilar. A6 börjar tyvärr kännas gammal, samtidigt som A4 faktiskt är en stor bil både till känsla och när man kollar måtten i broschyren så A4 är en tuff konkurrent. Alternativet är VW Passat, men denna är så otroligt tråkigt byggd att det i mina ögon är värt att lägga till lite extra pengar till en Audi. Bmw 3-serie E90 är även den välbyggd (Som Audi) men framför allt är den så mycket roligare att köra jämfört med A4 samtidigt som den även har design och karaktär jämfört med Audi som känns omodern och lika rolig som ett lager inuti. Men A4 är en modernare bil trots allt, och dessutom en större bil som lastar mer. När du skriver att du söker en tjänstebil får jag bilden av att det blir mer rak väg (motorväg?) än kurvig landsväg och stadskörning och därmed vinner Audi A4 enbart på att det är en modernare bil än Bmw E90. Men jag hade personligen satt Bmw som en självklar tvåa, och hellre köpt en Passat än en Volvo. Lycka till i höst!


Jag hade valt en Cadillac (Nej, jag har inga andra förslg, jag är väldigt partisk)


Är i samma situation och för min del blir det en BMW 316d med ordentligt med utrustning. Tyckte att den motorn räckte gott o väl för mig. Har nu en Volvo V50 1.8F som inte har strulat någonting men som någon sa tidigare så får jag ont i ryggen och r*ven av de hårda stolarna Mitt val faller på BMW pga: *Bra motor/Växellåda (Låg förbrukning, Bra motorvarv vid 110 pga 6vxl, mycket starkare än min V50) *Bra kvalité känsla *Sköna stolar *Mycket bra upplägg i inredningen (Någonstans att ställa kaffekoppen bla utan att ta upp för mycket utrymme : Viktigt! ) *Snygg design


Hur tusan kan de ha både krav på bilmärke samt ett maxpris ? borde ju räcka med det ena kravet


Får man en XC90 för pengarna tro? Sanslöst komfortabla bilar..






Tja, 7.5 basbelopp tycker jag nog är ett schysst maxpris. Tror inte det finns många företag som inte har maxpris på sina tjänsebilar. Sen får jag såklart överstiga den gränsen, men då får jag betala den delen själv. Har bokat provkörning på Audi A6 Avant samt en 320d så får vi se hur de känns. Tack alla för förslag hittills!


De kan ha speciella avtal med vissa bilmärken och vill därmed att man ska ha bilar i något av de märkena. T.ex. förenklar det serviceplaner, reparationer och administration helt enkelt...inte ovanligt alls att du får välja bland ett eller ett par märken...



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka