Info och köpråd för saab 9-3 aero

Är på jakt efter en Saab 9-3 kombi Aero -06. Bra bilar ? Kända fel? Vad är de för skillnad på dem när de står TS, SC eller Bara T Tacksam för svar.



Svar på inlägget: Info och köpråd för saab 9-3 aero



T=Turbo SC=SportCombi TS, vettefan...


Turbosport?


Låter som förkortningar folk hittar på själva. En turbo sitter ju i samtliga Aeron så ett T är öveflödigt, SC kan syfta på SportCombi, TS har jag ingen aning om. Kända fel för just Aeron är väll bara expansionskärlet och dess slangar som kan vara skadade av värme, finns ett nytt kärl hos din Saab handlare till att åtgärda det. Vanliga fel på senare 9-3 är hjullager fram och diverse mindre elfel. Väldigt bra bil, en av dom bästa Saab byggt. Tidigaste modellerna hade lite mer fel men dom senare är väldigt pålitliga och håller en mycket hög kvalite.


Tänkte om beteckningarna hade nå med utrustning å göra på dem ?


Nja dom utrustningsnivåer som finns är: Linear (snikis), Arc (fanns bara på dom tidiga modellerna), Vector (skapligt utrustade) & så den du kollat på, Aero. Finns även vissa tilläggspaket såsom Pilot, Horisont å allt vad dom heter. Dom modeller som finns på 9-3 är SS (SportSedan), SC (SportCombi) & SS cab. EDIT: På senare årsmodeller finns även ett tilläggspaket som heter TX, det innebär samma exteriör som på Saab 9-3 TurboX.


Okej tackar:) Angående expansionskärlet. Har de ett värre å bättre som man får i utbyte? Är de med manuell växellåda dyrare i inköp? Tycker de är fler med automatlåda.


Vector from 06 har väl oftast den "gamla" (03-05) Aero-motorn också?


Dom e bara bygda annorlunda så att värmen inte ska spräcka dom, så bättre är den nog iaf. Automat brukar vara extrautrustning så det brukar kosta mer än manuell. Automat är nog vanligare än manuell på sexorna, den 6 petade manuella är ganska trögarbetad och tror slipsnissarna som köper dom bilarna nya föredrar automaten över den. Motorn känns stor å vridstark så den automatlådan passar bra till den också.


Finns de nån chans att de skruvar mätare på dessa ?






Finns de nån chans att de skruvar mätarna på dessa ? El är de för nya? Är det å rekomendera å köpa 06ans modell eller ska man vänta å köpa den nya?


Och vad ska 2000mil göra på priset tycker ni ? Är 164000kr mycke för en 06a som gått 8800 på bilfirma med drag å motorvärmare ?


http://www.blocket.se/stockholm/Saab_9_ . =5&w=3 http://www.blocket.se/ostergotland/Saab . =5&w=3 Står mellan dessa två. FÅr motorvärmare inpå den svarta. Hur ska man göra?


Gillar du putsa och motorvärmare är avgörande för köpet så väljer du den svarta.


Hur menar du nu putsa att skiten syns. Motorvärmare var de ju på den silvriga också -. Svårt val ..


En svartbil ser skitig ut 10min efter att du tvätta. Annars är svartabilar helt rätt förutsatt att dom är rena


ja du mena så va tror du då? Vad ska man välja?


Du hade fått den för hundra innan spyker gick in och köpte saab...på senare tid har de gått upp en del, men 164 är förmycket. Jag skulle ge 198 för en fullutrustad 9-3 ttid för en -09 som hade gått 1100 mil, hos Saab handlare.


dessutom den gråa nyansen på inläggen i fronten och grillen låter onekligen dyrt..


okej fast de är på bilfirma? Vad ska man betala tycker ni ? Tänkte annars åka ner imorrn å kika.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka