Köpråd: SUV/Crossover med bra bagageutrymme budget 250.000:-

Hej, vill gärna ha tips på en bra bil SUV/Crossover med bra utrymmen för barn och bagage. Har en gräns på ca 250.000 kr. Har kollat lite på XC90 som jag tycker är fin och har bra utrymmen, men är lite oroad över alla som säger att de har många problem. Tankar om den? Tar gärna emot tips! /Stefan Edit: Har också kollat på Mitsubishi Outlander 2008, någon med erfarenhet av den?



Svar på inlägget: Köpråd: SUV/Crossover med bra bagageutrymme budget 250.000:-



Tycker att du ska satsa på xc90, gärna D5 och runt från 2005 med automatare. Riktigt fin bil Försök hitta en som är näst intill fullutrustad, lite lättare att bli av med den sen när du vill sälja den Ett annan kan ju vara en xc70, också fin bil som passar bra med D5 och automat och man sitter grymt skönt i stolarna Helst ska du en fullutrustad av samma orsak som jag skrev till xc90:in! Lycka till med bilköpet! Mvh Christoffer


Var i samma sits som dig alldeles nyss, vilket slutade med en Bmw X3. XC90 är en trevlig bil, mycket traktor på ett positivt vis men negativ traktorkänsla i den vettigaste motorn, D5 är hemsk. Det finns väldigt mycket roligare, trevligare och vettigare val i mitt tycke: -Volvo XC60 är ett, en rolig och snygg Volvo men tyvärr börjar de billigaste på drygt 320.000:- så jag antar att den inte är aktuell? -Lexus Rx400h är ett annat, mitt val över XC90 varje dag. Stor och slösande bekväm samt lyxig, grymt stark tack vare elmotorerna men samtidigt snål av samma anledning. Räkna med knappt 0.9L/mil (Det är vad en XC90 D5 som minst tar i diesel...) vid blandad körning, och i stadskörning går det på elmotorer; Ljudlöst och utan bensinförbrukning. Dessutom är det en Lexus, det är sällan man behöver besöka verkstaden. Nackdel? Inte förarens bil i någon omfattning. -Bmw X3, en härlig bil på många vis. Oavsett om du far fram i vänsterfilen på motorvägen, längs en kurvig väg eller skall fickparkera i stan är X3 en smidig, stadig och hanterbar pjäs. Förarens bil som få andra stadsjeepar, samtidigt som den är billig i underhåll/service och ligger i topp på Bilprovningens lista över felfria modeller tillsammans med ex. Toyota Corolla. Nackdel? En storlek mindre än ovanstående, jag uppskattar att utrymmet räcker till en barnfamilj men XC90-utrymmen har den inte. Bmw X5 är ett större alternativ, men nackdelen med denna är att den är lite omodern. "Förra generationen Bmw" helt enkelt, men Bmw var populära och hållbara bilar även i början av 2000-talet så det behöver inte vara något fel med det. -Men har du 250.000:- över till en SUV, då hade jag garanterat övervägt att köpa en ny Skoda Yeti istället. Till måtten liten och smidig, men smart uppbyggd och går att lasta i. En vass vagn både på vägen, och till skillnad från många SUV vass även utanför vägen. Men Yeti, X3 eller om utrymmet tryter så en Rx400h hade jag köpt, men en klumpig XC90 hade jag inte övervägt. Dels av anledningarna ovan, sen håller den inte ihop allt för bra heller som du själv var inne på. Lycka till med köpet! Har ju själv varit runt och letat SUV, så du är välkommen att fråga om du undrar något.


Kika gärna på en Mitsubishi Outlander. Du kan få en 2010 som är en miljöbil för runt 260 000. Då har du dessutom alla garantier och skattefri i 5år.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka