Citroen C5 Vs Peugeot 407 Begagnad Kombi & Diesel max 80000:-

Hej,, skulle någon kunna hjälpa min farsa som ska byta bil.. han har fastnat mellans dessa modeller och han vill ha lite mer råd och åsikter än de som försäljarna säger... Han har nu en Peugeot 306 -00 kombi HDi 2.0 som har rullat 35000mil men vill byta för den börjar bli så skruttig och han vill även ha en större lite mer "Fräshare bil" Alltså Kombi, Diesel, Drag, Motorvärmare med kupeuttag (dieselvärmare) är kraven Ska ha gått max 25000mil Ska kosta Max 80000Kr Har Kollat blocket.se i en hel vecka och även KVD.se Han har provkört 407 för något år sedan och C5 har han kört som Taxibil då han jobbade som chafför och han gillar båda så... Hittat ett par bra bilar men som sagt han vill ha hjälp att bestämma sig och ha lite mer kött om man säger så.. 407:orna verkar lite "nyare" (mer bil för pengarna) men ska enligt uppgifter krångla mer) C5:an verkar skön och stor men själv tycker jag den verkar lite 90-tal och inte så "fräsh" De har haft flera Fordar och de har BARA kostat dom dyra pengar och de vill inte ha en Ford igen,, De kan tänka sig en Saab 9-5 om de hittar för rätt pengar... Vad säger ni ??



Svar på inlägget: Citroen C5 Vs Peugeot 407 Begagnad Kombi & Diesel max 80000:-



Saab 9-5, ej automat säger jag.


Jag skulle ha kört på en bra utrustad 407a. Den känns modernast och har högst kvalitetskänsla av dom tre bilarna!


Skitsnack. Finns ingen bil som krånglar så mkt som 407, Framvagnarna verkar få en glapp led/lager var 1000e mil ungefär, elfel,motorkrångel,felkoder mm. Citroen c5 är mkt bättre, delar dock motorerna med peggan, satsa på en 2,0 hdi, 1,6 hdi är en krångelmotor. 9-5 kan du säkert hitta massor med köpråd på men där antar jag att ni inte tittar på diesel?


ok tack för de.. Jo det finns 9-5 med diesel också men E85 är kanske också ett allternativ..? Hittat en 407 som verkar fin men som man läst så är det mycke småfel och långt över medel i antal verkstadsbesök.. något som tex Mazda är grymma på.. tro de var topp3 (trots priset på deras bilar) Nån mer som har något att tillägga.. nån som äger en 407:a / C5 som kan ge nåt mer??


säger nog med 9-5 men annars är 407 an rätt trevlig bil.


Saab 9-5 är kanske inte en problemfri modell, men jag hade valt en sådan över både 407 och C5. Mycket "mer" och trevligare bil samtidigt som den sannolikt kommer krångla mindre, ett bättre köp helt enkelt.


fransorsena är bra bilar upp till tre år// 4 tusen mil //, sedan börjar mkt att spöka i elektroniken samt bussningar i framvagn och bakvagn och bromsar. det är inte billigt att reparera. rek att köpa /svenskt/ volvo ell saab.


När jag fick köra mina kusiners Citroen C5 gillade jag den inte alls. Fick ingen känsla av kvalité varken inuti bilen eller i drivlinan. Motorn var verkligen trög, inte seg utan trög. Kopplingen var som smör och man visste inte ens vart man hade den. Växellådan, lade du i en växel så var det som att du hade en vanlig bil i friläge. Så mycket kunde man röra spaken åt sidorna. Fick ingen känsla av kvalité av den bilen. Vet inte hur det är med Peugeoten men den kan omöjligt vara sämre


oki Ska Kolla lite mer efter en Värd Saab då.. KVD brukar ha mycke såna.. men Fan vad skabbiga de bilarna brukar vara,, man undrar fan hur dom gör för att få vissa skador och bucklor!! å det är ändå rätt nya bilar där.. Jag såg en 9-3 -08 ssom såg ut som om den var 10+ år i lacken =P Tack igen






Köp inte saaaab... Peugeot 407 är riktigt go att köra Citroen känns faktiskt lite äldre... Annars finns de nog sköna merca kombis med diesel.


Saab 9-5 med 1,9Tid är en trevlig bil med kanonmotor så räkna inte bort den om du vill ha diesel


Jag säger definitivt Citroen C5. Även om kvalitetskänslan på inredningen kanske missar lite, så är det en suveränt bra bil som slår alla Saab vilken dag som helst. Peugeot, det är ju ingen riktig Citroen trots att det är samma koncern, PSA. Den fattiga kusinen från landet, brukar jag säga. Jag erkänner att jag aldrig ägt någon 9-5, men har kört många mil i Saab som hyrbilar. Jag kan för mitt liv inte begripa vad det är som är så bra med dom. Dom är ju lika trista som japanska bilar... Förresten, vem vet hur det blir med delar när Saab går i graven nu snart. Många underleverantörer kommer ju att försvinna samtidigt, eller åtminstone sluta tillverka Saabdelar, och vem ska tillverka reservdelar då. Nån enstaka pryl som dom delar med Opel kanske går att få tag på, men jag skulle sky dom som pesten tills man vet vad som händer. Det var nåt ljushuvud tidigare som sa att Saab är tvungna att hålla reservdelar i 10år. Om inte Saab finns kvar då? Lite svårt att tillverka reservdelar då. Tredjepartstillverkare då? Jo, kanske, men i begränsad omfattning och bara vissa delar. Jag tror det blir svårt att hålla liv i en Saab framöver. Undvik dom..åtminstone till man vet om dom överlever överhuvudtaget.


Nej köp inte Saab iaf , de går i graven och reservdelar lär inte massproduceras direkt som den tidigare skribent säger Peugeot är finare än Citroen också , i utseendet


Eftermarknadsdelar produceras så länge det finns en marknad för som. www.speedparts.se är ett exempel. En fransk bil är ett elfel waiting to happen... Det är säkert skitbra bilar nere på kontinenten, men de verkar inte klara det svenska vinterklimatet utan att känsliga komponenter vibrerar sönder eller går sönder av temperaturväxlingarna.


Kör en C5 2,2Hdi -01 som har gått 28000 idagsläget. Bilen har inte varit problemfri, men inte värre än andra bilar jag haft vid samma miltal. Kan dock bekräfta att vissa delar i framvagnen slits onaturligt fort, i mitt fall påskyndas det troligen lite av mina 18" sommarhjul och mycket körning på dåliga vägar. Cirkus 4000mil håller spindelleder och kränghämmarstag. Delarna är dock billiga och för det mesta smärtfria att byta. Elfel verkar vara vanligare på 407an än på c5an. Svärfar kör 407 och en kompis till mig har haft en, bägge har haft mycket skumma elfel. Som Citroenförare har man alltid tillgång till eminenta sidan citroenakuten som är en outtömlig resurs på händiga och kunniga människor som gärna delar med sig av tips och erfarenheter. För pengarna som det talas om får man en mycket fin C5 med 2,0Hdi, en motor som förvånansvärt många bilmärken delar men har olika namn på, tex Volvo.


Kör man Saab har man "tillgång" till forum.saabturboclub.com Volvo har jagrullar.se Audi har nordicaudi.com BMW har autopower.com osv En del som hänger på de forumen är både konstruktörer och ingenjörer på respektive märke, och bilmekaniker. Men framförallt vanliga Svenssons med lite extra kunskap och intresse.


Bara så ni vet allihopa så är tråden ganska precis på dagen (!) ett år gammal, jag tror nog att han har hittat rätt bil nu. Krumpen har troligtvis sökt på Peugot 407 i forumet bara för att han har en sån och kände sig tvungen att göra årets trådlyft.


Aha


Jag vet att den är ett år gammal ville bara skriva. Gillar inte Saab oavsett vilket år de är



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka