Köpråd max 20000kr

Hej! Kan villigt erkänna att jag inte kan mycket om bilar och då jag nu är på jakt efter att köpa bil behöver jag er expertis Letar efter en bil för max 20000kr, ska ha den till att pendla till och från jobb, inga långa sträckor ca 10 mil tor. Med andra ord helst inte en bil som dricker onödigt mkt. Då jag bor ute på landet med mycket snö och is vintertid behövs en bil som ligger stadigt på vägen och tar sig fram. Och, kanske en omöjlig kombination, men gärna en bil som är någorlunda pigg och rolig att köra Finns det en sådan bil eller har jag på tok för många krav? Har tittat lite på saab 9-3 och 9-5 och även volvo s40 och v40, är jag helt fel ute? Tacksam för all hjälp jag kan få



Svar på inlägget: Köpråd max 20000kr



Titta gärna på bil med dieselmotor om du ska pendla ca 10 mil/dag.


okej. men vad säger du vilken bil jag borde leta efter?


Volvo S70!


En fräsch BMW 525 (24V 192hk) runt 95 årsmodell känns lämpligt för dina behov, går att köra på 0.8 blandat om du inte kör som en tok, ingen kamrem som behöver bytas, inte lika känslig framvagn som framhjulsdrivna saab och volvo, mycket roligare att köra och komforten går inte att klaga på jämfört med de bilar du nämnt. 520 (24V 150hk) är även värd att kika på. Min 5-serie gick finfint på vintern. Kika även på 325 e36, dock åker du inte lika gött i dem och är nog inget man vill åka 10 mil om dan i. Skulle inte jag göra iaf.


Jaså? Har undvikit bmw då de är bakhjulsdrivna, annars hade jag nog köpt en direkt. Är de inte svåra att köra när det är halt ute?


Håller med ovanstående, Bmw är ett bra val. Om inte just Bmw som märke passar så kanske Mercedes är ett alternativ? Fördelen med Mercedes är att de är lite enklare att finna i prisklassen upp till 20.000:- och att det inte förekommer slutkörda exemplar på samma vis som med Bmw. Oavsett så är Bmw en mycket trevlig vinterbil, den har ett neutralt uppträdande och tar sig fram mycket bra även där snön ligger djup. Kör mycket på dåliga och vintertid oplogade vägar och har aldrig haft problem med E36an, inte ens den gångna vintern med stora snömängder och drivbildningar. Dessutom vet jag av erfarenhet att dom håller "hur länge som helst" om man inte missköter dem, så hittar du en fräsch Bmw enligt ovan är det verkligen en bil jag kan rekommendera. Om inte så är Mercedes en bil som är rätt lik Bmw men motorsvaga Mercedes är billiga och sällan slutkörda, tex. en gammal 200e. Mercedes nackdel är att den inte är i närheten av Bmw när det kommer till körglädje, å andra sidan är de Volvo och Saab du tänker på inte i närheten av Mercedes på den punkten. De svenskar du funderar på är däremot med undantag för Saab 9-5 inga toppenval, 900/9-3 är en tråkig bil med riktig usel väghållning/uppträdande och Volvo x40 håller inte riktig "Volvo-klass" i varken utförande, kvalité eller driftsäkerhet. Volvo 850/S70 eller Saab 9000 är i så fall mycket bättre val, 9-5 är en riktig kanonbil men jag känner att 20.000:- inte riktigt räcker till, då hade jag hellre köpt en riktigt fin 9000 istället. Mycket text, jag hoppas det är begripligt men förenklat skulle jag kollat på följande bilar; Bmw (E36/E34), Mercedes (190/E-klass) eller Saab (9000 ev. första generationen 900) i just den ordningen


Som Rquired sa: 850 är riktigt bra. Du får en fin 850 2.5 GLT för 15k, sen har du t.o.m. 5k över till ex. ljud och dylikt. De är lättmekliga och billiga reservdelar. De krånglar sällan, men när dom gör det kan det bli dyrt. 850 är kända för deras "kassa" växellådor. ca 170hk är helt ok drag faktiskt


Köp en gammal diesel-merca från 70talet, då är den skattebefriad, och du kan snylta bränsle från grannens traktor.


Nej det är bara att gasa och vara glad Körde faktiskt med min i vintras när det var som mest snö ute utan problem.






Audi 90 Quattro 2,3 20V eller Audi Coupé Quattro 20V 2,3. Lite äldre bilar till ofta lite högre pris om de är fräscha, rätt skojiga dock. 5cylindrigt låter fint!


Funkar acceptabelt att åka bakhjulsdriven Volvo med stel bakaxel på vintern så ser inte varför det inte skulle funka med en bil som har bättre bakvagn. Om inte annat så är det väl bara att köra med fräscha däck shausha, om du aldrig kört bakhjulsdrivet på vintern så kanske det kan vara lite knepigt till en början, men är man van så häver man nästan sladdar innan de uppstår. Kräver lite mer "vaken" körning dock.


Som min mamma lärde mig, kostar att ligga på topp! Kör med massa turbo bilar, och pendlar 12 mil om dagen! Bensinräkningen är väl inte dom roliga sakerna, men själv körningen är! Men dock så jobbar jag som vikare , men ändå. Så spela roll om du köper Disel eller inte, köper du disel så har du bara massa skatter vart tredje månad. ;p - fast man kommer längre på disel, men roligare med bensinturbo.. Så titta på Saab 9000 2.3T eller 2.0T dom kan du lätt få för 20k, eller kanske en Golf Gti eller något annat kul..


Måste ju bara tipsa om den bil som jag nyligen köpt för att pendla med. Hittade en audi 100 TDI från 94, kostar inte mycket att köpa och körs nästan på luft, har själv kört min på 0.58l/mil. Det enda tråkiga är ju skatten som ligger på över 6k, dock tycker jag att man tjänar in detta på den otroligt låga bränslekostnaden.


Med den budgeten som du har så hade jag köpt mig en Audi 80/90 eller Coupé quattro. Stabil bil året runt sen är det betydligt lättare att ta sig fram vintertid jämfört med fwd/rwd


Skall du ha en relativt snål pendlarbil så gå inte på att du behöver fyrhjulsdrift, i en tid när till och med kärringar på Östermalm anser sig behöva fyrhjulsdrift för att ta sig 300m till affären längs en asfaltsväg är det visserligen lite svårt att hävda; Men fyrhjulsdrift är fullständigt onödigt och kör du normala vägar innebär det bara en falsk känsla av trygghet och en dryg deciliter extra per mil. Rätt tvåhjulsdriven bil duger mer än väl för snöiga eller isiga vägar och sparar lite pengar i bensin och slitage per år, dessutom kan det knappast påstås vara mindre tryggt; Det du vinner i trygghet med fyrhjulsdrift förlorar du i vägkänsla. Har du däremot ett stort behov av att ta dig fram i svåra situationer (Vilket snötäckt väg knappast kan kallas) har rätt fyrhjulsdrivna bil ett stort försprång, en bil i din prisklass är ex. Suzuki Grand Vitara. En rejäl pålitlig vagn som verkligen kan ta sig fram. Men här hänger en vanlig fyrhjulsdriven personbil inte med.


Tack för alla svar!! Måste hitta något snarast och era råd har verkligen hjälpt mig är riktigt sugen på bmw men får bara huvudskakningar från bekanta när jag nämner det. "Inte kan man köra bakhjulsdrivet på vintern!" Får se vad det blir, återkommer Shausha


Mitt förslag är en äldre Subaru Legacy. Driftsäkerheten är väldigt hög och den permanenta fyrhjulsdriften (50/50 mellan fram- och bakhjul) ger säkra köregenskaper. Kursstabiliteten är bra och bilen ligger stadigt på vägen även i besvärliga förhållanden. Även komforten är god. Legacy rullar mjukt och bekvämt men ändå distinkt. Rejäla utrymmen är en annan fördel. Undvik dock den klena och törstiga 1,8-litersmotorn. 2,0 eller 2,2 är att föredra.


Hej alla!! Ja, då är bilen köpt, blev en bil som kanske dricker lite mer men som tar sig fram på vintern (bor ju mitt ute i skogen med 1 mil grusväg som sällan plogas), och min budget på 20000kr flög all världens väg när jag erbjöds att köpa en Santa Fe från 2003 som gått 13000 mil. Jaja, så kan det gå Tack för all hjälp ändå, ni är underbara,. Kramar Shausha



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka