Köpråd Ford Mondeo ST220 -03 eller Bmw 540 -99

Tjenare garaget ! Tänkte höra med er Sveriges största motor sajt om köpråd när det gäller 2 bilar. Första är en Ford Mondeo ST220 -03 den andra är en Bmw 540 -99. Vad har ni hört om bilen ? vilken hade ni själv valt? vilken tycker ni att jag ska ta? Nu är det väl så hör att jag kanske borde gå in lite mer i detalj först vad det är jag letar efter, vad jag får med i bilarna. Vi kan börja med 540 den har precis allt man kan tänka sig stor motor, sport klädsel, gps, tv och hela köret förutom el-stolar då. Mondeon har väl inge direkt speciellt förutom kanske recardosport stolar, 19 tums fälgar, multiratt och sen får jag med vinterdäck till den också. Det jag letar efter i en bil. Är en bil som är rätt hyfsad billig i försäkring, rolig att köra, ovanlig av sig alltså inte många som har den, snygg, rätt så rymlig av sig, sjunker sakta i värde, billiga reservdelar och reparationer då jag inte kan något om bilar så händer det minsta lilla med den så blir jag tvungen kasta in den på verkstaden. Tycker ni att ni vet en annan bil som passar mig istället så säg isf till max pris är tyvärr 65 000 kr



Svar på inlägget: Köpråd Ford Mondeo ST220 -03 eller Bmw 540 -99



Skulle tro att ST220:n är betydligt billigare på allt men BMW är ju alltid BMW... enligt Autopower så drar 540:n 1.3l/mil.. Kan ju bara säga att min X5:a drar 1.5l/mil och så fort man åker någonstans så ser man hur soppamätaren drar sig neråt... Kolla runt lite försäkring och skatt sen tycker jag du ska provköra båda bilarna och sedan bestäma dig.


Bmw 540i kommer troligtvis vara den dyrare att driva, det beror lite på vilken försäkringspremie du får för respektive bil och värdeminskningen. Min gissning är att Ford kommer sjunka mest i värde, 540i är en Bmw och framför allt en motorstark sådan, populära bilar. Risken är att dyra ägandekostnader och hög förbrukning gör den svårsåld i framtidens korkade miljösamhälle, men det gäller sannolikt en 3-literssexa i samma utsträckning. I alla fall en törstig sådan, som Ford med dess 1.12L/milen. Men jag tycker att du skall skippa 540i och skippa ST220 och köpa en Bmw 530i istället. Underbar treliterssexa på 231hp, billigaste modellen i klassen att underhålla enligt undersökningar och en bil på en helt annan nivå än en hafsig Ford. Dessutom är den snål, 0.95L/milen bladad körning anger Bmw och det är ingen orealistisk siffra men räkna med 1L/milen om du har lite gasfot. Och det får anses vara bra med tanke på att 530i är markant större, tyngre och dessutom starkare än Ford! Kort och gott är den billigare än 540i, och roligare, har högre kvalité och lägre ägandekostnader än ST220. En bra kompromiss i detta fallet alltså.


Kollade runt lite på 530 finns ju inte en enda 530 på blocket som har gått under 20 000 mil för min budget möjligtvis 2 men det är årsmodell 94 och den andra är en 01a som har gått 19 000 mil alldeles för långt på den tack men nej tack.


En tio år gammal bil som rullat 19.000mil, det är under 2000mil per år? Inget konstigt med det, moderna bilar rullar långt och 20.000mil är ingenting för en skött Bmw. Annars finns det 525i och 528i, lite svagare sexor kort och gott. Samma ägandekostnader, mindre mil.


540n varje dag, ändå om den drar lite soppa det är ju en bombsäker v8a. Framhjlusdriven ford eller en bakhjulsdriven 286hk varvvillig v8a vad väljer man?


Har en polare som älskar ST220, har fått lära mig lite om dem pga honom när han kollat på dem osv, han har sin andra nu, om du ska ha ST220 ska du ta en 04:a och uppåt, du får bla 6 växlar då istället och en bättre stereo bla, är lite smålull. Bilarna verkar fungera riktigt bra iaf, hans förra ST behövde han bara fixa en lite sak för ca 800:- förutom vanlig service. De tappa sjukt i värde från att de var nya, men nu har nog priset stannat till och blivit riktigt prisvärda, bra utrustade.


Snacka om att jämföra äpplen med päron.


Hade gärna tagit en 04a istället för 03a men detskiljer 20 000 i mellan dom och det är pengar jag inte har. Men jag tror faktiskt jag kör på mondeon. Känns som att bmw kommer bli alldles för dyr att reprarera när den väl går sönder.


Jag är riktigt nöjd med min Ford Mondeo st220, har haft ett gäng bmw bilar och st220 känns precis som att köra en bmw, sexan, slipper växla så mycket inne i staden för den har bra vrid. Sköna skinn sport stolar. Snygg modell helt enkelt






precis äpplen o päron. du kan inte ens jämföra dom. det gamla ordspråket ford = en tät formation av rullande reservdelar. så håll du i hatten, i forden kan det nog bli dyrare att åka även om du väljer en 540 ska du se när det gäller att laga o reparera . varför så just insnöad på en 540 o ingen annan tysk prestigevagn? jag har köpt en gammal mondeo, enbart för den va billig som a-b bil i vinter. det ska bli intressant o se. men fy vilket billigt smäck allt är!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka