Köpråd - Var är det billigast

Jag har tänkt mig att köpa bilar utomlands och sedan sälja dem här i Sverige efter att jag har fixat dem m.m. Min fråga är var är det billigast att köpa bilar ifrån? Några säger Tyskland och Österrike, men varifrån köper de sina bilar. Jag vill ha deras källa. Sedan när jag har köpt bilarna har jag tänkt fixa dem med reservdelar från Sverige, vilken butik eller säljare rekommenderar ni då? Tack på förhand.



Svar på inlägget: Köpråd - Var är det billigast



Det här låter ju seriöst.. Jag antar att tyskarna köper bilarna i tyskland, visst finns det importerade bilar dit med, men inte direkt så att det finns någon speciell "källa" som bara säljer skitbilliga bilar utan krångel.


Om jag förstått det här rätt tänker du köpa krockade/defekta bilar från Tyskland som du sedan reparerar här i Sverige? Jag skulle föreslå att du gör tvärtom, dvs köper krockade/defekta bilar från Sverige och reparerar med billiga delar från Tyskland (eller annat land).


Faktum är att i England så är begagnade bilar snorbilliga, men ratten sitter som bekant på fel sida. Emellertid finns det entusiaster som tycker det är okej när det kommer till mer exklusiva engelska klassiker. En XJS kan du säkert få hit o tjäna några kronor på, men då ska det nog inte vara mycket du behöver fixa eftersom det då blir så dyrt med tanke på att det är Jaguar. En XJS kan man plocka upp i England för under 10.000. Andra bilar som kan löna sig med ratten på fel sida är MGB, TVRmodeller, Lotusmodeller... Om du ska köpa bil i England så ska du gå med på klubbarnas forumsidor och spana där. Går du på de stora siterna som pistonheads etc så är det nästan i prisklass som Sverige.


Polen och sådana länder borde ju vara ganska billiga. Det finns ju många polacker i sverige som jobbar och bor här. Man borde rent teoretiskt kunna prata med dem och se om de känner till någon som säljer skräp och sen åker man ner på ett litet möte och skapar kontakter. Har man en i polen som letar efter specifika modeller som har skador och vidarebefodrar detta till dig så blir det nog bra. Dock vet jag inte om bilarna är billiga i polen, men det borde de väl vara?


Är man duktig på bilar skulle man köpa ett par krockade A8:or ifrån Tyskland och använda det som går att använda mellan dom och fixa till så att några av dom kan rulla så registrerar man dom här i Sverige. Fast egentligen kanske det skulle löna sig mer att sikta in sig på nyare kombibilar exempelvis Audi A6, Mercedes C/E-klass m.m.? Plus att värdet inte rasar lika fort som lyxbilar. Volkswagens nyare Golf Kombi med dieselmotor och partikelfilter borde gå åt som smör i solsken Samtliga krockade eller skadade så fixar man upp dom givetvis.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka