Köpråd: Familjekombi för ~100000kr

Som topic. Vill ha förslag på familjebil för ca 100000kr. Måste ha kombi då dubbelvagn skall få plats Så kom med förslag! Tack på förhand // Skapligt



Svar på inlägget: Köpråd: Familjekombi för ~100000kr



Jag säger Skoda octavia RS. Billig bil med riktigt sköna säten, pigg motor hyffsat lastutrymme


Tack för svaret. Har kollat lite på dom.. Men inte så hemskt mycket. Det är ju trots allt Skoda. Känns som att man får mer bil om man köper t.ex. Saab. Men det kanske bara är jag? Skodorna ligger ju visserligen lite billigare så man kan ju köpa till lite lull-lull istället då


V70? Finns väldigt många av dom till väldigt bra pris. Sköna att åka i, säkra ifall det händer en olycka. Annars finns de ju saab 9-5. BMW 5-serie finns med, blir väll nått år äldre än saab o volvo. Är bara att sitta o glo igenom blocket vad de finns att välja på


Låter som om en Passat skulle kunna passa dig. Väldigt trevliga bilar i mitt tycke.


Har kollat på V70 och 9-5. Då lutar det faktiskt mer åt en 9-5 för min del. BMW tycker jag inte riktigt om. Dyra är dom också både inköp och i drift! Blocket är mitt hem just nu!


säger Nissan Stagea, större än v70 och fräckare än de flesta


Jag har kollat på några faktiskt. Av nya modellen dock. Blir lite dyrare i inköp men dom är ruskigt snygga. Har även kollat på lite äldre varianter nu också. Audi S4 Biturbo och Audi S6. S6:an är ju lite synd på V8 och jobbig bränsleförbrukning. Annars jävligt snygga! Vore lite fränt med en A6 Allroad 2,7 Annars en V70R av lite äldre modell vore också lite roligt.. Finns ju en del snygga.


passater runt 04-06 borde ligga i ungefär den prisklassen? 1.8T med chip och lågt miltal som inte är longlifeservad kan nog vara ett bra köp. Jag drog till med en Passat V5 2002 för strax över 80k, klart värt det! Men du har ytterligare 20k att lägga. Sabbarna är låga i pris nu så det är nog inte fel. Skoda är det inget fel med, ingen statusbil om man ska se det så men ganska beprövad teknik(enligt vad jag har hört så kommer finesserna till skoda 5-7 år efter Audi, men som sagt, har jag hört) BMW känns dyra i inköp och drift som du säger, men de är snygga! Audi är väl lite samma sak Volvo valde jag bort helt pga att de är så förbannat vanliga, sen att det är en bra bil spelade ingen roll. Men jag är skitnöjd med min passat. Highline och sportchassie är väl något som man vill ha på dem iaf. Annars känns de väldigt fattiga på pryttlar. Inredningen gör ju mycket på helhetskänslan.


Du kunde inte vara mer fel ute, med reservation för försäkringen är 5-serien betydligt billigare i underhåll än ex. en Volvo eller Saab. E39 var tom den billigaste modellen i klassen på den punkten*. Och även när det gäller förbrukning kontra effekt ligger Bmw i topp. Och försäkringen kan visserligen bli hög, men det skall en del till för att premien skall väga upp ovanstående. Så tycker du inte om Bmw skall du inte köpa en sådan, men välj inte bort dom bara för att någon "förstå dig påare" sagt att Bmw är dyra. Ett alternativ är Mercedes, storlastare som till och med V70 har svårt att mäta sig med men som samtidigt har Mercedes kvalité och finess. En stor svaghet är rostskyddet, och även elfel förekommer men i övrigt en bra bil. *Undersökning av Teknikens Värld, presenterad i numer 7/2005.






Givetvis ska du införskaffa en frisk Volvo 245. En enkel och okomplicerad bil med gigantiskt bagageutrymme. Bensinförbrukningen tillhör visserligen inte bilens starka sidor, men försäkring och övriga kostnader är nästan oförskämt låga. 245:an är i de flesta fall befriad från onödig och överflödig utrustning vilket innebär att problem med trasiga elhissar, havererad AC eller liknande irriterande fel är lika sällsynt som att Hammarby vinner SM-guld i fotboll. Om något mot förmodan skulle haverera så ska du inte bli rädd. För det första är reservdelarna oerhört lättillgängliga (Finns kanske på närmaste ICA-butik?), och för det andra är delarna även löjligt billiga i inköp. Motorerna tillhör inte de mest kultiverade men är snudd på odödliga och tål stryk som få. Utöver detta är det även barnsligt enkelt att skruva i dessa, vilket egentligen inkluderar resten av bilen också. Och det bästa av allt, du får ca 90 000 kr över att spendera på inredning, resor eller en rejäl shoppingtur på Systembolaget Annars finns även Volvo V70 eller BMW E39. Notera dock att E39 Touring har en annorlunda bakvagn jämfört med sedan-modellen och är bedrövlig att hantera i kritiska situationer i fullastat läge, men utöver detta en riktigt välbyggd och gedigen bil. Ingen av dessa är dock i närheten av 245:an


mazda 6!!


+1 245 ftw snygg och häftig och med ett par fälgar kan man nog piska en GT3a runt ringen, SKÅL på den


Mest bil för pengarna är faktiskt Saab 9-5, Andrahandsvärdet är tyvärr sjukt lågt på dom, Dom har designen och kraften


Accord 2.4 Executive. Grymt bagageutrymme och man kan öppna och stänga luckan med fjärrkontrollen, det är färddator, multifunktionsratt för ljudet (6 skivors cd-växlare) och farthållaren, GPS-navigator, kanonfina säten i skinn där man lätt sitter 6-7 timmar utan paus, bra väghållning, långa serviceintervaller och tokkvalitet på det mekaniska. Drar 0.8-0.9 i verkligheten med manuell 6 växlad låda. Minus: Trångt i baksätet för fötterna om man själv är lång. Har man småbarn spelar det ingen roll.


Jag tror bestämt detta va ett skitlångt svar Och ändå har jag redan en sån bil TACKAR ALLA FÖR TIPSEN! Ska kolla igenom några av förslagen nu!


Så jävla underbart! Då behöver du inte köpa någon bil alls! Du verkar redan ha det ultimata... Det var någon sa merca, jag hade en C180 och hetter något på A...något. Kan inte deras beteckningar. Den var förbannat fin att köra och drog inte så mycket heller. Gick på mer än tillräckligt snabbt när man gasade och en automatare är inte fel. Ligger dock något högre än 100k kan jag tänka mig men inte så farligt dyra. Kolla om du kan provköra en sådan. Hade inte vi redan haft passaten hade det troligen blivit en sådan, nästa bil blir nog det.


Ford Mondeo ST220 är riktigt trevlig och finns att hitta billigt på grund av dess dåliga andrahandsvärde. En sådan skulle jag satsa på.


En fördel till är ju om ni köpt glass och det regnar ute, inte hela värden om man går in och kanske tappar den i sätet


Köp dig en 9-5 Aero . Nytta med nöje ; )



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka