Köpråd: Volvo s40 T4??

Hej! Funderade lite på att skaffa en volvo s40 T4 Fas 1. Om någon har erfarenheter om en sådan så vill jag gärna veta om den är en bra eller dålig bil... Mvh.



Svar på inlägget: Köpråd: Volvo s40 T4??



Det är bra bilar Men jag har en V40 t4 men same shit


Har du haft några problem me den?? Vill veta allt bra och allt dåligt om den om det finns nånting då


Framvagnen är klena på dem. kommer inte på mer nu bara för de.


framvagnen? det är ju samma som på mitsubishi evo... Johannes kör dessuton 10.24 @ 235km/h på strippen med original framvagn. så just ordet klen där känns kanske inte rätt.


gör en sökning, läs mycket och lär dig solla skitsnacket. av någon anledning är just s40 ett mobboffer, ofta på helt felaktiga grunder.


bilen är utvecklad tillsammans med mitsubishi och både fram/bakvagn är extremt lik mitsubishi evo 1-6. bak på s40 finns tillochmed hålen för att montera evons subframe. bromsar, coilovers, bussningar och div förstärkningsstag passar mellan s40 och evo, både fram och bak... sen att s40 är familjebil med mjukare bussningar i original utförande är ju både naturligt och en smal sak att åtgärda. någonstans har denna information glidit mellan stolarna och s40 blir konstant retad, menans jag aldrig läst ett dåligt ord om evo, trots att det är "samma" bil S40 har tillochmed fått skit på bmw-forumen för att den har fyrbultade nav... men evon säger dem fortfarande inget om hehe


Ända nackdelen jag kommer på det är tändhattarna som får den där lilla sprickan i sig men det är en bagatel!


Då var det din tur att utveckla...


Problem jag har haft med min s40`är bromsarna, dåliga ok. bytt tre stycken. Men gillar min T4a riktigt mycket. Sköna säten inte dyr att äga i skatt och försäkring så är dom mycket billigare än säg tillexempel BMW. Mycket billigare reservdelar också.






Tack alla har hjälpt mycket.


rost i framskärmar och "hundbenet"


Hur mycket dricker den sen /mil??


Det där känner jag igen, S40 är ingen vanlig Volvo känns iaf inte som en riktig Volvo Har haft en riktigt fin 98 gick riktigt bra men man fick lite problem ibland har hänt att turbon laddar dåligt och bilen "hackar" det beror på tändstift och styrboxen Vilket hände mig 2 gånger sålde sedan bilen hade bilen i ca 1 år. Varning för 98orna!


Tycker inte väghållningen är något vidare original men går ju att åtgärda det också så den blir riktigt bra faktiskt. Den utvecklades tillsammans med Mitsubishi (Carisma då, inte evo) som den också delar plattform med. Förbrukningen brukar ligga på ungefär 0,9-0,95 beroende på körstil, är ju ingen konst att komma över litern om man gasar lite. Den delar inte samma framvagn som evo, däremot passar många delar från evon över liktså carisman. Den är en helt ok bil enligt mig.


Trodde samma sak skulle den vara som evon skulle fler använt den i racing


En Fas 2 är väl att föredra isf. Har en v40 t4 och har haft den sedan februari - 10 . Inte haft några problem alls med den. Men som andra sagt kolla efter rost. Dem är lite rostkänsliga. Ang väghållningen så är min v40 nästan lika rolig i kurvorna som min gamla TT. Har ifs fjäderbenstag och en sänkning på den.


det gör man ju... men åter igen, bytta bussningar och chassisats samt större bromsar. men det byter man ju på evon också när det skall tävlas... och åter igen, jag säger inte att S40 är bästa bilen på något sätt, men den är inte så dålig som vissa försöker måla upp. Jag köpte själv en BMW E35 325:a enkom i syfte att se vad som var så mycket bättre med den och fann inget speciellt. För all del bakhjulsdriven, men den orkade inte med att sladda i rondellerna så jag såg ingen nytta med det heller direkt...


Kastar in ännu en liten rökare om den klena framvagnen... denna sak har åkt 10.26 på strippen med 700hk Nästan exakt samma tid som Johannes kör med orignal framvagn och övrig bil med för den delen. (reserverat för de hårdare bussningarna och sportstötdämpare samt givetvis motoroptimering) http://www.youtube.com/watch?v=pFqaVFpWpa8


snackar du om fas1 där?? Hjullagren är nog fasen de sämsta volvo har gjort nånsin. Jag körde väl typ 3 tusen mil med nya lagret som volvo monterade. De är även de mest kända problemen enl bilprovningen.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka