Köpråd: en bil- Vilken modell? Volvo...

Som topic låter, tänkte köpa en nyare bil än den jag har från en Bilfirma då. Tänkte en S40 först, men sen kollat lite på S60. Finns även S80 o.s.v också. De ligger typ i samma prisklass. Vad tycker ni jag ska köpa ?? (runt 70-80tusen). Helst volvo. Har även tänkt styla den också senare (kjolpaket o.s.v). Helst årsmodell -03 och uppåt. Vilken bil håller mest i värde ? har tänkt ha bilen minst ett par år. Tack för alla tips.



Svar på inlägget: Köpråd: en bil- Vilken modell? Volvo...



dessa bilar du pratar om håller inte i värde. ingen bil gör det förutom typ porshe lamborghini osv som är speciella om man nu inte räknar gammla volvo o ford från typ asgammalt i fint skick. Vara för att man stylar dom så står dom inte högre i värde om du inte hittar "rätt person" som köper den av dig när du brukat den färdigt. Men som vi andra som köper bilar lite då o då tittar på insidan o inte utsidan. hoppas du förstår min poäng vart jag vill komma. Jag skulle tagit en S80 i alla fall då ja tycker dom e lite coola o har en bra o trevlig komfort och en precis lagom stark motor


Jag tycker du ska köpa en s60=) Kan vara för att jag precis köpt en hehe.. Nä men skämt åsido. s60 e en bra bil som går o går om man sköter om dom. Men det beror ju oxå på om du har familj som ska få plats. s80 har större utrymme bak. Men e d bara du själv o tjejen tex så skulle jag tagit en s60. Grymt skön åkkomfort, luftig fram i kupén, och går tyst o fint. Men satsa på en 2.4 t minst. Annars tröttnar du nog fort. Farsan har en s80, absolut inget fel på den heller. Men personligen tycker jag att s60 e finare. Ska du ha en s80 så e d nog 04 och framåt du ska satsa på. Då kom förbättringar o facelift.


av dom modellerna du räknar upp, helt klart s60 S40 är ingen vidare bil och s80 känns stor o klumpig,dock bekväm.


Jag valde mellan några s60is och även v70 samt bmw e46/e39 Anledningen att jag tog denna var just skicket men också att det är en förbaskat bekväm bil med bra drag och fin kvalitet och känsla. Ska du köpa en s60 så se till att få en med få mil lite mer utrustning än vanligt, minst buisness/+ annars kan den kännas lite väl gubbig. Se till att få med lite motor också, 140/170hk är trevliga motorer men man tröttnar snabbt och 2,4t och t5 är riktigt härliga motorer med skön gång och bra drag. Sen är ju s60in förbaskat snygg bil också;) Lycka till Mvh


Det var med en anledning till att ja ville ha en S80 då ja har 3 barn o sambo


Dock ska man inte glömma att S60in har väldigt stort bagage med för att vara en mellanklass bil, men luckhålet är idiotiskt litet tyvärr.


S80 är en "riktig" Volvo på flera olika sätt, vilket jag inte tycker S40 är. Denna brister på några punkter, komfort, kvalité, materialval och utförande. S80 är mycket mer "Volvo", mycket mer genomtänkt och mycket bättre byggd. Av dessa två hade jag valt den utan tvekan, trots att det är en tyngre och sävligare bil. S60 är egentligen ett perfekt mellanting, roligare än S40 och smidigare än S80 men framför allt är den byggd "som en Volvo" precis som S80. Nackdelen med S60 är baksätet, litet och lågt i tak. Men så länge du inte fraktar folk i baksätet frekvent tror jag S60 är det bättre valet.


aa men de förstår jag, men jag menar om man kollar vissa bilar håller ju någorlunda värde, och inte dyker ner i pris efter 1år.. hehe. förstog va du menade! tack!


aa okej, kollade precis på en s60 2,4 .. Ja de är bara tjejen och jag .. Blir nog ljud i bilen ändå så. Dom ser rätt feta ut med kjolpaket + vinge !






S60 2,4 140HK, är de samma som 2,4 t? farthållare, färddator, multifunktionsratt, metallic lack, aluminiumfälgar, delläderklädsel, elhissar fram och bak, elspeglar, dragkrok m.m. Står dock inget om de är buisness och sånt ? S60 ser fet ut me kjolpaket


aaa okej, brukar inte frakta folk så mycket haha, låter som värsta smugglaren ! Tack


Glöm inte Volvo C70 Coupé, iofs lite äldre bilar än S60 plattformsmässigt, men lite mer udda bil.


lätt en s60, grymt bra bil som rör på sig friskt med turbo


s80 utan tveckan komforten e underbar vi hade en s80 innan riktigt bra bil:) men helst skulle ja själv köpt en jätte fin 9000,9-3,9-5


Personligen skulle jag sikta på en S60, känns som en normalstor bil men tycker inte om S80-versionen innan faceliften kom, som V8-modellen. S40n känns annars som en liten, relativt nätt bil, men för liten för mig i alla fall.


Nej, 2,4T är 200hk (lättrycksturbo) medans 2,4 är, som du skrivit, 140hk (utan turbo)! 2,4T drar bara marginellt mer soppa än 2,4 140hk och är en mycket trevligare motor! //Brådhis


Skulle kunna tänka mig en S80 T6, om man mot förmodan skulle hitta en inte alltför långt milad i fräscht skick. 272 dubbelturbohästar. Men tyvärr endast som Automat =/ Och säkert dyr att äga i förhållande till någon T5-maskin.


Nejnej.. Inte s80 t6.. Har bara hört dåliga saker om dom bilarna. Nu får ni gärna rätta mig om jag har fel, men hade inte dom bilarna problem med växellådorna?? Trådskaparen. Nu gör du såhär. Gå ut på blocket och sök efter s60 2.4 t. Skaffa inte mindre än 200 hästar. Du kommer tröttna. Jag hade en 850 GLT innan den jag har nu. Och det är skillnad. Man tycker det är bra drag i 170 hk ett tag, sen tröttnar man. Det märks mycket med dom extra 30 hästar man får i 2.4 t. Men som sagt. På blocket finns många s60 turbosar du kan kolla på. Men tycker en del ligger ganska högt i pris. Finns mycket prutmån där tycker jag. Och man kanske ska leta efter en efter -01 iaf. Fått för mig att första modellerna ska man akta sig för. Även fast jag köpte en -01 hehe Kolla in dessa tex. http://www.blocket.se/goteborg/Volvo_S6 . 10&w=3 http://www.blocket.se/malmo/Volvo_S60_2 . 10&w=3 http://www.blocket.se/eslov/Volvo_S60_T . 10&w=3


s60 helt klart... En bil som blev mkt populär runt om i världen.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka