Köpråd: VW Lupo 3L eller Kia Picanto? EDIT

Tänkte köpa mig en liten snålbil och ska åka och kolla på två stycken imorgon. En Yaris och en Picanto. Toyotan är en -00 och har gått 13500 mil och kostar 37000:- Kian är en -05 och har gått 10400 mil och kostar 37900:- Vad är + och - på dessa bilar? Vilken är att föredra?, håller båda bilarna bra och hur är kvaliteten? ös på med info:) Just nu lutar det lite åt Kian då den är modernare och har gått mindre.



Svar på inlägget: Köpråd: VW Lupo 3L eller Kia Picanto? EDIT



Toyota Yaris tillhör bland de driftsäkraste bilarna du kan köpa, samtidigt som den är populär och andrahandsvärdet är starkt. I fallet Kia ser du själv att andrahandsvärdet inte är det starkaste kortet, samtidigt som de i alla fall statistiskt inte håller lika bra. Oavsett så kan du förmodligen strunta i miltalet, 10.000 eller 13.000mil spelar ingen roll för varken KIA eller Toyota och det är ingen enorm skillnad på modellerna i övrigt heller. Jag tror du får ett bättre andrahandsvärde och en pålitligare bil i Toyota Yaris (trots åldersskillnaden). Tycker du det är värt risken att bli av med ovanstående för att få en på pappret nyare bil är förstås KIA ett alternativ


Tack för svaret! Dock så har jag ändrat planerna lite, står nu mellan Lupo 3L och Picanton. Lupon verkar vara en riktigt trevlig bil förutom växellådan som KOSTAR när den väll går sönder. Det är enda anledning till att jag inte köpt en lupo än. Nu är min fråga, hur långt går Lupons låda cirkus innan den ger upp?


eller så köper du en "vanlig" Lupo dvs 1.0L eller 1.4L den som bara är en vanlig låda



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka