Köpråd: Audi A4 1.8T STCC -04 eller Bmw 330i 02-03

Hejsan. Jag ska köpa mig en bil på ett tag och har länge funderat vad jag vill ha. Men har kommit fram till att den antingen blir en Audi A4 eller Bmw 330i. Jag ser Audin som lite mer praktisk eftersom att audin blir i kombi och bmwn i sedan utförande. Vilken bil tycker ni jag ska välja om man jämför körglädje, ekonomisk, underhåll osv. Jag är mest intresserad över vilken som har bäst "körglädje". Alltså vilken som är den "roligaste" bilen, vilket kanske är svårt att säga men vill ha tips. De gör inget att den andra drar några cl mer per mil osv. Så vilken bil hade ni valt?



Svar på inlägget: Köpråd: Audi A4 1.8T STCC -04 eller Bmw 330i 02-03



Tycker personligen det är mer körglädje i en bmw pga bakhjulsdriften.


Jo men är ju som inte ute efter att sladda med den här bilen. Har andra till de. Och glömde säga att audin köper jag med quattro. Om jag köper Audi blir de att chippa så den får 220hk eller vad dom nu får så dom har ju ungefär samma effekt.


Jo iofs, det är ju lite mer komfort i Audin men den känns mer som motorvägskryssare Svårt val men som bruksbil hade jag valt Audi för att dem är skönare att åka i.


mellan audi o bmw audi är självklart val både i köregenskaper o hållbarhet men tänk om saab (speciellt nya 9-5 eller 9-5aero-större,bättre,snabbare,bränslesnålare,....) eller volvo INNAN du lägger pengar till tyskar!


Okok. Man skulle få provkört båda och jämföra. Men lutar mot audin dels för att den är mer praktisk och att den har 4hjulsdrift vilket är bra här uppe på vintern.


Jo de är ju sant. Men de känns som att för de jag har tänkt lägga ut, max 120k så får jag mer för pengarna om jag väljer Audi eller bmw. Och så är man väll ung och dum än för varken Saab eller Volvo lockar speciellt mycket just nu.


Givetvis BMW 330i. Vad beträffar körglädjen finns det inte mycket att anmärka på, välbalanserat chassi, otroligt smidig växellåda och en magnifik och kraftfull motor. Utöver detta är kvalitén hög och komforten bra. Audi A4 är en fin och gedigen bil på många vis men personligen anser jag att BMW 330i är ett bättre val om du prioriterar körglädje


Är köregenskaper intressant är Bmw E46 det självklara valet, innan B8 (Som inte är ett under av körglädje den heller, men en rolig bil) var A4 en tungstyrd, framtung och tråkig bil. Det gäller både FWD och quattro, och i den fyrhjulsdrivna versionen blir vägkänslan ännu lite sämre även om den "totala" körglädjen ökar. Och är det fyrhjulsdrift du söker (både i framkomlighet och körglädje-perspektiv) är Subaru ett bättre val än Audi quattro, men deras bilar håller inte Audi-klass i övrigt. Även Bmw 330iX (det vill säga E46 med fyrhjulsdrift) är ett mycket roligare alternativ än Audi quattro, till skillnad från Audi är Bmwn neutral och inte irriterande framtung och även om vägkänslan i IX inte riktigt är densamma som i de bakhjulsdrivna versionerna är den klart överlägsen Audin oavsett drivning. Audi A4 är ingen tråkig bil, men är det körglädje du prioriterar är det fel bil. Om vi sedan går över till motorn är det visserligen mycket en smakfråga, men 30i-motorn är en flerfaldigt prisad pärla. En underbar motor med vad som känns som obegränsad kraft och respons, 1.8t är inte i samma klass och blir aldrig lika ärlig till karaktären som 30i. Framför allt inte om du chippar den... Att Bmw E46 sedan är en billigare bil att driva är inte dess starkaste argument, men det är knappast en nackdel heller. Obs; Och med körglädje menas definitivt inte "sladda", jag har länge kört bakhjulsdrivna Bmw men de gånger jag använd dem för att sladda kan räknas på ena handens fingrar. Fördelarna är styrkänsla, väghållning och balans. Inte att det är möjligt att köra på tvären, söker man det finns det andra alternativ.


Håller med dig. Känns som att BMW är mer "sportbil" och har en roligare motor. Oj oj vad jobbigt de är med beslutsångest Och blir de BMW är de ett måste med m-sport paketet!






Fyrhjulsdriften är endast för framkomlighet inget med körglädje. Jag kommer även pendla lite med bilen så prioriterar lite komfort också men vill ändå ha en rolig bil. Och körglädje kopplar jag definitivt inte till att sladda. Jag har aldrig varit nått stort fan till att sladda överhuvudtaget. Sen tror jag även som du att bmwns motor är roligare. Men får grubbla vidare och måste säga att de är sjukt svårt att bestämma sig. Men tack för ett bra och intressant inlägg! Sen kommer jag ju inte ligga och köra fort efter landsvägar och vilja ha den bil som man kan köra snabbast med. Kommer ju "glida" omkring mycket och vill ha en snygg bil helt enkelt men som man ändå kan gasa lite med och inte vara allt för seg vid omkörningar.


Du som bor där snön faller! Köp Audin och du kommer INTE att ångra dig! Quattron gör fan underverk på vintern ALDRIG behöva bry sig om man ska köra fast eller inte de e bara o åk! Sen lär 1.8t motorn dra mindre än bmw 6an vid snålkörning samtidigt som det finns fina trimmöjligheter om man bara vill:) Sen att BMW'n antagligen är en "roligare" sommarbil är en helt annan sak! Men som helhet skulle jag säga Audin:) Kolla upp med vilka intervaller Audin är servad bara! SKA vara under 2500mil helst inte över 2000! Men beror ju på miltal osv! Hör av dig ifall du undrar något! Mvh Danne


Jo jag tror att jag skulle bli mest nöjd med Audi i de totala. Bmwn är kanske roligare när man vill köra fort i svängar osv. Och audin är dels betydligt mer praktisk och så är den billigare att äga också antar jag iaf. Jo ska vara noga med att kolla så dom är väl servade innan jag alls åker och kollar. För de finns nog inte en enda bil här uppe som är intressant. Man måste åka minst 100 mil och då vill man veta vad man åker och kollar på ska fundera och se om jag har några funderingar och frågor MVH Jens


Har alltid kört bakhjulsdrivna Bmw vintertid och aldrig kört fast, inte ens den gångna vintern. Men vill man ha den lilla extra säkerhet fyrhjulsdrift innebär och är beredd att betala för det med högre bensinnotor och sämre vägkänsla är quattro knappast det enda eller bästa alternativet. En fyrhjulsdriven 330IX har samma framkomlighet, men är lika neutral och rolig som den bakhjulsdrivna versionen och vägkänslan är visserligen inte densamma som i en bakhjulsdriven men däremot överlägsen Audi. Så en bakhjulsdriven Bmw för "en rolig sommarbil", en fyrhjulsdriven Bmw för "en rolig och stabil vinterbil" och en Audi quattro för en tråkigt understyrd men stabil vinterbil. Men att quattro skulle göra underverk på vintern är bara orimligt, fyrhjulsdrift är en annan sak än tvåhjulsdrift vintertid men att quattro skulle skilja sig från övrigt fyrhjulsdrift stämmer inte. Och vad jag menar med det här är kort och gott att varför köpa en quattro när du får allt detta erbjuder och "körglädje som en Bmw" i en Bmw IX? Nej haka inte upp dig på varumärket quattro, det är grovt överskattat, i en C-segmentsbil är quattro inte bättre än motsvarande system från t.ex Subaru, Bmw, Mercedes eller Volvo. (Tvärt om eftersom det sitter i rejält framtunga bilar och dessutom prioriterar framhjulen; Ovanstående system är både roligare och bättre.) Sedan tvivlar jag på att Audi blir billigare att äga, den är betydligt dyrare i service och reservdelar, den drar lika mycket som Bmw med sexa och Bmw håller i alla fall statistiskt bättre. Bmw har visserligen ofta en dyrare försäkringspremie, men jag tvivlar på att det skiljer så mycket mellan A8 1.8t och 330i att det väger upp ovanstående. Nej Bmw är nog den billigaste att äga, sen är den inte lika praktisk men det är väl för att du tvunget skulle ha Bmw sedan?


Borde gå att "tuna in" drivningen lite på Quattro / 4Motion-bilarna också, för mer drivning där bak. Finns ju en svensk firma som ska vara duktiga på området, dock nämner de inte just A4 på hemsidan (Bara Golfar, S3/A3:or och Skodor ) -> http://www.automotorsport.se/nyhetsmall . sion=22366


Jo BMW blir sedan isåfall för jag gillar inte riktigt kombin på e46an. Och kan tänka mig att bmws fyrhjulsdrift är minst lika bra. Om inte bättre som du påstår. Men du verkar ha rätt för ditt resonemang håller ju. Man har ju hört att Audi ska vara framtunga. Dock är ju 330iX M-sport sedan väldigt ovanliga. Vet knappt om jag sett någon på Blocket. Men köper man en 330i känns de som ändå att man vill ha rwd på nått vis. Sen att man tar sig fram på vintern med bakhjulsdrift också stämmer ju på dom flesta vägar. Men bilen går ju (antar jag) betydligt stadigare på vägar som är oplogade med nån cm snö på. Skillnader i service bilarna emellan har jag ingen aning om vad dom är. Audi kanske är dyrare ändå som du säger? Sen vill jag som tycka att BMW är dyrare i försäkring. Men de kanske bara är vad jag tror.


Nej nej nej! BMWn är mycket billig att äga kan jag lova, landsväg drar min 0.7l/mil och 0.9l/mil när man kör blandat och har lite skoj framför ratten. Försäkringen går loss på 4900kr/helår för helförsäkring (står på farsan iofs), skatten runt 2k. Min 330 har inte krånglat alls under de ca 20 månader som jag haft den, förutom en knapp till en elhiss som hoppade loss. Delarna är billiga också, ifall något skulle gå sönder. Tror absolut inte en A4 är billigare att äga? Isåfall tvärtom!


Yes, finns en länk nedan för artikeln där till företaget. Behöver inte göra reklam i onödan, men de har ganska bra info på hemsidan Börjar på A och sluter på CE Stod så här i artikeln också: "Notera att Audi-modeller med längsmonterad motor, till exempel A4 och uppåt, har ett eget 4WD-system." Kanske det som ställer till det


Von_blad du hade en riktigt fin bil. Man blir sugen på en när man kollar på bilderna. Är försäkringen verkligen så låg? Kommer även jag att skriva bilen på pappa. Och dom drar ändå inte mer bränsle än så? De känns iaf som att de är mer kvalité på bmwn och bättre finish. Sen vilken av dom som är snyggast tycker jag de är ganska jämt finns fina exemplar av båda. Sen är ju dom alltid betydligt snyggare i verkligheten än på bild. Måste säga att jag har en GRYM beslutsångest. Ena dagen har jag bestämt mig för en Audi och andra för bmw tungt! (Jag skriver från min iPhone, därför jag inte citerar för de verkar inte funka när de är för mycket text)



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka