Köpråd: Skoda Octavia Kombi 2,0TDI eller Ford Mondeo 2,2 TDCI?

Hej! Är ute efter en dieselkombi som jag kan ha till vardags och som pendelbil till jobbet. Har tittat lite på Skoda Octavia 2,0TDI och Ford Mondeo 2,2TDCI då dessa ligger i rimliga priser för min plånbok alltså runt 100000-130000kr. Vilken av dom rekommenderar ni?



Svar på inlägget: Köpråd: Skoda Octavia Kombi 2,0TDI eller Ford Mondeo 2,2 TDCI?



Ford Mondeo 2,2TDCI


gärna nån motivering tack!


Ford Mondeo helt klart! Verkar vara en mycket mer prisvärd bil än en tjeckisk dyr-budget bil som inte alls är bra byggd jämfört med Mondeo. Mondeo alla dagar! ska man behöva motivera det så säger jag såhär, åk och känn på bilarna. Du kommer känna vilken som är bättre och sämre.


Finns ingen dag i veckan som mondeo är bättre än skoda octavia som bygger på vw delar. Jag håller med dej att det är bättre o åka o prova bilarna så man får känna på dom


Skoda naturligtvis, kanske en tråkig bil men bättre byggd och mer driftsäker än Fords bilar. Sedan är VAGs 2.0tdi en betydligt trevligare motor. Eller så köper du en VW Passat av den senaste generationen istället, betydligt bättre och trevligare än både Skoda men framför allt Ford Mondeo. En sådan med 2.0TDI och DSG-låda är en riktigt bra bil!


okej tackar för detta! får väl göra som ni säger och åka och testköra. farsan ska titta på en octavia på tisdag åt mig då han ändå skulle dit till staden den finns i.


Men dåså! Du har ju redan sagt att Skodan är bättre så vad är meningen med tråden?


O du får tycka o inte jag o du har givetvis också erfarenhet av bägge bilarna jag har i allafall kört en heldel i en skoda ocktavia 2.0tdi o haft en mondeo själv visserligen en 00 men det är klart sämre bilar o ja jag har kört den nya mondeon också. men jag håller med dej att det bästa är att trådskaparen åker o käner på bägge bilarna själv.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka