Köpråd bilbas samt slutsteg!

Hej! Jag skulle behöva lite köpråd gällande bilbas och slutsteg till min bil. Jag tycker det är en stor djungel där ute och så är det ganska svårt och få en uppfattning om vad som är bra/prisvärt. Min ribba ligger runt 4000kr, jag alltså inte ute efter något monster paket men det ska ändå kännas lite i ryggraden! Vad kan ni rekommendera för märken, vad är bra och vad är mest prisvärt? Ska man lägga ner mer pengar på slutsteg eller mer på bilbasen? Jag köper gärna färdiga baslådor då det ska vara så simpelt som möjligt (Kan inget och har aldrig byggt..). Just nu sitter det dubbla GAS (10" eller 12") med ett GAS 4 kanals slutsteg. Jag köpte det -07 för ca 2000-2500kr på rea. Vad har ni för erfarenheter av GAS, är det bra eller anus? Bilstereo blir följande: http://www.pioneer.se/se/products/25/12 . index.html eller http://www.pioneer.se/se/products/25/12 . index.html (första är mest intressant då färgen passar inredningen..men är det kanske värt och satsa på nr2? Då den har 3 RCA ingångar ist för 1?) så ni får gärna tipsa något som kan matcha ihop den! Bilen är en e46:a 318 -03:a. Alla tips och förslag är välkomna! Mvh



Svar på inlägget: Köpråd bilbas samt slutsteg!



Hej och välkommen till forumet. Börjar med ett tips på huvudenhet, Kenwood 8044 eller Kenwood 6074 om du vill ha en nyare enhet där du även kan välja färg (om du nu vill ha röd belysning eller nåt). Sen så ang. ditt basproblem, behåll basarna du har men bygg en ny låda till dom så att dom spelar in genom skidluckan (om du inte har nån så är det bara att ta bort plåten som sitter bakom armstödet bak) och gör så det blir tätt bakåt, sen så köper du ett monoblock till dom och använder ditt nuvarande steg till framsystemet.


Hej och tackar! Varför rekommenderar du just kenwood enheterna, vad gör dom bättre än de jag länkade? Ang. bas så vill jag ha det så simpelt som möjligt http://ullareddigital.jetshop.se/defaul . rodid=2548 kan detta färdiga paket rekommenderas? Mvh


Anledningen till att jag rekommenderar Kenwood-enheter är för att dom innehåller sjukt mycke (bra) funktioner sett till vad dom kostar, absolut inget fel på nån av dom du länkade till då Pioneer också gör grymt bra enheter men en fördel med dom två som jag länkade till är att båda har 3 par lågnivåutgångar & svart front. Det baspaketet som du länkade till funkar absolut, men då bör du ändå göra en ram runt lådan så att allt ljud tvingas framåt, annars låter det inte bra i en sedan. Vist det låter högt men bumligt och entonigt, det tröttnar man på rätt så snart...


Kanske skrev lite luddigt där men det jag menade är att om man gör som 99% av folket som köper en färdig baslåda till sin sedan och bara stoppar in den i skuffen med basarna vända bakåt så låter det entonigt och bumligt. Om man däremot bygger så att basarna spelar framåt och allt ljud tvingas framåt (skärmar av så inget kan smita bakåt) så låter det bra.


Okej tack för info! Vad för skärmar kan man använda, kan ni länka till någon bild så jag får en uppfattning om vad det är? Sen tänkte jag på det här med RCA utgångar..huvudenheten till min bil blir länk nr2: http://www.pioneer.se/se/products/25/12 . index.html som har 3 lågnivåutgångar. Jag vet att jag fick köpa till en "splitter" till min gamla huvudenhet (har bara 1 lågnivåutgång) så jag kunde koppla in mitt slutsteg som har 2 lågnivåutgångar. Ska man köra på splitter igen eller köpa 2 set lågnivåkablar (blir iofs dubbeldragning) men blir det ljudmässigt bättre än om man kör med en splitter? Funkar biltemas kablar i övrigt? http://biltema.se/Bil---MC/Bilstereo/Mo . kabel-RCA/ Tack på förhand!


Alltså det finns inga färdiga "skärmar" att sätta dit vid lådan utan du får bygga nåt själv, men det känns lite som en fullösning och därför så föreslog jag istället att du bygger en låda som är rätt på en gång, är inte särskilt svårt och faktist ganska kul. Behövs bara en skruvdragare, skruv och lite lim, bitarna till lådan brukar man kunna få uppkapade på närmaste brädgård om man inte har tillgång till såg själv. Om du bara ska driva basar med lågnivån så kan du köra vidare på din Y-split, dock om du även ska driva annat via steg så tycker jag absolut att du ska satsa på en till kabel och använda utgångarna som finns på enheten, då kan du ställa ljudet bättre.


Jaha okej jag får ta och kika på det då Då kör jag vidare på min Y split..är biltemas kablar ok?


Jag tycker dom är okej men vet flera som haft problem med att mittpiggen släppt, samt att dom är väldigt tröga att få in i vissa RCA-anslutningar. MDS har annars relativt billiga och bra kablar, lika så Hollywood.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka