Köpråd: S2000 VS 350Z

Skulle vara kul att testa nått annat vart efter. Har kollat lite på S2000 och 350Z. Vad finns de att säga om dessa? Stämmer de fina ryktet om S2000 kvalite och att de "aldrig" går sönder ? Var de -03 Nissan fick fart på barnsjukdommarna ? Nått direkt man ska kolla efter ?



Svar på inlägget: Köpråd: S2000 VS 350Z



jag hade lätt kollat på 350z:n Beror ju på vad man har för smak, du kanske gillar s2000 mer om du väl får provköra bilarna


Min kompis har en s2000.. Grym sportbil, väldigt pigg och motorn sjunger fint ända till ca 9000 varv.. Bra väghållning mm.. Nackdel är ju att det är jobbigt att trimma motor mera pga ingen turbo, om man inte vill montera en. 2 stolar bara, tajt kupé, plus att stolarna inte går att skuta fram eller tillbaka haha. Men annars en skön SPORTbil, och duger inte till så mycket annat än det hahaha.. 350z har jag ingen erfarenhet av..


De är svårt, både har ju go bitar. S2000 schysst med cab och driftsäker om de nu stämmer. 350Z är ju stråt varrare utseendemässigt men tyngre bil visst större motor men dyrare i allt känns de som.


Utrymme är ju inget problem, C70 går inte att frakta nått i då baslådan tar upp all plats i bagaget. Går inte stolarna att justeras allas ?


Nope man kan inte justera stolarna, antingen får du plats eller inte.. Plus att du har en bakstäte i C70


Intressant, vet du om de finns någon bra anleding till de ?


Rätta mig om jag har fel, men i s2000 sitter det väl wankel? dyrt o trimma plus att det inte är turbo men det skjuter nog på rätt bra ändå, men dyrt o svårt att trimma motorerna, 350z:n har ju lite mer o välja på och lättare att skräma upp. När man väll kör en rwd så kommer tanken nån gång att "prova" sladda en gång, sen är man fast då har du ju billigare fördelar med 350z:an som är turbo matad, Jag hade gått på 350z, väldigt mycket snyggare enligt mig och garanterat roligare att skruva med


Effekt är ju inte bara en siffa. Trimma sugmotor blir ju dyrt vilken de än är.. De är ju ingen turbo i 350in heller. Så.. Så de ska jag inte göra. De är ju olagligt ^^ De är en v-tec motor i men är ändå en vanlig otto motor.


Är ingen wankelmotor i s2000.. Jag kan ju säga att s2000 hade varit mitt självklara val!






HAHAHAH se så påläst man är Vad besviken jag vart på 350z nu när ni säger att det inte är turbo! Hoppas du hittar din favorit till slut iaf


Jag hade valt 350z lätt pga det grymma utseendet och motorn som går att trimma på alla sätt å vis har sett de med feta singelturbon och sköna TwinTurbon, Även Kompressor. S200 tycker jag liknar citroens "padda". Edit : sk "Paddan" http://1.bp.blogspot.com/_f7me5b15ZaI/S . 0/1134.jpg


Skulle valt 350Z men är lite partisk, brorsan har en Gt, hör med han om du har några frågar på namnet Zenetti han har koll på det mesta om en 350Z även om du vill importera in från Usa.


Vet du om man kan ställa stolarna ? Är 191 så vill helst inte sitta som en, ja någonting (:


Kostnadsväg så är ju en S2000 billigare, 350Z är snorigt dyra att försäkra, skatten ligger på 3000kr+/året. Sj. skulle jag tagit en S2000, älskar den bilen, sjukt rolig att köra. 350Z är en fin bil den med, ett catback på den och den sjunger underbart. Delar till bilarna är inte billiga till nån av dom egentligen, inte om vi snackar märkesdelar. Turbo och kompressor-kit finns ju till båda bilarna. Bagage i en S2000 existerar inte, sen var det ju en del strul med bakaxeln/diffen på S2000 AP1 (99-03)


Tjena. Jag har en S2000 AP1. Den har rullat 13k och diffen fungerar fint, än så länge. Registret på motorn är som på en hoj. Mycket lite vrid på läga varv, och bara skriker över 6k. rpm. Den är svinkul rent ut sagt! Har aldrig suttit i en bil som man känne ratt man har så mycket kontroll i, den är väldigt förutsägbar i väghållningen. STOLARNA GÅR JUSTERA! Jag är själv 189cm och har således stolen så långt bak det går. Sitter ganska rakt i ryggen men det funkar. S2000 är en liten nöjesmaskin och inte praktisk på något sätt. Men mycket roligare tror jag inte att det blir. Trots avsaknaden av turbo. 350z har jag tyvärr aldrig åkt med i, dock är den jäkligt trevlig att kolla på!


Hade sattsat på s2000, mycket roligare motor enligt mitt tycke


verkar vara mycket spekulationer i denna tråd och lite fakta så jag som ÄGER en s2000 själv kan ju summera lite åt dig. 1. Som LinusV skrev, stolarna är justerbara! är ca 183cm lång och sitter väldigt skönt och avslapnad i den 2. Wankel? nej! en smart byggd rak 4:a skulle ja vilja säga. 3. Utrymme? nja skulle jag vilja påstå men för det lilla som är så är det ganska bra ändå. får ner väskor, matkassar och annat nödvändigt ändå. och för den delen om du siktar på 350z roadster(cabben) så har hondan större utrymme. finns ett klipp om just detta från fifth gear lr top gear (kmr inte riktigt ihåg) men den ligger på youtube där dom visar att du får i en relativt stor trunk i bagaget men inte i 350:n. Summera:350z - tänker inte utala mig om dom för jag har inte kört nån. s2000 - liten, kvick och prisvärd cab som kommer överträffa dina förväntningar om dom:) aldrig varit så nöjd som jag är med detta bilköpet och tror att du kommer känna samma P.S har för mig att jag läste nott negativt om sladda med bilen men de kan ja intyga dig om att det går att ligga riktigt brett på torr asfalt redan från orginal! (den har ju inte så mycket vikt) hoppas att du fått lite mer klarhet och om det är nått du funderar på så tveka inte att fråga. kan säkert fixa en provtur om det är så med. mvh en NÖJD ägare


äger en 350Z och kört en S2000: Tycker båda ser rätt bra ut kör mässigt är dom väldigt olika. Vad gillar du? Att ha massa vrid långt ner eller yla och varva motor? Kan se båda sidora, 350Z gillar inte riktigt att ligga runt 6-7k med snabba växlingar däremot har S2000 inga större problem att bli malhandlad sådär Vad ska du ha bilen till? Kan fråga en kille som hade en 350Z och nu äger en S2000 vad han tycker A



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka