Köpråd, baselement

Skulle behöva lite råd om någon passande bas för en lättare uppgradering av ljudet i bilen. Tycker att jag saknar det där riktiga trycket och djupaste basen.. Bilen i fråga är en kombi och lådan kommer byggas UNDER golvet, vill inte att det ska stjäla lastutrymme, eller sticka ut/fram något. Har ett gammalt Genesissteg liggade som ger 186w rms bryggat, det har jag tänk använda. Men sen är det stopp, 10 eller 12 tums element? Slutet eller portad låda? Musiken som kommer spelas är huvudsakligen elektronisk men inget tokdunkande... Jag har väl tänkt mig en prislapp kring 1500:- eller däromkring. Såå.. Vad köpa? Tack på förhand..



Svar på inlägget: Köpråd, baselement



Hur många liter kan du få ut av lådan. Och hur ser ditt övriga system ut ?


Reservhjulsbaljan plus ett par tiotalet liter till ska inte vara något problem iallafall. Det övriga systemet är alltså originalsystemet, ett Volvo High Preformance Sound, "mellanpaketet" till V50 alltså.


Det första jag fick i tankarna var Hertz ES serien. Deras 12" spelar riktigt bra i en sluten låda på 30L och har ett pris som passar dig.


http://www.dbakuten.se/detail-item_id-16311 http://www.dbakuten.se/detail-item_id-10107 MTX RT10-04 DLS OA10D båda dem finns på brl http://www.ljudstudion.se/jl-audio-10w1 . c-112.aspx http://www.ljudstudion.se/focal-kit-25- . c-121.aspx lite exempel:)


Den serien gillar jag med, låter riktigt bra för den lilla pengen och behöver inte ett kraftverk för o spela heller.


Es låter kanon.


Håller med till 100%.


Har kikat lite på Hertz redan innan, jag gillar när det inte är för mycket design för pengarna. Coatad gråsvart pappkon och pressad plåtkorg för 1500:- känns så mycket seriösare än massa blingbling och "häftigt" utseende för samma peng. Men tolv tum alltså? Inte tio? Jag vill hellre att det ska spela tight och hårt framför rejält djupt, men det kanske inte är något att bekymra sig för? Och Genesissteget kommer räcka till? Det är uppmätt och ska lämna 186w rms /Pär


Med tanke vad du efterfrågar så hade jag lagt mina 1500:- på en DD 510 i portad låda på 40liter avstämd 35-40hz. Spelar sjukt tight och djupt med kontroll. Väldigt prisvärd. Mvh Mattias Hedin






Hur tight en bas spelar har mer eller mindre inget att göra med storleken. Finns 15" som är rappare än 10".. Tar du och jämför ES250 och ES300 kommer ES300 spela högre med samma effekt eftersom den har större konarea, vilket ger den högre "känslighet". Så länge du kan få ner en låda tillräckligt stor för en 12" i reservhjulsbaljan så är det absolut värt att satsa på! Att driva en bas på genesis-steget kommer inte vara några som helst problem.


Med den lådvolymen jag skrev så spelar den både riktigt tight och djupt. Och ditt steg kommer att driva den bra. Har även provat DD basen som hedde rek och mitt val blir enkelt. HERTZ


Tack för all feedback och hjälp, valet föll tillslut på en ES300. Nu ska man bara hitta tiden att pyssla ihop en snygg låda och få allt att lira ihop också /Pär



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka