Köpråd: billig turbobil.

Tjena. ja som rubriken säger. jag vill ha tips på billiga turbobilar. 20tusen och neråt klassen Krav är dock 150+hk. och pill(stylingvänlig)



Svar på inlägget: Köpråd: billig turbobil.



Billig turbobil klingar Saab i mina öron


SAAB 900NG tycker jag låter som ett rätt bra val.


Men såå mkt problem med saabar. blir mer tid i garaget än ute på vägarna


Rover 620ti edit: fast den är inte så stylingvänlig även om det finns massor med ful plast på andra sidan nordsjön som rent teoretiskt passar på bilen.


Och det där påståendet grundar du på....?


Min vän har en 9-3 aero som han bara får stå o skruva på hela hela tiden. o när han lagat det ena så går det andra sönder. den har varit hel i 2 månader som längst sen gick den sönder igen... sen så har min granne en 900 som han allt som oftast står och svär åt i garaget och resten är väl ryktesvägar.


Har haft min i drygt ett år. Slösat 1000kr på den, i reperation. Annat är service, oljebyten osv men det räknas inte för det betalar du även om du köper världens pålitligaste bil! Sjukt nöjd med den. Går i sälja-tankar o då inte för att bli av med den utan köpa en nyare 9-3 Aero eller 9-5 Aero Mvh


Jo, fast tänk på att hans kompis och grannes Saabar bara går sönder, då är det så helt enkelt.


Volvo 940 GL/S/SE 1995+ (med B230FK 135hk) Volvo 850 Turbo (eller T5 som alla retards tycker de heter, alternativt importbilarna) Eller "alla" Saabar, dvs 900/9-3/9000/9-5 (jo det finns billiga 9-5 ) Annars är ju gamla (OG) 900:an rätt billiga, finns ganska fräscha Turbovarianter till relativt låg peng. Edit:Annars finns det en del Rover-modeller som har turbomotorer, men de bilarna vet jag inte så mycket om mer än att de är billiga. Exempel:http://www.blocket.se/stockholm/Rover_6 . =6&w=3 98, 15k mil, helskinn, ~200hk, ny koppling osv för 20 000. Rätt billigt jämfört med riktigt sliten 850 eller 9000.






kan tyckas att den är billig men delarna på den kostar inte mkt mindre än en BMW M5.. Samma delar som sitter i Honda Accord nämligen och jag har haft en sån O det är inte samma komfort i Rovern som i en annan 200hästars bil tex Volvo T5 eller Saab Aero..


Vad menar du med det? "då är det så helt enkelt" ? Ej sagt att Saabarna INTE går sönder, för det gör alla bilar som sagt. Saab råkar dock ha viss konstruktionsproblem med vissa saker.. Men nu ville köparen ha en billig turbobil o då blir Saab ett bra alternativ som är känd för att ge mkt bil för pengarna. Samma bil hos Volvo får du knappt under 50k, samma miltal o skick som saaben.


Men det va verkligen inte så jag menade? Jag har varit inne på saab. va påväg att köpa en 9000 cse som förstabil . men så blev det inte. Men enligt vad jag har hört så har alla förutom 1 sagt att saab går sönder jätteofta. och massa konstiga fel o grejer. o sen så har jag ju ögon till att se att var o varannan saab är världens rosthögar. med undantag till dom sprillans nya eller dom få man ser som är i bra skick. Men somsagt. trots detta så lockar det ju ändå att köpa en saab.


Jag bytte hjullager och kamrem på min 620 på märkesverkstad. Det gick på under 3000kr inklusive material. Förövrigt bytte jag ingenting annat under de 4 år jag ägde bilen. Så ja, den är otroligt dyr i drift. Och det är förövrigt inte så många delar som delas med Accorden då det är en annan motor i 620ti. Men vad vet jag om Rover och Honda? Förmodligen nästan ingenting... Jag håller däremot med om komforten, den går studsigare än en T5a eller 9-3 aero. Men vad kostar en sån?


För det första. Största felen på alla bilar är oftast förra ägaren. Jag kan rekomendera fiat, för dom skriker inte om att dom är snabba trots styling och sen är de rätt billiga i drift och vid ras . Denna ligger strax över din budget. http://www.blocket.se/blekinge/Fiat_Aba . =8&w=3


Fiaten ovan ser inte helt fel ut, men om inte den är aktuell röstar jag på en Saab. Men inte 900ng, halvdan kvalité, usla vägegenskaper och uselt beteende om man gasar på. 900og är visserligen långt ifrån lika modern, men bättre i övrigt och billigare i inköp och en 9000 är bekvämare och bättre i övrigt än ovanstående modell. Satsa på någon av dessa två istället


känner ett väldigt sug efter en fiat coupé med turbo Sjuukt snygg bil


Min 900s91 den e skiiitbillig


Volvo 240 Turbo (Om det överhuvudtaget finns några sådana kvar i livet), Audi 100 Turbo, Saab 9000 Aero, Subaru Legacy 2,0 Turbo.


Vadå problem har haft å kört og 900 i massa år köper 3000kr bilar som funkar som klockor i ca 3 år inna rosten tar dom. Jag har jobbat som volvomek i över 6år å än har jag inte sett den volvo som strular så lite osm imna saabar har gjort



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka