Köpråd: Volvo S40N T5 -04

Tittat runt lite och hittat en fin S40 t5a som jag är lite intresserad av. Har inte varit och tittat på bilen ännu, men den fyller alla mina behov och ser fräsch ut.. Fast när man kollar upp den på Transportstyrelsen så står det att den har 11 ägare! Den har gått runt 11.5 tusen mil och frågan är ju varför bilen har så många ägare? Någon som har några tips eller liknande? Och kan man få reda på vilka dom 11 tidigare ägarna är? Visst det kanske inte är något fel på bilen. Men tycker det låter fruktansvärt mycket för en sex år gammal bil.. Tack på förhand !



Svar på inlägget: Köpråd: Volvo S40N T5 -04



Hej! Jag har haft lite samma funderingar men du får tänka på att en bilfirma också är en ägare. Så rent teoretiskt kan det ju vara så att om bilen från början köptes av en bilfirma så är det ju redan där 2 ägare. Och om den sedan är använd som inbyte hos en bilfirma varje gång den bytt ägare som brukat bilen, så kan det ju vara 5 "riktiga" ägare som har haft den, om du förstår hur jag menar? Men jag håller med om att 11 ägare låter mkt, ffa om ägarbytet har skett genom privata affärer. Enligt personuppgiftslagen (PUL) får man inte publicera personuppgifter på nätet, men man kan få information om fordonet och senaste ägare via telefon. Vill man ha ytterligare info ännu längre tillbaka i tiden ska man kunna begära detta via post eller fax. Se https://www21.vv.se/fordonsfraga/ Ps insåg just att detta inlägg kommer lite sent och att du kanske redan har hittat din bil :p


Förstår att du hänger upp dig på ägarantalet, det gör jag med. Men som föregående talare säger så räknas även handlaren som ägare. Min bil ägdes först av Volvo PV som sen sålde den till volvohandlare. Därefter skiftade den volvohandlare några gånger samt 2 privatpersoner. Jag blev 8 ägare men 3e brukare på bilen när den bara gått 3500 mil. Det viktigaste är att du kollar upp servicehistorik och provkör ordentligt så ska inte det vara någon fara.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka