Köpråd, Baslåda max 2000kr

Har ingen låda i min bil, därför tänkte jag skaffa en för hyfsat pris. Jag behöver inte vrål dunk eller ljud. S40 orginal 5.25" i främre dörrarna , ovanligt bra för orginal högtalare, två Sony 5.25" 550W (nya) i hatthyllan. Så det duger. Skulle detta passa till? 1 st MDS XS10B / XS12B 1 st Sonda GX-852 http://www.mds.se/sv/product/5497/MDS-Xite-baspaket Är det värt att lägga ner 100kr till för 12", jag vill ha en bas med bra attack. Jag har en huvudenhet med lågnivåutgång, är det enda som behövs för att koppla in slutsteget och baslådan? Om jag inte får med kablar, vad ska jag använda för storlek och längd?



Svar på inlägget: Köpråd, Baslåda max 2000kr



Det paketet låter inte jättebra varken med 10 eller 12, lägg till en femhundring, finns paket för runt 2000 som låter mycke bättre.


Menar du fortfarande bara 1 sub som är "mycket" bättre om lägger ner 500 till. Min kusin köpte dubbla 10.or och slutsteg från MDS på Elmia, men det var äldre modell (som jag tror det är på denna 10.an). Han fick pröjsa 3200. Som sagt jag är ute efter ett billigt system, men ändå kan leverera ett hyfsat ljud. Kom med förslag.


Japp enkeltolva med samma steg finns här, låter kanon, http://www.digitalcompaniet.se/produkt/NXS852PKT


Jag förstår varför du vill att jag ska köpa från Digitalkompaniet Finns det någon butik nära Göteborg där man kan provlyssna, gärna dessa två högtalare. Eller ett stort utbud på högtalare mellan billiga och dyra.


www.dbakuten.se ligger i götet. Och förövrig e Björn en riktigt trevlig prick


Som Holst sade.... DbAkuten. Sedan har du CD Bilradio vid Backaplan. M-Sound finns i Alingsås. Dock har han flyttat och vad jag sett så har inte adressen uppdaterats hos Eniro osv ännu. MDS finns i Mölndal.... Exodus ngnstans kring Härskogen eller hur det nu var......


CDR eller CD bilradio kan ja starkt rekomendera


Detta verkar extremt prisvärt. Och mutant är väl ett bra märke om jag inte är ute och cyklar? http://www.netonnet.se/art/bil-och-bat/ . 9472.3366/


Funkar säkert ett tag men varför vill du ha det billigaste som finns??






Bara för att det finns på netonnet behöver inte betyda att det har en "dålig stämpel". Vad är det för skillnad på den och de andra lådorna som är postade? Vad tycker du är en bra låda mellan 1-2k.


jag menar bara det att en billig låda har sina begränsningar. Du nöjer dig ett tag för att sen vilja ha mer. Brukar bli så iallafall. Men nej det på netonnet är nog bra. En låda endast eller med steg? elelr kan du bygga själv så blir det billigt å bra. Här har du en bra låda med Kicker 12" http://www.dbakuten.se/detail-item_id-16277


verkar vara ett bra system. kostar säkert det dubbla hos en mer känd tillverkare för samma ljud


en kompis har samma steg till sina 12" i sin 740. de skakar på rätt bra. basen kan jag inte uttala mig om men tror den spelar så du blir nöjd.


Eller bygga låda med dessa delarna. http://www.dbakuten.se/detail-item_id-318361 http://www.dbakuten.se/detail-item_id-16634 Har överflöde med plywood 10mm hemma. Dock är det bara med ett monoblock utan slutsteg. Jag är inte speciellt kunnig men jag tror jag måste använda ett slutsteg för att koppla in en låda. Ett slutsteg är ju en signalomvandlare + förstärkare. Det är inte monoblock eller? Kom med förslag för ett lådbygge och slutsteg för ca 2000.


10 mm plywood funkar inte så bra. 22 spån är att rekomendera. Monoblock är ett slutsteg fast bara en kanal. Det paketet du länkar till är bra. köp det och gör en låda. lådritning får du ju på akuten.


till din s40 så skall du byta:framsystemet till 4"are kit. dörrsidan - nya 5,25or som tål lite mer bakre hatthylla, kör 6,5" kitsystem dock får du köra utan gallret. diskanten drar du upp vid B-stolpen samt dubbla 10"or i bakluckan du får klippa upp plåten och sätta en snygg ring runt för att få in ljudet. hade denna setup med DLS fram 4" & 5,25" bak blev det 6,5" infinity referens kit (hette typ 6.2i eller ngt sånt) och i bakluckan var det dubbla MDS basar med arizona eagle steg. jordningen tar du i bulten som håller fast bagagemattan. EDIT: glömde bort budgeten du angav. sorry!


Lite OT, men jag har faktiskt 2st 4" som ligger och samlar damm. Jag tog loss gallret som sitter på instrumentpanelen och såg att det var bara 2 skrikare som sitter på vardera sida. Förstår inte hur jag ska få in 4"s högtalarna dit, och hur jag ska koppla dom? Då måste jag klippa orginalkontakten?


japp. jag lödde in dem. tog med lörkolven in i bilen. det du kan göra är att köpa 2st hon och han-kontakter och löda. så blir det plugnplay. iochmed att jag lödde allt så kudne jag inte plocka med mitt fina ljud. ps. orgskrikarna har märket: NOKIA!! (bra telefoner, men ljud? bara kasta skiten!)


10mm Plywood funkar bra att bygga låda med, kör dubbla lager så blir det stabilt.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka