Köpråd: Sportig sedan runt 110k

Går lite i bilbytartankar... Jag funderar på att köpa en lite större, bekvämare bil... men vill så klart ha möjligheten att gasa till det lite då och då. Så jag har börjat kika på sportiga sedaner. Har snöat in mig på Honda Accord Type-S, jobbar ju trots allt på Honda Nordic AB så det kanske inte är så konstigt... men är inte helt insnöad än, det finns mycket att välja mellan, problemet för mig är att jag inte vet vad det finns för alternativ samt om de är bra eller inte?! Detta är några modeller jag kikat lite smått på:Honda Accord Type-S Saab 9-3 SS Aero Mazda 6 MPS Audi A4 1.8T S-line Vad finns det fler för skoj bilar i denna klass? Vad rekommenderas? MVH P-H



Svar på inlägget: Köpråd: Sportig sedan runt 110k



Bmw 330 är ett jäkla bra exempel, du får ju knappast någon sport ur en saab haha *ironi*...*kanske lite iaf*


Gamla Audi A4 B6-B7 passar inte på en lista över "sportiga eller körglada" bilar tycker jag, inte ens med quattro. 9-3ss är en rolig bil med fullt godkänd väghållning, men i detta exempel tycker jag inte den gör sig riktigt rätt den heller. Och inte får man en Mazda 6 MPS för 110.000:-, inte ens de billigaste jag hittade till salu var ens i närheten*? Och standardversionen antar jag att den inte har mycket att säga till om mot Accord Type-S? *170.000:- Istället tipsar jag om Alfa Romeo 156, bättre blir det inte med en framhjulsdriven bil för dessa pengarna*. Ligger en bra bit under 110.000:- i pris, å andra sidan är där lite brist på effekt i en 4cyl och med den underbara V6an blir den lite tyngre i nosen. Å andra sidan finns det få standardbilar som har samma själ och karisma som en Alfa Romeo med den klassiska V6an. *Med förutsättning för att jag inte kört Accord Type-S Det andra tipset är Bmw 330i, väghållning och körglädje i topp och en rivig sexa med underbar karaktär. Har ett par tunga fördelar utöver detta, låg förbrukning och utsläpp, hög kvalité och driftsäkerhet och billiga ägandekostnader. Bmw E46 med 6cyl. var den billigaste bilen att underhålla i klassen*. Samma själ som Alfa har den inte, men på alla andra punkter är den överlägsen. *Källa TV. 7/2005. Så om jag får lov att andra om i din lista blir den så här:Alfa Romeo 156 Bmw 330i Honda Accord Type-S Och om jag skall sätta en rangordning blir det Bmw först, Alfa på andraplats och Honda sist. Lycka till med köpet!


Ford Mondeo ST220 skulle jag rekommendera, men den går ju för mindre än 110k.


Audi S4 B5


Tveklöst Hondan. Problemfria och körglada bilar, och att du även jobbar på Honda Nordic är knappast en nackdel. I andra hand hade jag personligen kollat på Audi S4 som även den är en rolig bil med suveräna fartresurser och mycket hög kvalitetskänsla.


Nu vill jag inte kapa tråden på nåt sätt för dig PointMan, men jag kollar också efter en lite sportigare sedan (dock är mitt tak 100k). Tänkte att det är okej att fortsätta tråden med lite frågor? Kändes onödigt att starta en ny tråd som i princip behandlar samma ämne. Audi S4 B5 säger ni, hur är dessa att äga, framförallt ur en ekonomisk synpunkt i förhållande till t.ex. BMW 330i? Har tidigare åkt og9-3, vet inte om jag är så sugen på en till framhjulsdriven kärra... Nu är i och för sig og9-3 extremt ostabil vid gaspådrag och i kurvor, kanske det som avskräcker mig lite.


Ser inte S4an som sportig någonstans, inte i orginal utförande, svajjar som en båt och ingen känsla alls i styrningen, 330n är billigare att köpa äga och köra och är roligare tycker jag då



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka