Köpråd bmw - volvo - eller saab ?

Har inte direkt tänkt på att sladda , men bmw går väl bra dom med , ligger fint på vägen också. kvaliten är väl bättre jämfört med saab och volvo ? mvh !



Svar på inlägget: Köpråd bmw - volvo - eller saab ?



Jo klart att de går bra och ja de ligger fint på vägen. Frågan är ju om du vill ha motor med överladdning och framhjulsdrift eller om du vill ha sugmotor och bakhjulsdrift Mvh!


Väghållningen är rätt medioker i 9-3 Aero. Enligt mig är 9-5 Aero det bättre köpet av dessa två. Den är tyst, rymlig, bekväm och säker, och givetvis kvick och ligger stadigt på vägen. Dock bör man byta olja med korta mellanrum för att förhindra problemet med oil sludge. BMW 325 & 328 (Förmodar att du syftar på E36?) är underbara bilar med stabilt chassi, direkt styrning, skön växellåda och fin prestanda. Dock är komforten och utrymmena inte på topp, och säkerheten är inte i klass med 9-5. Tänk också på att E36 (I huvudsak de motorstarkare versionerna) är populära ungdomsbilar och har förmodligen körts rätt hårt. Ett slutkört exemplar blir varken en rolig eller billig affär, vilket givetvis gäller alla bilar. Volvon kan jag inte uttala mig om.


Finns ju ett par enkla medel för att se hur bilen har blivit hanterad. Är det yttre i bra skick brukar det inre ofta vara skött också. Sen har vi transportstyrelsen som säger hur många ägare bilen har haft. Inte för att jag inte tycker om min 325a men 328 kan vara ett bättre alternativ. Den är lite dyrare och antagligen inte lika hårt körd som en lite billigare 325a. Jag kan rekomendera bmw i alla fall.


Hör med Rquired, han brukar vara ganska märkesneutral i dessa frågor. Själv hade jag nog valt BMW:n om jag inte hade haft några planer på att trimma utan bara köra med den som den är. Ska man trimma en turbobil är det bättre att välja en bakhjulsdriven modell.


Saab


BMW ger så mkt mer än både Volvo o Saab men du får oxå tänka på allt annat som kostar skjortan på den bilen. Ska de tillägga en stor motor så får du pröjsa ännu mer.. Volvo T5 eller 9-3/9-5 Aero är fina bilar med. Dock kostar volvon nästan det dubbla av vad saaben kostar i jämförande dvs samma årsm, miltal och ev skick. Har ägt min Saab nu i drygt ett år och är förbannad nöjd med den! Var först antisaab men blev verkligen överaskad. Bilen ger ALLDELES för mkt för pengar, är helt övertygad om att BMWn inte gett samma känsla för dom pengarna då jag känner mkt folk med bmw o olika motorer. Enligt mig själv så går det o jämföra just min bil med en 530 E34, o den som nästan 20år gammal kostar nästan lika mkt som min som är ungefär 10år gammal. Enkel matte! Jag tycker definitivt att du ska välja Saaben!


Om bilarna har samma skick så ska du välja bmw tycker jag. Volvo 850 är en gammal traktor, nya tidens 740 och hör snart hemma på skroten. Saab 9-3/9-5 är riktiga problembilar. Varit med om ca 3-4 turbobyten, spikade lådor och skurna motorer. Ingen av dessa har blivit hårt körda....Synd för 9-5 är en väldigt skön bil. Så om du inte har råd att chansa köp en Bmw E34/E36. Vill inte ha massa Saab fanatiker på mig nu! haha Saab är sköna bilar men man kommer inte ifrån att dom är konstruerade så sjukt dåligt.


Bmw kostar i inköp, både som begagnad och som ny så visst stämmer "Bmwgrabbens" exempel ovan. Å andra sidan är en 20år gammal Bmw 530i, beroende på vem man frågar, också dubbelt så mycket bil jämfört med en 10år gammal 9-3og. 9-3og tycker jag du skall välja bort direkt, både 9-5 Aero och 9000 är betydligt mer bil än lillebror som har både urusel väghållning, ett bedrövligt beteende vid acceleration och inte samma kvalité. Det finns en god anledning till att modellen är så billigt. Trimvänlig? Visst, men det är 9000 och 9-5 med. Och eftersom de större modellerna från Saab inte kostar mer än Volvo´s 850 hade jag valt någon av dessa istället, helst en 9-5. Men av dina tre alternativ hade jag gått på en Bmw utan tvivel, denna har inte enbart rakt fram-prestanda utan det är tvärt om när vägen svänger som den har sina fördelar. Men den är definitivt inte slö, den har inga problem att hänga på en svensk med turbo. Varken en original sådan eller en (rimligt) trimmad. Visst, det är mysiga motorer och det är mycket hästkrafter för pengarna men de är också grymt överskattade när det kommer till prestanda så förvänta dig ingen "M3-killer" för ett par tusenlappar. Du kan, beroende på vad du gör förstås, inte ens förvänta dig en "328i-killer" Dessutom är komfort en smaksak, någon skrev ovan att E36 inte är komfortabel men personligen tycker de svenska alternativen är mjuka, guniga och har stolar i långt ifrån lika bekväma som Bmw samtidigt som en del tycker Bmw är som parkbänkar och föredrar andra bilar. Så visst är det en smakfråga med komfort, men att kalla Bmwn obekväm är bara trångsynt. Så vill du ha en bra bil som går bra (och enkelt kan gå ännu bättre) rakt fram så köp en 9-5, vill du ha mer och roligare bil att köra även när vägen svänger så köp en Bmw. På köpet får du högre kvalité och lägre servicekostnader, och kom ihåg att Bmw´s dyra reservdelar är en myt; Delarna är inte dyrare än till Volvo eller Saab.


Ja reservdelar till BMW finns det gott om, billigt.. Finns väldigt mycket begagnat å ska man köpa nytt finns Schmiedmann.se






Mycket tacksam för så många bra svar ! Gillar verkligen bmws 6er och väghållning, gillar saab också går riktigt fint lätta å trimma men va ja har märkt är att dom går sönder ofta ja köpte mig en saab 900 2,0t som första bil och topplockspackningen gick sönder efter 2 månader och nu har tändkasseten gått sönder, så vad ja tycker än så länge så är det bmw 325 eller 328 som ligger högst rankad



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka