Köpråd: Fälgar BMW e46 Touring, rätt ET?

Hej hej Tänkte ta hjälp av folket här på gorg så att allt blir rätt. Har tänkt köpa nya fälgar till min BMW 320 touring - 02. Original ET är ju 47. Jag har fått ett bra pris på ett par 18" 225/45. Dock är de ET 38 på dessa. Jag undrar helt enkelt, tror ni det breddar för mycket? Touringen är väl förövrigt lite smalare baktill och jag vet att 18" har suttit på en coupe. VÄLDIGT tacksam för snabba svar då det ev blir affär imorgon! MVH Rickard F



Svar på inlägget: Köpråd: Fälgar BMW e46 Touring, rätt ET?



Ingen som kan hjälpa mig?


Kan man inte mäta då? Om du har fälgar som har ET 47 nu, så är det ju bara se hur mkt kvar du har från däck eller fälg till skärmkanten. Dom nya på 38 kommer ju komma 9mm längre ut. Annars kan du ju köpa smalare däck så går inte däcken emot.


Ja det har du ju alldeles rätt i! Anledningen till att jag är nojjig är för att jag köpte M3 fälgar som var 255 och 9.5 tum breda, och dessa skrapade i ganska mycket, dock var ET lite lägre än 38 tror jag.


Okej, men lägre ET än 38 tillsammans med 255 däck så är det nog inte konstigt att det skrapade i. Jag ska kolla vid lunchtiden idag vad mina fälgar har för ET, har en e46 Touring.


Mät. absolut bästa, du vet hur mycket det kommer att bygga ut med det nya.


tänk på att du alltid kan sänka ET-värdet men du kan INTE höja.


Tål att tänkas på! Ska ut och mäta:) Det får du väldigt gärna göra Poulzen!


Varför skulle man inte kunna höja ET värdet? Så länge däck och fälg går fritt så kan du höja och sänka hur mkt du vill.


Sänka ET-värdet kan man göra med hjälp av spacerplattor... Men hur ska du höja? Svarva av insidan av fälgen? Näe oftast är det såpass lite material där att det inte är att rekommendera.






OM bredden på fälgarna är samma ja...



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka