Köpråd! Bmw 330 / Bmw 328 skillnad?

Jag vet inte redigt vilken av dessa modeller jag ska köpa. Jag håller på och sparar pengar och tänker köpa mig en av dessa två för runt 100000 kr Vilken är bäst och roligast att ha? är det stor skillnad på dessa motorer osv? Tack på förhand.



Svar på inlägget: Köpråd! Bmw 330 / Bmw 328 skillnad?



Bmw 330i utan tvivel om du har möjligheten att välja, drar mindre bensin och har en i mitt tyckte trevligare karaktär. 328i är inte långt efter, men av två motorer i världsklass vinner 3.0i knappt Dessutom blev E46 lätt uppdaterad när 323i och 328i blev 325i och 330i etc, men mer om exempelvis detta eller tips på vad du skall se upp med vid köp hittar du på www.autopower.se


De låter ju kanon. Känns om man ska köpa en ny bil vill man ju ha det bästa för pengarna och det verkar ju som 330i är det då:)?


Ja, jag tycker så i alla fall. Och tror faktiskt inte jag är ensam om att tycka så, 3.0an är "lite mer Bmw" än 2.8an nämligen


Vad är det för skillnad på en 330 och 330i ?


Ingenting, om det däremot står "ci" efter så är det en coupé version. I mitt tyckte 330 direkt..


330 utan tvekan, eller en fräsch M3 E36 för samma peng.


Är en bmw 330 svår trimmad? elr går dom bara sönder om man ska trimma dom? inget värsting trim tänker jag på bara så man får lite mer tryck i att.


Bara du köper en cupe så är båda utmärkt !


330i är en sugmotor och det är inte värt pengarna att trimma en sådan, det kostar mycket och du får inte ut mer än ett par hästar om ens det. Däremot går det att exempelvis montera dit en kompressor, och drivlinan i en Bmw är kraftigt dimensionerad och klarar av en hel del mer effekt än den ge original. Men ett enkelt och billigt sätt att trimma den finns ej, å andra sidan är den kanon och optimerad från fabrik. 328i däremot går att byta insug på eftersom original är strypt, insuget från en M50B25 passar så gott som rakt på en tidig M52B28 men skall däremot inte passa lika enkelt på den M52tu som sitter i E46. Men möjligheten för lite mer effekt är större i denna än i 330i.






Det beror på vad du vill göra? Grenrör, chipp, bättre inandning och sportavgas är väl inte så svårt, blir inte så jättemkt effekt heller men skönare ljud och ev. lite rappare respons om allt är avstämt Vill du överladda så kommer det börja kosta pengar, M54 är väl inte lika vanlig att ladda på som M50 och M52. Men sett riktigt fina 330:s med kompressorkit, har du pengar eller kunskap så, fast helst både och


okej då får jag nog stå över de:) om det inte blir så stor skilland är det bara onödiga pengar.


Jag säger 330 utan tvekan! Många uppdateringar kom tillsammans med M54 motorerna, så det är mindre problem med E46orna efter -01. Som vanligt är det ju i regel alltid bättre kvalitet på en bil ju senare den är gjord i en modellserie!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka