Köpråd: AKUT Calibra 16v (Rost/Dålig olja)

Tjenixen Var för några dagar sen och kollade på en calibra 16v som var jävligt fräsch utvändigt/inne. Gått ca 20 000, full dokumentation, kvitton, bes papper osv. Det enda tråkiga är att vänster sparklåda baktill är rostskadad så pass att det gått hål i den, ganska kexig på sina ställen. ungefär en 15-20cm yta. Motorn tickar på tomgång och i takt med varvtalet, opel standard ventilspel, dock knackar bilen ganska högt första 3 sekunderna vid kallstart, ledde detta vidare till att kolla oljan i motorn. Oljenivån låg precis under MIN sträcket och var blaskigt svart, läckte även ytterst lite olja ur (fördelarlådan?) höger sida som går ihop med motorn. Bilen är besiktigad förra hösten UA, har gått ca 1000 mil efter det, han begär 30 000+ för bilen. Vad tror ni? Är den värd att åka och titta på igen? Har provkört, fungerar bra i motor och låda än så länge iaf, inga missljud under körning förutom en gnisslande fläktrem. Kamremmen är osäkert när den senaste byttes Alla svar uppskattas! Mvh



Svar på inlägget: Köpråd: AKUT Calibra 16v (Rost/Dålig olja)



Jag hade inte köpt den, verkar vara riktigt oskött service på den.


Tack för det snabba svaret, jag har även lite bilder på motor / rost jag skulle kunna lägga upp. Mer svar tack!


Köp ett annat exemplar


Svårt att hitta bilar som inte är 100 mil bort tydligen . Det är helt torsk på denna alltså? inget bra läge för prutmån och försöka laga det som är?


Du lär nog ta och inse att man får åka utanför 50-skyltarna om man vill hitta ett exemplar som är värt att lägga pengarna på. Men visst, om du gör en hiskelig prutning, så du har råd att få den uppsvetsad, för börjar man knacka så kommer man garanterat hitta mer rost än sådär. Och så får man ju räkna med att motor som antagligen inte är servad ordentligt och knackar behöver få åtminståne toppen renoverad, nya lyftare och finns risk för att kammarna lär bytas med. Men visst, får du den för säg 10.000:- så kan det väl va nåt att fundera på.


Låter som saftigt överpris


Han har erbjudit sig att laga rosten och fylla på oljan om jag fortfarande är intresserad?! vet inte riktigt hur seriöst lagat det blir då, en motor som gått med dålig smörjning blir väl inge friskare av att tankas med ny inte? Tackar för mer svar!


Vad hjälper det om han fyller på olja? Den lär ju dra den oljan oxå. Dyr va den oxå. Köp en annan.


för 30+ lär man få en snyggar och roligare bil än just calibra. men e de en sån du vill ha så ka du inte köpa den ivf.. motorrenoveringar e inga billiga saker.. o knackar motorn o oljan har gått "torrt" så e de inge o ha.. tyvär.






Hoppade den, tack för tipsen alla, kikar lite nu på civic / s13 / t5 / eclipse / prelude / celica, bör väl kunna hitta något trevligt i min prisklass där ibland !



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka