Köpråd: Nissan 200sx s13 eller Volvo 740 TIC?

Hej! Står nu i ett jäkla dilemma... Fått ett bud på min bil, 40000:-, dock är det lite väl lite i mening, hade tänkt mig iaf minst 5000:- till. Är bra sugen på något nytt fast ändå inte, vill inte sälja min skönhet men vill ändå ha något nytt haha Har då börjat kolla lite på volvo 740 tic/240 tic. Älskade verkligen polarens gamla 740 tic, och killen som äger just den bilen nu skall sälja den för ca 40000:- Hur håller volvo motererna? Drivlina? Upphängningar osv? Därför frågar jag er här på forumet, HUR hade ni valt och resonerat och VARFÖR? Lite specs på 740 ticen:B230fk, öppet filter, öppen vevhusventilation, 850R spridare, Ställbar BTR, T03 agg laddar ca 1,5 utan spikningar, Iveco lastbils intercooler ( stor) m90 låda förstärkt av timo motor, hårdare tryckplatta, korta och stabila växlingslägen, 3½ tum downpipe, där efter 3" hela vägen till ljuddämparen (simons) 740 kaross, 940 front, 960 handtag, glastaklucka, 760 bakljus Det är även mer gjort med bilen nu enligt min polare som ägt den tidigare. Specsen ovanför är från när polarn ägde den! Bla så sitter det en klok diff nu m.m. Kom nu med tips på hur ni hade gjort!



Svar på inlägget: Köpråd: Nissan 200sx s13 eller Volvo 740 TIC?



hade inte köpt en völvö 740 för 40k, behåll 200an lr skaffa något annat roligt^^


Sviker du japanare? Håller med killen över mig, sälj hellre nissen och spara ihop till något annat roligt! Tror du tröttnar i längden på att glida runt med en 740 Även om den piskar på fint! Men det är vad jag tycker, mvh


Vill du ha den, så byt. Men den är ju inte ens hälften så vacker som 200an, dessutom är 200an 1000x roligare att köra. Nu har jag iofs bara kört en 740GL, vet inte om TIC är så mycket bättre? Det enda som är bättre är väl motorn antar jag, men CA18 är ju ganska underskattad.


Jag känner alltför ofta likadant för min 325:a; "Fan jag vill ha något nytt/klarbyggt" men ju mer jag håller på med 325:an inser jag två saker; 1. Det har redan kostat mig aaaaalldeles för mkt för att det ska vara värt att sälja den och 2; När det fungerar, när man kommit igenom en fas eller ett steg, då är det fan underbart! Du kommer nog "älska" din S13 mer än någon annan bil i samma prisklass snart igen ska du se, det går i vågor


Hehe, känns lite väl mkt, vet inte ens vad som är mer gjort med bilen just nu heller, men får mer info om det om några dagar när killen är tillbaka Sverige!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka