Köpråd: Mercedes A 170

Funderar på att köpa en begagnad Mercedes a170 årsmodell 2008. Någon som har någon erfarenhet eller kan tipsa om vad man ska tänka på. Utrustning: Classic Svart Luxemburg tygklädsel Klimatanläggning Airbag förare & passagerare ESP Antisladdsystem CD-stereo Audio 5 Elhissar fram Elspeglar Farthållare Fjärrstyrt c-lås Färddator 7 ekers LM-fälgar Säteskomfort paket Motor : 1.7 L 116 hk Fordonsskatt : 1245 kr SPECIFIKATION: Pris: 129.000 kr Årsmodell: 2008 Registrerad: 0710 Reg.nr: SGS366 Mätarst: 3.900 mil Färg: Polarsilver Växellåda: Manuell Karosseri: Halvkombi Drivmedel: Bensin Vad tycker ni? Det är från Daimler i malmö och den säljs med deras Starclass 'försäkring'



Svar på inlägget: Köpråd: Mercedes A 170



Mercedes W169 skall vara en bra bil och inte ha samma mängd barn och typsjukdomar som sin föregångare. Som A170 är det ingen raket men känns i alla fall som om den har vad man behöver, den upplevs inte för klen som A150 gör. Detta exemplar verkar ha vad man behöver i utrustningsväg, och priset känns helt ok. Slår man in uppgifterna på http://www.teknikensvarld.se/bilpriser/ får man riktpriset 127 000-138 000 kr vid köp av privatperson och 147 000:- vid köp av bilhandlare, som jag förstod att detta var? Med detta ett helt ok pris som sagt! Tyvärr vet jag inte riktigt vad W169 har haft för typfel, rent generellt har Mercedes varit lite rostkänsliga och haft lätt för elfel de senaste åren. En del hävdar att detta upphörde med de senaste modellerna, å andra sidan har dessa inte rullat länge nog för att det skall märkas på samma vis heller. Men se åtminstone till att ha komplett iförd servicebok etc, så de inte kommer undan ett garantijobb så enkelt. Förhoppningsvis inget som kommer behövas, den känns mer välbyggd än tidigare modell. Oavsett så bör en 2008 vara så gott som ny och alla bilar krånglar, var inte rädd för att köpa en A-klass som i sig är en väldigt trevlig och smart vagn! Och angående service, bilen känner själv av när det är dags för service beroende på körsstil. Och det är tyvärr reperationskostnaderna som är nackdelen med A-klassens spännande konstruktion, det blir förstås lite trängre och tar därmed längre tid att byta vilket gör att kostnaderna stiger. Så räkna med att det kostar lite om någonting behöver bytas i det trånga motorutrymmet tex, men någon dyr bil att äga är det knappast frågan om.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka