Köpråd: Kombi i 30-50 000kr klassen

Hej! Ska köpa vår första bil och nu behöver vi en kombi(har hund) men vet tyvärr inte mycket om bilar. Önskar därför tips på vad som är en prisväd och bra kombi (som helst inte känns som en traktor att köra...) i prisklassen 30-55 000kr. Tack på förhand!



Svar på inlägget: Köpråd: Kombi i 30-50 000kr klassen



Jadu, min första tanke( och säkert många andras med) är ju såklart Volvo 855 eller Volvo V70 av första versionen. Vanlig bil bland hundägare kan jag tänka mig med tanke på att bagaget är förhållandevis rymligt. Har du tur hittar du till och med ett exemplar med turbo för de pengarna, om du nu prioriterar det. Jag högg första bästa jag hittade som såg okej ut. Ifall du inte är så insatt så betyder GLT att det är 20V och 170hk, men ingen turbo. http://www.blocket.se/vastmanland/Volvo . 15&w=3


Jag är väldigt nöjd med min Bmw 328i, riktigt trevlig bil att köra och mer åt sportbilshållet än traktordito vågar jag påstå. Snål på bensin (~0.9 blandad med stora 2.8an) samt billig i service och underhåll. Nackdelen är väl att där är inget jättestort bagage, men min collie trivs utmärkt i alla fall. Allt du behöver veta om Bmw hittar du på www.autopower.se, skall du köpa en så måste du läsa deras begagnatguide föst, det kommer göra köpet mycket lättare. Annars hittar du nog en Volvo V70XC, det vill säga första generationen av Volvo XC70, för denna peng. Fyrhjulsdrift, högre markfrigång och lite plast gör ingen större skillnad mot den vanliga framhjulsdrivna versionen när det gäller terrängegenskaperna men den skillnaden som finns kan göra det värt ett köp om du hittar en till rätt pris. Dyrare i drift och service än Bmwn, och har väl en känslig fyrhjulsdrift som största nackdel. Se till att alla fyra däck har samma rullomkrets! Vill du ha en riktig jeep som klarar terräng och tunga släp bra finns Suzuki Grand Vitara, robust bil som tål stryk och håller väl, är relativt enkel i uppbyggnaden vilket håller servicekostnaden nere men i drift är den dyr; Framför allt dricker den en massa bensin framför allt med den mysiga V6an som nästan känns som ett måste, gärna i kombination med automat. Inte som en traktor att köra utan som en jeep av den gamla skolan, inte det modernaste eller bekvämaste men duger till vardags. Motorväg är däremot inte så kul. Ett par alternativ i alla fall, en gammal Audi quattro Avant eller Mercedes kombi är heller inga dumma alternativ.


För den summan borde du kunna hitta en hyfsat ny Saab 9-5. En rymlig, bekväm, säker och körglad bil som ligger lågt i pris. Mycket prisvärd enligt mig. Andra förslag: VW Passat, Citroën C5 och Volvo V70


Har en V40 som jag fraktar hunden i och är riktigt nöjd med den :0) Billig med delar försäkring o ligger runt 0,8l/m


du får en fin saab 9-5 kombi för det priset



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka