Köpråd: Volvo s60 2.4

Jag har tänkt införskaffa mig en s60 2.4... finns det saker jag ska tänka på, lyssna efter, känna efter,lukta efter ? Är det mycket skillnad på en 2,4 och en 2,4T i kraft, ekonomi, service/rep. kostnader? Vad hade ni valt 2,4 el. 2,4T och varför:P? bilen i fråga har gått precis över 20.000 mil (2,4) är det någon stor service som kommer då? är det något som man ska vara "rädd" för när den gått över 20.000mil? TACKAR så mycket för alla svar!



Svar på inlägget: Köpråd: Volvo s60 2.4



Tjao. Det är väl det gamla vanliga svaret? Turbo kostar mer i försäkring, driftkostnader och reparationskostnader, å andra sidan så är det fan så mycket roligare. Sålänge serviceboken är rätt stämplad och alla servicar skötta så finns det inget egentligen stort problem att välja 20k mil. Dock är alltid lägre mil förväntat, vet inte serviceintervallet på den där, men se till att fullservice är gjorda. Iaf lite att gå på!


TACK


någon som vet vad man ska lyssna efter,lukta efter,känna efter ? är det någon som har koll på service intervallerna ? Turbo är ju kul men känns 2,4 rent kass ? är väl lite klös i den ändå? vill ju hålla nere driftkostnaderna:D


2.4 duger gott till vardags men 2.4t är ju mycket roligare till en måttlig medkostnad


2.4 T alla dagar i veckan då det är en mycket trevligare bil att köra eftersom registret är så mycket bättre. Tror inte den är så många spänn dyrare att försäkra och den drar inte mer soppa heller om du inte har tung högerfot då


tja jag har en 2,4t. och kamrem och sånt skall bytas vid 16000 mil så på din du kikat på som just gått 20000 mil ska det väl vara bytt på vid 16. och ska bytas igen vid 24000mil dock inte alls säker så rätta mig om jag har fel. Själv tycker jag att det är stor skillnad på 2,4 och 2,4t när man kör dom. så jag skulle ha tagit 2,4t, försäkringen är inte så jäkla mycket dyrare. och det som är dyrare är väl om du skulle rasa agget och ett nytt hittar man ändå rätt billigt om man kollar runt lite.


Om kamremen är bytad vid 16 000mil så ska den ju bytas igen 32 000mil



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka