Köpråd: Audi A4 avant TFSI -06

..och 98 i min A4as.. (220hk)



Svar på inlägget: Köpråd: Audi A4 avant TFSI -06



98 oktan är ju även lite dyrare än 95. Jämför med att köra diesel, t ex 320d med automat ska dra 0,55 l /mil, om det stämmer....


Vad är det du vill jämföra med dieseln? förbrukning? Då kommer garanterat dieseln gå snålare och vara billigare per mil, men sen har du ju helt annan skatt på dieseln så beror på hur mycket du kör per år osv... Och angående 98 eller 95 så SKA 2.0TFSI motorn som sitter i A4or tankas på 98! Står 95 på insidan av tanklock och i handboken men finns en "uppdatering" som jag fick med vid köpet där det står att den MÅSTE tankas med 98!


Köp A6 istället jag råkar ha en till salu..


Kan vara något med "uppgraderingen" som skedde med 2.0TFSI efter 08- tror jag. Vet att t.ex. A6 2.0TFSI facelift modellen dricker lite mindre än pre-facelift med samma motor. Kollade precis att det stod 95 oktan både i boken och vid tanklocket. Vet dock att t.ex passat 05-06 också har 98oktan som minimum oktanhalt..


Kan väll vara så att du har en "TSI" motor som den heter på VW språk... tex A4 B7 och B8 2.0TFSI motorerna skiljer ju sig markant åt... va mycket "gör om gör rätt" från B7ans motor... Så kan ju vara så att du har den "nya" ? Lite off topic men good to know^^


Tyvärr inte


Kan väl vara så att A6an har 170hk medan A4an har 200 eller 220. Minskningen på marginalerna kräver kanske högre oktan.. Uppgraderingen -08 lär ju inte ha skrivit om min instruktionsbok från -07 ?? Dekalen i tanklocket kan ju iofs vara bytt, men..? (Redan på min TT -01 (1,8ts 225hk) ville Audi att man skulle tanka 98 enligt instr.boken)


Kollade upp det nu i Prisfaktabladet. Även V8 FSI har 95oktan.. Kanske någon uppgradering som har skett. Alla nyare FSI motorer har alltså 95oktan som minimum. Men för att vara på den säkra sidan kan man tanka 98. Blir +- 0 ändå.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka