Köpråd: BMW 325

Bilen har gått lite över 24000mi och är från 1993 och jag undrar om det är något negativt med det? Samt vad kostar skatten på en sådan? Och vad ska man kolla efter med dessa bilar? Tacksam för svar har det bra!



Svar på inlägget: Köpråd: BMW 325



Är bara bilen rätt skött är det inga mil alls, det är nästan som med gamla Volvo att det snarare är en inkörningssträcka för en M50. Övrig info om E36 hittar du på www.autopower.se under begagnatguiden och just "E36". Skatten går väl på en 1800-2000:- om jag minns rätt


thank you! bästa hjälpen på garaget måste vara du


tror min är runt 18-1900 kr för skatten. Trevliga motorer. och bilar...


ännu ett svar! tack så mycket! Vad kan man ge för en sån bil mil?


Jag köpte min i sommras för 26k, hade då gått 23 500 mil, motorn går utan problem och är underbar att köra, så de milen är inga problem


tack så mycket!


Samma här på min gamla. 92:a. Hade gått 33800 mil när jag sålde den och den gick för jävla bra. Det du ska vara nogrann med är servicen med olja och filter. C:a 1000-1100 mil mellan varje byte. Detta är viktigt för kedjans skull. Det stämmer bra annars om du kan nolla service lamporna när du servat den och följa dem, när de gröna är borta och gul kommer så är det dags att byta olja och filter.


ok tack för tipset!


Varför just 1100mil?, visst är det viktigt med service rent generellt. Men Bmw sexorna, eller dess kedjor, är inte känsliga för vissa intervaller. Slarvar man duktigt med oljebytarna kan det däremot sätta igen, vilket man hör på ett tickande ljud från ventilerna. M50 320i/325i (Rak 6:a - 24 ventiler) 1991 - 1996 M50 är mycket hållbar motorkonstruktion utan direkta svagheter. Kamaxeln drivs med hjälp av en kedja. Tickande ventiler kan förekomma och orsakas oftast av igensatta hydrauliska ventillyftare, vilket kan indikera på slarv med oljebyten. Vibrationer på tomgång kan förekomma och orsakas bland annat av trasig luftmassemätare. 1993 fick M50 motorn en teknisk uppdatering bl.a. i form av VANOS, vilket ger bättre vrid på låga varv samt lägre förbrukning. Om jag inte minns fel har redan E36 variabla serviceintervaller så som de nyare modellerna, det vill säga bilen säger själv till när det är dags för service.






Jag gör oljeservice när de gröna "lamporna" har försvunnit och den gula e uppe.


Ok, nej jag brukar köra lite på gul lampa med. Men ingen längre stund, brukar räkna röd lampa som "nu borde bilen blivit servat"


Serva när man känner för det. . Den svarta varje vår. och kör 4-500 mil. Silvriga servade jag förra året varje gång innan "hårdare körning" (streetrace räknas inte) kanske 3ggr på hela den sommaren. (andvändes även som pendlar bil till tjejen) Röda höst + vår service och stift 1 gång om året.


Min 540 som har samma service indikator system har gått över 2000mil och har 1 grön kvar. jag måste fan köra som en kärring... M50 är riktigt klockrena motorer, håller länge.


Rquired...... Innan jag skaffat min service nollare, så körde jag 1000 mil mellan för det rekomendera de även på Bmw. Sedan följde jag service lamporna och då hamnade min bil alla fall på mellan 1000-1100 mil mellan dem hela tiden. Upp till var och en, men jag personligen chansar inte på att strunta i en service för några 100:- i ny olja och kanske istället få en rasad motor/del. Hade 14000 härliga mil med gamla bettan. Nu på E 46:an vill de ha byte vid 2500 mil, personligen tycker jag det är alldeles för långt så det blir 1200 mila service. Oavsett vilket THE LION. Lycka till med din bil


Att den vill ha service såpass ofta kanske beror på att du kör hårt? Min far har i alla fall alltid servat efter servicelamporna på sina bilar, ibland tom lite för sent på grund av tidbrist. En av de bilarna (visserligen en M54, det vill säga snarare känsligare än tåligare än M50) kördes 40k mil och var som ny i motorn. Så jag vågar påstå att man kan lita på att bilen vet när den vill ha service


tack så mycket!


hur är det med en bmw 320 coupe 1993? stor skillnad? automat är den


Det är samma motorkonstruktion som i en 325, dock 42 hästar mindre. Så det är samma serviceråd som gäller. Eftersom det är automat så finns det säkert intervaller för att byta olja i den också, men det har jag ingen koll på.


Vill du verkligen ha en automat? På en vardagsbil är det underbart, men tar bort HELA känslan av aktiv körning och inget jag skulle ta till en bana eller liknande...



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka