Köpråd: Letar ny bil, Rear/4x4 drive, Turbo

Hallå där! Har börjat leta lite efter bilen som ska köpas efter Bmw'n nu och behöver lite smakråd och tips.. Bilar jag kollat på är: Audi A4 1.8t Quattro - B5 Sedan eller Kombi. (Maxpris: 60.000kr) Audi A4 1.8t - B6 Sedan eller Kombi. Finns dessa i quattro utförande? (Maxpris: 90.000kr) Audi S4 B5 Sedan eller Kombi (Maxpris: 60.000kr) Audi S2 B4 Sedan eller Kombi (Maxpris: 60.000kr) Nissan 200sx s13 (Maxpris: 60.000kr) Nissan 200sx S14a (Maxpris: 60.000kr) Mitsubishi Evo Upp till 5an (Maxpris: 80.000kr) För och nackdelar med dessa bilar? Har du nått tips på en annan som är liknande nån av bilarna? Vad är normala miltal för bilarna jag har nämnt? Känner mig lite orolig för att köpa en bil som gått mellan 20 och 30 tusen mil, vet att det inte spelar större roll sålänge dom är skötte ordentligt men det är ju svårt att veta.. Lite saker som jag är ute efter i nästa bil ; Turbo Bak eller 4hjulskrafs Hyffsat med effekt original Helst ganska lättrimmad men det är verkligen inget krav.



Svar på inlägget: Köpråd: Letar ny bil, Rear/4x4 drive, Turbo



Hade nog satsat på S4 eller Evo av dem


Alla dessa flyttar ju på sig men jag hade valt S4:an! Är väl "quattro" som standard på dem också?


jag hade nog valt bort S4:an av den anledningen att reservdelarna är brutalt dyra till dem jämfört med vad de kostar till en vanlig 1.8Tq, slitdelar, bromsar u name it är dyrare just för att det är en S-modell, ta hellre 1.8Tq, B5 eller B6 saknar betydelse, alla ingolstadt-järn finns med quattro. visst, de är lite tröttare men det svider inte lika förbannat i lädret om de går sönder. hade nog även valt bort S2:an av den anledningen att det är en över 15 år gammal bil med relativt hög effekt, de har ofta (inte alltid) gått hårt och har många gånger skruvats med en hel del, finns även en hel del S2 som byggts ihop av två eller fler krockade donatorbilar med en del tveksamma svetsjobb och skarvar här och var, vid en eventuell krock är det inte säkert att bilen deformeras som den ska utan förvandlas till en förvuxen råttfälla... många är import med ofullständig eller icke existerande historik, de kan vara mätarskruvade etc, i min värld är det lite för många möjliga felkällor och risken för att dra en nitlott blir för stor (även om det är en fruktansvärt trevlig bil med underbar motor)


Ok, har inte tänkt på det faktiskt.. Tq, vad står q't för ? Har sett Ts, men snackade med en Audi mek och han sa att man hellre ska köpa en vanlig T och slänga i styrboxen från en Ts så var det samma effekt, fast billigare bil Låter inte trevligt det där med S2an så den går bort..


Dukan glömma s14a för 60k. Du kanske kan hämta ett lik i england. Men du lär sköta import och allt själv då


q i modellbeteckningen betyder quattro! alltså 1.8Tq = 1.8 turbo quattro, 150 eller 163 hk beroende på årsmodell 1.8TSq = 1.8 turbo sport quattro där TS innebär den starkare varianten av 1.8T (B5 1.8TS = 180 hk, B6 1.8TS = 190 hk) men skillnaden är mest kosmetisk, man kan ta en vanlig 1.8T 150 eller 163 hästare och chippa den varpå man helt magiskt har en bil som är aningens starkare än en TS, TS motorerna får dock lite mer effekt än de som bara heter T efter chippning (generellt, kan variera beroende på vem som gjort chippet)


Nu känner jag mig korkad iallafall Klart det står för det.. Som jag skrev där uppe lär jag väll kunna köpa en 1.8t och smälla dig styrboxen för TS och chippa den ? Så får jag på så sätt mer hk för pengarna om man säger så, om jag nu får tag på en sån box till ett bra pris


funkar tyvärr inte riktigt så, TS motorerna har lite andra kammar än de som bara heter T, försöker man alltså att sätta dit en TS box så medför det nog snarare att motorn kräks på dig och går med största sannolikhet sämre än med originalboxen, om den ens startar alls...


Oj du, ok det lät ju faktiskt inte bra alls.. Får bli att bara chippa den isf då!






http://www.garaget.org/Ninurta vill sälja.... mycket gjort med motorn...MYCKET


Vet du vad han ska ha för den då? Intresserad av byte? Innan jag kontaktar honom..



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka