Köpråd: 200sx s13 eller impreza GT?

Jag börjar bli galen, Kan inte bestämma mig vilken jag vill ha. en dag är jag tvärsäker på att jag vill ha den ena och nästa dag är det den andra. Jag behöver höra för och nackdelar på både s13 och GT'n. Och en fråga: är GT'n överstyrd om man gasar i en sväng? vill nämnligen att den ska vara det. Budjeten är 60-70k, ABSOLUT inte över 70k



Svar på inlägget: Köpråd: 200sx s13 eller impreza GT?



Du får en riktigt fin S13 och en mindre fin GT med bl.a många mil för de pengarna. Ska du leta efter fina GT's får du nog lägga på runt 20k på budgeten.


Jag hade nog själv satsat på Subarun, men som Takashi säger, då får du lägga på lite extra för att få en fin. Mellan 90000-100000 får du en fin GT för.


Marknaden för 200sx är rätt död just nu, finns inte speciellt många bilar. Men du kan få en riktigt fin nyrenoverad för dem pengarna och det är vad Jag skulle satsat på, har bara bra erfarenheter med S13 än så länge. Men har inte åkt i någon Impreza så kan inte säga något om dem


Svårt att säga då jag egentligen inte är så impad av någon av bilarna. En S13 är rolig om man får den att hålla, den saken är ju klar. Varit väldigt nära på att köpa en. Och för din budget får du en riktigt fin en en. Imprezan är jag inte heller impad av. Byggd i aluminiumfolie med väldigt mjuk kaross som följd. Samma sak här, en rolig bil, så länge den håller då motorerna verkar lite sisådär. Vad jag skulle ha köpt? Ärligt talat nåt annat, men av dessa 2 så får nog min röst hamna på en S13.


motorerna har det väl ändå aldrig varit på tal om att dom ska vara sisådär i subarun? försök få tag på en Sti ist verkar vara så mycke bang for buck:)


Tyvärr blir det inte STi, Jag har inga problem med högerstyrt, bara att jag vill inte dö när jag kör om på landsvägen. Som sagt, man får en rejäl s13 för 60k. Får la bli en sådan. Har ju tänkt på det med oljekyl och lagrerna, men för 60k får man en riktigt bra kvalitiv motor.


Om jag hade varit du så hade jag kollat på s14 istället. Modernare bil med betydligt mycket bättre motor än s13. Diffbromsad axel original och stadigare låda. Är ju iaf vad jag hade kollat på. Importerar du själv ifrån England kan du till och med få en s14a


Hade själv tänkt slänga på en diffbroms från en s14 om jag skaffar s13, däremot om jag hittar en fräsh s14 för bra pris när köpet blir aktuellt så får man se. Det är bara att s14 ser för alldaglig ut om man inte har en ganska stor stylingbudjet, har själv sett s14 innan jag blev mer insatt i bilar och jag tyckte den såg lite tattig ut när 3"aren stack ut där bak på orginalkjolarna. Nu när man är insatt i bilar så förstår man varför man har röret, men som en vanlig person tycker man att det ser galet ut. med ett diskret kjolpaket på så syns det inte lika bra, men jag gillar helt enkelt inte formen så mycket på s14


Skulle säga Nissan






De där är ju s15 fronten. En s15 är ju klart den snyggaste men helt klart ur budgetten.


Ja, något annat har jag väll inte sagt. Var bara ett exempel, då s14 fronten är rätt lika, hittade ingen sån bara.


Du får ge mer än 70k för en fin S14 i Sverige. Ska vi börja snacka om import så hade jag hellre importerat en STI (GCG8) än S14 från England. Mer bil för pengarna enligt mig i alla fall.


de va en svår fråga jag har mer erfarenhet av GT än S13 , men en S14 är nog inte så dum att äga du får prova dig fram lycka till


Lite OT och mest av nyfikenhet: Går fronten av en s14a på en s13 utan större problem?


Har bara sett en enda bil med den konverteringen, lär vara både dyrt och svårt! Finns dock konverterings kitt med s15 front. Inte lätt, men betydligt lättare. Du kan ju prata lite med Innocent_123 här på Garaget som gjort det.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka