Varför körs Mercedes-Benz av gammalt folk?

Varför körs Mercedes-Benz av gammalt folk? Nu menar jag inte W123 eller W124 eller äldre. Är det därför den kallas gubbil?



Svar på inlägget: Varför körs Mercedes-Benz av gammalt folk?



Det är dom som har råd Kan nog ha och göra med att det var drömbilar när de var yngre och nu har de råd med en.


Stämmer nog lite som det Camaro säger. Men sen även att Mercedes är ju rätt kända för att göra bekväma och tysta bilar. Vilket säkert många äldre tycker är skönt.


Här körs de flesta äldre mercedes av ynglingar.. Men då är det väääldigt låg klass på bilarna också. Men nyare mercor har faktiskt äldre herrar bakom ratten.. Men fan vet om jag kommer hamna i en när jag blir gammal...


MB har still.. den är helt enkelt en stillren bil.. hur ofta ser du folk med stillköra suziki typ?


Det är nog som det står här i tråden. Misstänker dock även att det är just Mercedes målgrupp. Misstänker att de riktar sig mycket på män och kvinnor med white collar jobb som passerat 40-sträcket. Att de sedan gör några AMG-monster är nog för att hålla märket fräscht och att inte hamna i just "gubb" facket.


jag är övertygad om att dom åker nyare mercor för att dom vill att det skall vara som förr i tiden när dom åkte opel på 60 och 70talet... en bil som var rostig efter 3år


för att dom sparar sina pengar o snålar på pesionen o kan köpa sig en mercedes efter 50 års sparande.


Alla är inte gamla som kör lite nyare MB


För att mercedes har gammal teknik som dom äldre hade i sina bilar när dom var unga, då slipper dom lära sig ny teknik Är nog som många säger, sköna bilar, sitter bra, lite lyx på äldre dar.






1. Världens äldsta bilmärke måste ju ha världens högsta medelålder på ägarna. 2. Äldre har bättre omdöme. Om man tänker på riktigt gamla människor som växte upp på 30-40talet så var ju Mercedes det enda bilmärket i Europa i sin klass. Det fanns inte många konkurrenter i lyxbilsklassen så det hänger nog rätt mkt på gammal image som handlar om att MB var störst bäst och vackrast och kördes av alla kändisar, politiker osv. Men de kassa pensionerna gamla får idag tror jag väldigt få ha råd med en Mercedes. De har ju problem med att få färdtjänsten att komma att hämta upp dem.


Något som jag undrar. Varför är just Mercedes så dyra jämfört med andra märken i samma årsmodell? Är det själva märket eller rosten så gör som dom är så dyra


Varför dom är så dyra, det är väl uppenbart? Kunderna är beredda att betala, trots att Mercedes tom är lite (Periodvis även mycket) dyrare än konkurrenterna. Och varför är folk beredda att betala mycket för en Mercedes? Jo för att bilarna bjuder på kvalité, klyftiga konstruktioner samt naturligtvis en skopa prestige. Sedan finns det förstås en sedan länge trogen kundkrets med, som inte bryr sig om priset. Den senaste tiden har dom däremot levt på gamla meriter, dom har lyckats ta rejält betalt för bilar som har haft en kvalitet långt under vad som förväntas för prislappen och avsevärt sämre än konkurrenterna. Det mest välkända exemplet på detta är väl Rost, men även elfel. Fråga ägare till tidiga C-klass, eller S-klass. Och de flesta MB ägare har förmodligen varit med om att motorlampan tänds utan synbar anledning, en lampa som måste släckas på verkstad till en rätt saftig kostnad satt i perspektiv till hur mycket jobb som krävs. Men om man bortser från den senaste 10-15års perioden har Mercedes utan tvivel hört till de bästa, och även bilarna under den här perioden har varit bra bilar. Även om dom krånglat och bjudit på för låg nivå i förhållande till priset. Mercedes är och har varit värda pengarna helt enkelt. Men fortsätter de i den här takten är det nog få som tycker det om några år, däremot tycker jag deras senaste modeller verkar klart bättre än deras föregångare varit.


Min uppfattning är att deras inredningar är as-tråkig och obekväma stolar, enda som kan tilltala mig med MB är tänket med kompressor och bakhjulsdrift.. skulle kanske vara nån AMG som isåfall kan tilltala mig som 29:åring


För att en mercedes är en bra bil som håller länge och har kvalitetskänsla. Sen att dom rostar håller jag nog inte med om, min bil har rullat 13-14 år på Svenska vägar och det finns ingen rost på den ens att snacka om. Sen så har jag oxå sett några skräckexempel på tex e klass w210 som varit flera år nyare än min c klass där framlysena knappt suttit fast ens för dom har varit så rostiga och dörrarnas nedre kanter samt skärmkanter varit helt uppätna av rost. Ska köra min ett par år till sen byter jag mot den senaste/nyaste c klassen som är aktuell just nu när priserna gått ner på den och det kommit ut lite på begagnat marknaden för den är ruskigt fin. Varför får jag en känsla av att denna tråd kommer bli en löjlig pajkastningstråd som vanligt här, min pappa har större biceps än din pappa, min bil är bättre än din bil osv, verkar som att det är väldigt låg medelålder på denna sida eller låg intellektuell närvaro... Skulle jag vara moderator skulle jag rensa bort just en massa såna skittrådar och låsa dom direkt jag ser det dyker upp såna...


Du får väl fråga nån gamling med en merca varför han köpte en sådan? Jag är 23 år, kan inte påstå att det är gammalt, och har ändå en merca. Var vill du komma med den här tråden (och alla andra i liknande stuk som du och dina alter egon startar...)


Gubbar och finnjävlar kör gamla mercor


Moget inlägg... Men du har rätt i att vi Finnjävlar kör merca, men det är bara för att vi vet vad som är bra kvalitet. Kan inte nån bara låsa tråden, frågan är nog besvarad om varför vi gubbar och Finnjävlar kör mercedes, så inga fler idioter behöver skriva idiotiska inlägg mer...


Okej vi som gillar volvo får stå ut med det här varje dag för många här hatar volvo, men så fort ett annat märke får lite paj då ska det klagas på det. Hatar inte något av dom större bilmärkena men aldrig fel att ge igen lite. Hade man haft jobb och pengar så gärna en merecedes inget fel med dom.


de nyare mercorna är trevliga så kan förstå de gubbar som måste ha en bil för att visa sig. men sådana gamla häckar som w123 kallar jag mycket otrevligt, stor plats men fan vad slöa och obekväma saker.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka