Köpråd, laptop runt 3-6000 kr.

Nu är det dags att köpa ny laptop, och jag behöver hjälp. Jag har ingen koll alls vad gäller datorer och skulle därför behöva lite åsikter och tankar. Det jag eftersöker är en smidig och driftsäker dator med minst 250gb hårddisk. Vilka märken bör man kolla närmare på, och vilka bör man undvika? Helst vill jag ha en ganska liten, runt 13" stor skärm. Jag kommer med största sannolikhet inte spela på den. Dessa har jag kollat på: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=495447 http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=458903 http://www.siba.se/Products/Product.aspx?id=3784334 Vad har ni för erfarenheter av Asus, Toshiba och Compaq? Tacksam för snabba svar!



Svar på inlägget: Köpråd, laptop runt 3-6000 kr.



Har bra erfarenhet av Asus prylar, tycker den verkar passa in. Compaq var billig, men lite stor och tung kanske?


Sitter just nu med min Asus (sån som länken) Är tok-nöjd med den. Inget att klaga på. 500GB hdd och 4GB ram. Funkar fint i alla förekommande behov bortsett från spel. Kör Full-HD-Filmer rakt in i TVn med HDMI. Lätt och lämplig, skärmen är riktigt bra. Batteritiden kan jag intyga att den stämmer. Kör utan energispar. Max prestanda och skärmen lagom ljusstark och den klarar 10 timmar. Med energispar och mindre ljusstyrka på skärmen klarar den 14 timmar. dvs mer än angivet. Kall och behaglig samt ljudlös. Min startar inte ens fläktarna trots att den ligger i knät och byxorna täpper för ventilationen. Själva processorkärnan ligger på max 45c. Oftast mellan 38-42 och datorn känns knappt ljummen. Köp Asus Edit; Har bara bra erfarenheter av asus laptops. De har bra lösningar på kylning och känns bra. Toshiban känns inte tilltalande och Compaqen du listar skulle jag inte ta i med tång. HP / Compaq ska du inte köpa. Absolut inte bärbara. Fy helvete vilken ren skit de säljer. Grymma värmebekymmer och bygda på skitkomponenter.


Du tog orden ur munnen på mig din sate! hahaha Håller med till 100%


"HP / Compaq ska du inte köpa. Absolut inte bärbara. Fy helvete vilken ren skit de säljer." Kan inte riktigt hålla med om det. Har haft min HP i 3 år snart och aldrig haft det minsta problemet med den. Har även vänner med HP och dom är toknöjda.


Ja jo. iofs. Morsan har en HP med en liten celeronprocessor som tuffar på utan problem. Problemet är dessa jäkla AMD-processorer som inte HP har löst värmen på. Då sitter man med en dator på 70-80 grader, inget ovanligt för en hp. Sen går fläktarna för fullt. Sen är det ingen hemlighet att HP har extrema bekymmer med komponenter. Långt över hälften på förra jobbet har reklamerat jobbdatorerna från hp, stationära som laptops. Några av datorerna är inne på sitt 3:e moderkortsbyte. Många på sitt 2:a och som sagt långt över hälften som fått skickas tillbaka under tiden. Så även om morsans dator och även någon annan HP jag känner till går som utlovat så ändrar jag inte uppfattningen om att HP inte håller måttet. Jag köper då hellre av ett riktigt märke med egna utveckalde och optimerade delar i datorn än från HP som plockar ihop efter prislappen och sen skyller havererande delar och värmefel på tillverkaren.


Asus var ju den enda med en vettig processor. Compaqen och Toshiban hade processorer från förra seklet i sig och du kommer märka rejäla prestandaskillnader om du ställde datorerna bredvid varandra på de enklaste uppgifter. Så av de tre skulle ja ta Asus. De har ju bra kvalitet också, jag föredrar ju HP..



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka