(Köpråd) Suv/Jeep

Behöver lite hjälp med bil val. Letar efter en suv eller en jeep mina krav är iallefall att den är hög och har fyrhjulsdrift den ska även vara fyrdörrars. Några modeller jag kollat på är: Santa Fe, Cherokee mm. Min budget ligger runt 50-70.000:- Jag har kollat nästan alla bilar på blocket men vet inte vad som är bra eller dåligt. Så.... HJÄLP!



Svar på inlägget: (Köpråd) Suv/Jeep



Santa Fe's inredning är inte direkt nå att höja till skyarna..


Några krav på terrängegenskaper eller är det att sitta högt du vill åt?


Ja sitta högt vill jag då jag har problem med ryggen och märker oftare att jag får väldigt ont när jag kör o går i o ur bilen. Ska inte köra terräng, men behöver 4hjulsdriften speciellt vinter tid där jag bor.


Suzuki Grand Vitara? Man sitter högt och den är rejält slitstark och rejält svår att få stopp med i terrängen. Däremot är den varken bekväm eller modern. Annars är Cherokee och Grand Cherokee fina dom med, fast lite dyrare i drift.


Ingen som vet om några fler modeller? Santa fe'n blir det nog inte tycker när man kollar på blocket att alla har dyra fel väldigt tidigt så det känns som den inte är så hållbar.


Range Rover, Är lyxigast och bäst i terräng. Toyota har ett flertal modeller. Ducka för Jeep Grand Cherokee, dom är det värsta rasslet i det segmentet av alla märkena, bara skit rätt igenom. Ta hellre en vanlig Cherokee slitstarka som få, kanon billiga i reservdelar och väldans hyfsade på vägen komfortmässigt sett, lättkörda och klättrar mer än bra i terrängen..


Subaru Forrester kanske?


En tjej jag känner har en grand vitara v6 00 det är fina bilar o köra men jag tycker inte det är så bra bilar o köra med på vintern . men det är som Rquired skrev slitstarka bilar som går bra o man åker bra i dom .


Range rover skulle jag säga med dina behov..






Grejen med Vitara på vintern är just den klassiska rwd vs fwd-frågan, och Vitara är bakhjulsdriven tills man kopplar in drivningen på alla fyra hjul. Något jag uppskattade, Vitara är en sladdglad bil som RWD. Däremot kan man i halka koppla in 4x4, och då går den tryggt. Är man ute efter ett mer understyrt beteende är Toyota Rav4 ett bra val, om än inte lika mycket slitvarg eller bergsget som Vitara. Range Rover är däremot betydligt mer lyxbil än ovanstående, däremot så kostar dom också en hel del att driva. Bland annat därför dom är så billiga i inköp gissar jag på


http://www.blocket.se/stockholm/Lada_Ni . 11&w=3


INTE EN RANGE ROVER I PRISKLASSEN 50-70 tusen! Vi har en, vill du ha problem får du gärna köpa den. Värre skitbil får man leta efter, säger bara två saker:1. Engelskt elsystem. 2. ALLT är elstyrt och sammankopplat. Värt att tillägga är också att även om den är billig i inköp så är servicekostnaderna svindyra...


Det förståss, Men dom är inte sämre än Grand Cherokee samma djävla rassel dom också. Men sedan så finns det Freelander, Defender och Discovery som är "lite"mera robusta, för att inte tala om "gammel" Land Rovern "halvhyfsat" strykåliga dom också....


Problemet med gammla land rovers heter Luckas...


Ska försöka komma iväg på måndag morgon o provköra en sådan, storleksmässigt känns det som om det är en bil som skulle passa mig. Visst, drömmen e juh en qashqai.. men har inte över 200t till =/ Ska även prova Santa fen på måndag för att kunna jämföra, men som sagt, dom verkar ha en tendens att gå sönder mycket.. inte ens min 98 nissan Almera har gått sönder så mycket... Tack för tipsen, det e verkligen en djungel......


Hmmm, DET låter inte bra.... Dessutom för stor för mig...


:cool:Hehehe, DET hade varit något!!


Om du är rädd för dyra problem med Santa fe'n då ska du inte äns titta åt en Range... Där har vi problembil om något...


Du menar väl inte Herr Lucas, mörkrets uppfinnare..



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka