Köpråd: Bmw 330 cab eller coupe?

Tjena! Läser ang. 330 för full inför ett kommande köp och ena dagen så är jag inne på en coupe för fullt men sen när solen tittar fram ute så blir man ju helt såld på en cab! Så lösningen jag har kommit fram till en är en cab med hardtop. Sen även ditec behandla så man inte behöver oroa sig så mycket för att köra den på vintern med tanke på salt osv. + Att man får lite extra vikt av cabben så bakdäcken kanske greppar lite bättre. Låter det som en förnuftig lösning eller är en coupe ett bättre val för åretruntkörning? Om det blir en coupe så blir det givetvis en med taklucka men det är ju ändå inte samma grej som att inte ha något tak alls... Kom med lite synpunkter tack!



Svar på inlägget: Köpråd: Bmw 330 cab eller coupe?



Med tanke på hur få dagar om året det är cab-väder tycker jag att en coupé är ett bättre val. Cab passar bäst på bilar som man bara kör med när det är fint väder, t ex. gamla amerikanare.


men dom dagarna det är sol så är det ju guld värt! och på en 03a så är ju suffleten så pass modern så den är ju väldigt tät! Har åkt lite i en m3 cab och det är ju som en vanlig coupe när den är uppcabbad. Ska åka och titta på en 330 cab idag, får se om man blir nå klokare


Klart du ska köpa en cab! Visst, det är inte överdrivet lång cabsäsong kanske, men å andra sidan är det värt de dagar som blir (tycker jag). Dessutom är det en väldigt härlig känsla att cabba ner en solig vinterdag och glida runt.


Köp ingen CAB om du inte har nån annan bil som du kan bruka på vintern. Ljudet är dåligt i en CAB, chassiet är inte lika tajt som en coupe, bilen är svårsåld i sverige, och du kommer att tröttna på att ha en CAB i sverige fort! Jag vet hur du tänker och att du är sugen, men min CAB har stått still sedan augusti och kommer nog att göra det fram tills maj, så hade jag inte haft en andra bil så hade jag ALDRIG köpt en CAB. Köp dig en fin 330 coupe kanske facelift och m-pkt för mindre pengar så är den lätt o sälja sen oxå... sen så kan du köpa en liten ford/opel cab för ca 20k och andvända de då få dagar det är cab väder i sverige.


En cab med m-paket skiljer väl inte så mycket mot en coupe med m-paket? Caben är väl gjord utifrån en coupe?


som alla vet så är cabben extra mjuk i karrosen då den saknar tack och är därför förstärkt, så man kan nästan aldrig jämföra en cab o en coupe. desutom så väger cabbarna mer än coupe bilar.


Välj cab säger jag, guld värt när solen väl visar sig! Visst är coupén bättre, men Bmw cabriolet är tilräckligt bra/styv för att man har en kanonrolig bil och öppet tak i en och samma bil.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka